голф 4 тди - забива при 120км/ч

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
yokibull
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

голф 4 тди - забива при 120км/ч

Мнениеот yokibull » Вто 28 сеп 2010 13:49

Здравейте колеги ,
проблемът ми вече е описан доста пъти изчетох всичко просто искам съвет при кой да отида в София за да го реши най-добре и безболезнено :

Както си карах преди 2 дена установих че колата нещо не върви както трябва , дадох повече газ и се чу едно изгърмяване и започна много да пуши и почти да не върви. установих че се е откачил маркучът който влиза в интерколера и след като го закачих отново нещатата се оправиха , но временно. Като излезхан на магистралата набрах до 120км/ч и колата заби - спря да набира (т.е набираше само по надолен наклон :) )
Пропуснах да кажа че това се случи 2 седмици след като махнах катализатора , смених маслото и филтрите !

От това което изчетох от написаното до момента - 90% е Н75 клапана , но има вероятност да са тръбите от турбото или самото турбо да е замърсено.

Моля за съвет за читав майстор или сервиз в София

мерси предварително !

двигателя е AHF 1999

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: голф 4 тди - забива при 120км/ч

Мнениеот morfei1 » Вто 28 сеп 2010 13:53

Диагностика + Логове

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 28 сеп 2010 14:58

Заповядай

viewtopic.php?f=13&t=7096

pakorabane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakorabane » Вто 28 сеп 2010 19:30

наи вероятно е датчика на всмукателните траби при мен беше така и след като го смених проблема се оправи

stoqnkis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoqnkis » Вто 28 сеп 2010 19:56

Колега реши ли си проблема.Аз го имах същия, но при мен се оказа зацапана геометрия и блокирал клапан актуатор.аз съм в овча купел в общежитията ако искаш може да го погледнем след 17.00 часа.Зкачи ли я на ваг ком за да видиш каква грешка ти дава.Погледни си вакумните маркучета.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Вто 28 сеп 2010 21:04

аз разсъждавам така - щом първо ти е гръмнал мъркуча към кулера значи не е устискал на налягането което прави турбината . след това и ти е забила колата - според мен зацапата геометрия или недобре работещ н75 и ти пренадува много турбината . ако стигаш лостчето на геометрията на турбината виж добре ли се движи - ако да - вероятно н75 , но преди да го смениш виж всички вакуми и акутатора на турбото в час ли са.
бе те майсторите на печките знаят какво даправят. успех

yokibull
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот yokibull » Сря 29 сеп 2010 8:29

Мерси колега ,

да имам ВАГ КОМ ама не му рабирам много - ползвал съм го само да си чистия някой грешки .
дава ми тази грешка до колкото си спомням :

17958 - Charge Presure Control Deviaton

Вече се уговорих с момчетата от Герман Ники и Мишо за следващата седмица имам и някои други неща да погледнат така че оставям всичко на тях .

Само да уточня как стартира този проблем : преди 1 месец ми се случи за първи път да забие на магистралата , за щастие по случайност си носех лаптопа и изчистих грешката след което се оправи , след това отново се случи след 10 дена след което се оправи само като изгасих и запалих отново колата и вече на третия път изгърмя и се извади маркуча от Интеркулера . След това го закачих карах 2 дена и заби тотално - та сега карам като баба и не иска вече да се оправи от самосебе си !

Мерси все пак че си готов да помогнеш !

:bowdown :applause:

Върни се в “Дизелови агрегати”