проблем с аудиото при пускане на Фаровете :) голф 3
- mironi86
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с аудиото при пускане на Фаровете :) голф 3
здравейте колеги
става въпрос за Голф 3- проблема е там преди около месец се изсипа доста дъжд и се набира вода из града и се наложи да мина през една от локвите
за съжаление града е такъв
,че на въпроса преминах беше следобед и вечерта като излизах забелязах че са изгорели крушките на таблото,тези на касетофона на бутоните и тези на парното, както и да е тях ги смених с нови без тези на касетофона, но светеха по слабо, пробвах с диоди 12W и сега си светят добре:),но когато радио работи и пусна фаровете има смущение чува се едно бучене и незнам от какво е ? Ако някой може да помогне да каже къде може да е проблема ,ще съм много благодарен мерси предварително 
Re: проблем с аудиото при пускане на Фаровете :) голф 3
Първо виж,какво се е случило(от водата) с алрернатор,реле.За да "думнат"
няколко крушки накуп тока е отишъл към 17+V.
няколко крушки накуп тока е отишъл към 17+V.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Тока няма как да е 17V виж напрежението може 

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Бучене казваш, да не си с ксенон?Бягай на читав алтернаторджия, да качи алт. на стенд.Преди да е изгоряло нещо "по-евтино" 

- mironi86
- Автомобил:
- Двигател:
еми не колега, не съм с ксенон фаровете са си стандарт
относно крушките изгоряха тия които са на скоростомера, часовника и тая която осветя километража те са по 1.1В предполагам и тия на касетофона на копчетат са такива
проблеми за сега нямам слава богу и дано не се появяват. А това бучене е при включване на фаровете само , когато не са включени няма проблем и за това се чудя къде може да е проблема
иначе всичко си е ок 
- bobocamaro
- R.I.P
Колега тия ламбета са изпогорели като най-слаб товар, един вид.За да бучи отнякъде в плюса на колата налазват пулсациите на алтернатора, когато почнат да го мъчат фаровете.Моля, провери си свръзките (клемите) по силовите кабели и занеси алтернатора в сервиз.Да му замерят регулатор, диодна плочка и т.н.
В крайна сметка провери си и свързването на касетофона, но тая локва с тея поразии си плаче за майстор
В крайна сметка провери си и свързването на касетофона, но тая локва с тея поразии си плаче за майстор

- lent
- Автомобил:
- Двигател:
Така като на първо четене дето се вика ми идва на ум да е дефектирал регулатора на на напрежение и в комбинация с това - удавен алтернатор.Станала е някаква паразитна връзка между диодите в диодния блок най - вероятно и като се задържи вода и направи контакт с мед и под въздействие на тока става елетролиза.Дори и след изпаряването на водата остава един проводящ продукт от електролизата - патината.И става на практика така, че някой диод се шунтира от споменатите замърсявания и наред с постоянното напрежение алтернатора пуска и малко малко променливо.Т.е. така наречените пулсации.Друг е въпросът че са ти изгорели чак крушки - това става при напрежение над 15 волта - както предположих - проблем с регулатора на напрежение.
Пиши после какво се е оказало,предполагам ще бъде интересно да се разбере каква е причината
Пиши после какво се е оказало,предполагам ще бъде интересно да се разбере каква е причината
- mironi86
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги ще ги видя алтернатора и релето при майстор, но бученето го има и при загъсен мотор ,т.е. когато колата не е запалена и пусна фаровете това бучене пак си го има
, а при това положение генератора не работи и ми се струва, че няма как да е от него
проверих и касетофона откачих го и пак го закачих, викам ако има грешка да се изчисти ,но няма промяна
и за последно да попитам замерването и евентуален ремонт, какви пари ще ми коства ориентировъчно
мерси предварително 
- bobocamaro
- R.I.P
mironi86 написа: но бученето го има и при загасен мотор
Колега, нещата тръгват към car audio раздела.Ако плейъра ти е глътнал висок волтаж..
каквото си пожелаеш вътре в него.Скъп ли е, има ли смисъл да се ремонтира, кр. стъпало да му се смени евевнтуално?За цени viewforum.php?f=13
- mironi86
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте
със заводския касетофон е колата и ФМ трансмитер още не съм слагал СД плейър и ми е интересно, че това бучене го има само като се пуснат фаровете, независимо работи или не мотора и да не да има нещо по сложно
и ако е от касетофона не трябвали да е постоянно това бучене не е силно но като се заслушам и го чувам
, а се появява като се пуснат фаровете
някакви съвети , мерси предварително 
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
mironi86 написа:Здравейтесъс заводския касетофон е колата и ФМ трансмитер още не съм слагал СД плейър и ми е интересно, че това бучене го има само като се пуснат фаровете, независимо работи или не мотора и да не да има нещо по сложно
и ако е от касетофона не трябвали да е постоянно това бучене не е силно но като се заслушам и го чувам
, а се появява като се пуснат фаровете
някакви съвети , мерси предварително
Колега не разбра ли че отбора от врачки е в отпуска
Вземете и се стегнете,закарай си колата на жичкаджия и спри да гадаеш,като не можеш да се оправиш с тоците,потърси професионална помощ.Давам ти един пример,ако се разболееш сериозно(не ти го пожелавам),търсиш лечение в някакъв форум,или отиваш на лекар 
- mironi86
- Автомобил:
- Двигател:
Колега потърсил съм помощ още преди да пусна темата във форума ,идеята ми беше да чуя и мнението на колеги, все пак не е нещо което не се е случвало на никой и си имам представа от "тоци" и в крайна сметка си реших проблема сам още преди почти седмица, ден след публикацията незнам защо излиза последната ми публикация с дата 03.10.2010
при положение,че не съм влизал във форума от петък(т.е. 01.10.2010):)
- bobocamaro
- R.I.P
Какъв беше проблема?
- mironi86
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с аудиото при пускане на Фаровете :) голф 3 - РЕШЕНО
В ключа за фаровете в регулирането на осветлението на таблото 
- bobocamaro
- R.I.P
Re: проблем с аудиото при пускане на Фаровете :) голф 3 - РЕШЕНО
Хм, откъде си взел маса за плейъра?Еднаж от бързане съм успявал да вържа масата му към тоя потенциометър.Излезоха от него зли пушеци, та се усетих навреме какви съм ги изсрал 

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”