проблем с аудиото при пускане на Фаровете :) голф 3

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
mironi86
Автомобил:
Двигател:

проблем с аудиото при пускане на Фаровете :) голф 3

Мнениеот mironi86 » Пон 27 сеп 2010 19:18

здравейте колеги :)става въпрос за Голф 3- проблема е там преди около месец се изсипа доста дъжд и се набира вода из града и се наложи да мина през една от локвите :) за съжаление града е такъв :( ,че на въпроса преминах беше следобед и вечерта като излизах забелязах че са изгорели крушките на таблото,тези на касетофона на бутоните и тези на парното, както и да е тях ги смених с нови без тези на касетофона, но светеха по слабо, пробвах с диоди 12W и сега си светят добре:),но когато радио работи и пусна фаровете има смущение чува се едно бучене и незнам от какво е ? Ако някой може да помогне да каже къде може да е проблема ,ще съм много благодарен мерси предварително :)

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с аудиото при пускане на Фаровете :) голф 3

Мнениеот i.e.i » Вто 28 сеп 2010 9:51

Първо виж,какво се е случило(от водата) с алрернатор,реле.За да "думнат"
няколко крушки накуп тока е отишъл към 17+V.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 28 сеп 2010 10:09

Тока няма как да е 17V виж напрежението може mhihi

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Вто 28 сеп 2010 10:19

Бучене казваш, да не си с ксенон?Бягай на читав алтернаторджия, да качи алт. на стенд.Преди да е изгоряло нещо "по-евтино" :beer

Потребителски аватар
mironi86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mironi86 » Вто 28 сеп 2010 20:40

еми не колега, не съм с ксенон фаровете са си стандарт :) относно крушките изгоряха тия които са на скоростомера, часовника и тая която осветя километража те са по 1.1В предполагам и тия на касетофона на копчетат са такива :)проблеми за сега нямам слава богу и дано не се появяват. А това бучене е при включване на фаровете само , когато не са включени няма проблем и за това се чудя къде може да е проблема :) иначе всичко си е ок :)

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P

Мнениеот bobocamaro » Вто 28 сеп 2010 22:10

Колега тия ламбета са изпогорели като най-слаб товар, един вид.За да бучи отнякъде в плюса на колата налазват пулсациите на алтернатора, когато почнат да го мъчат фаровете.Моля, провери си свръзките (клемите) по силовите кабели и занеси алтернатора в сервиз.Да му замерят регулатор, диодна плочка и т.н. :banghead:
В крайна сметка провери си и свързването на касетофона, но тая локва с тея поразии си плаче за майстор :drinking:

Потребителски аватар
lent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lent » Вто 28 сеп 2010 22:28

Така като на първо четене дето се вика ми идва на ум да е дефектирал регулатора на на напрежение и в комбинация с това - удавен алтернатор.Станала е някаква паразитна връзка между диодите в диодния блок най - вероятно и като се задържи вода и направи контакт с мед и под въздействие на тока става елетролиза.Дори и след изпаряването на водата остава един проводящ продукт от електролизата - патината.И става на практика така, че някой диод се шунтира от споменатите замърсявания и наред с постоянното напрежение алтернатора пуска и малко малко променливо.Т.е. така наречените пулсации.Друг е въпросът че са ти изгорели чак крушки - това става при напрежение над 15 волта - както предположих - проблем с регулатора на напрежение.
Пиши после какво се е оказало,предполагам ще бъде интересно да се разбере каква е причината :roll:

Потребителски аватар
mironi86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mironi86 » Сря 29 сеп 2010 14:31

Здравейте колеги ще ги видя алтернатора и релето при майстор, но бученето го има и при загъсен мотор ,т.е. когато колата не е запалена и пусна фаровете това бучене пак си го има :) , а при това положение генератора не работи и ми се струва, че няма как да е от него :)проверих и касетофона откачих го и пак го закачих, викам ако има грешка да се изчисти ,но няма промяна :) и за последно да попитам замерването и евентуален ремонт, какви пари ще ми коства ориентировъчно :) мерси предварително :)

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P

Мнениеот bobocamaro » Сря 29 сеп 2010 22:27

mironi86 написа: но бученето го има и при загасен мотор :)
:banghead:
Колега, нещата тръгват към car audio раздела.Ако плейъра ти е глътнал висок волтаж.. death каквото си пожелаеш вътре в него.Скъп ли е, има ли смисъл да се ремонтира, кр. стъпало да му се смени евевнтуално?
За цени viewforum.php?f=13

Потребителски аватар
mironi86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mironi86 » Нед 03 окт 2010 16:35

Здравейте :) със заводския касетофон е колата и ФМ трансмитер още не съм слагал СД плейър и ми е интересно, че това бучене го има само като се пуснат фаровете, независимо работи или не мотора и да не да има нещо по сложно :) и ако е от касетофона не трябвали да е постоянно това бучене не е силно но като се заслушам и го чувам :), а се появява като се пуснат фаровете :)някакви съвети , мерси предварително :)

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Нед 03 окт 2010 16:52

mironi86 написа:Здравейте :) със заводския касетофон е колата и ФМ трансмитер още не съм слагал СД плейър и ми е интересно, че това бучене го има само като се пуснат фаровете, независимо работи или не мотора и да не да има нещо по сложно :) и ако е от касетофона не трябвали да е постоянно това бучене не е силно но като се заслушам и го чувам :), а се появява като се пуснат фаровете :)някакви съвети , мерси предварително :)

Колега не разбра ли че отбора от врачки е в отпуска :banghead: Вземете и се стегнете,закарай си колата на жичкаджия и спри да гадаеш,като не можеш да се оправиш с тоците,потърси професионална помощ.Давам ти един пример,ако се разболееш сериозно(не ти го пожелавам),търсиш лечение в някакъв форум,или отиваш на лекар :screwy

Потребителски аватар
mironi86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mironi86 » Нед 03 окт 2010 19:33

Колега потърсил съм помощ още преди да пусна темата във форума ,идеята ми беше да чуя и мнението на колеги, все пак не е нещо което не се е случвало на никой и си имам представа от "тоци" и в крайна сметка си реших проблема сам още преди почти седмица, ден след публикацията незнам защо излиза последната ми публикация с дата 03.10.2010 :)при положение,че не съм влизал във форума от петък(т.е. 01.10.2010):)

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P

Мнениеот bobocamaro » Нед 03 окт 2010 19:35

Какъв беше проблема?

Потребителски аватар
mironi86
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с аудиото при пускане на Фаровете :) голф 3 - РЕШЕНО

Мнениеот mironi86 » Нед 10 окт 2010 14:12

В ключа за фаровете в регулирането на осветлението на таблото :)

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P

Re: проблем с аудиото при пускане на Фаровете :) голф 3 - РЕШЕНО

Мнениеот bobocamaro » Нед 10 окт 2010 14:22

Хм, откъде си взел маса за плейъра?Еднаж от бързане съм успявал да вържа масата му към тоя потенциометър.Излезоха от него зли пушеци, та се усетих навреме какви съм ги изсрал :talk:

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”