антена на пасат комби???

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Чет 28 сеп 2006 7:40

Момчета какви са тези антенни усилватели, На запад от 30 години е нагъчкано с FM радиостанции както в София сега, за какво са им тези фабрични антенни усилватели :roll: Ти ако в София не хващаш значи или имаш някъде късо по кабела на антената ,или радиото ти се е скапало.

Потребителски аватар
passat 1.8 adz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat 1.8 adz » Чет 28 сеп 2006 8:25

Аз всъщност в София си хващам ОК, но към границите на града и след като излеза от него започва доста бързо да губи обхват. Имал съм и други коли с доста по-скапани радиа, карал съм и служебни с по-хубави, но това води в класацията за лошо хващане :(

Потребителски аватар
aminohus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

arriva

Мнениеот aminohus » Пет 29 сеп 2006 21:36

Аз имам антенен усилвател и си хваща перфектно.Оригинален антенен усилвател отзад под кората точно до левия стоп се намира,една малка метална кутийка.Входа му е антената (меден печатен проводник на задното стъкло - последните два реда).Ами това е момчета - който има да си върже и захранването който е по допълнителен проводник.А има и такива които се захранват по активното жило на коаксиалния кабел.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Съб 30 сеп 2006 6:21

kaloyan22 написа:Ха сега кажете за какво са жичките които влизат в огледалото ми за обратно виждане?

тези жички отиват към IR датчиците, монтирани в долните краища на огледалото за задно виждане. а самите датчици някога са служели за отключване / заключване на автомобила с оригиналния ключ (снабден с бутон и батерия), който най-вероятно е дал фира по нейде по трасето...

Потребителски аватар
jasenski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jasenski » Пон 05 фев 2007 20:59

Пасата ми е В4 94-та година.Отзад на покрива имам фабрична антена.Оказва се обаче, че в конусообразната и стойка има вграден антенен усилвател, който не знам от къде се захранва. По тая причина сигнала е лош(радиото хваща само със запоения за платката на усилвателя край на коаксиалния кабел). Да не би оригиналните VW радиа да имат вградени филтри през които по коаксиалния кабел да се захранва усилвателя? Освен това изпод тавана по дясната предна колонка слиза още един коаксиален кабел с фабричен конектор ( нещо от рода на BNC конекторите ), който за нищо не служи. Стои си нагънат отдолу под еърбега. Ако някой знае нещо моля да информира.
Предварително Благодаря!

Потребителски аватар
aminohus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

антена

Мнениеот aminohus » Вто 06 фев 2007 23:56

Захранва се директно по активното жило на коаксиалния кабел,после го развързваш с един кондензатор 20-30pf и това е.

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Сря 07 фев 2007 10:15

MITKO_DVD написа:Е за това питам:

http://snimka.bg/profile.php?edit_photo ... id=1280991

Това за което питаш е точно малък сенник за досадните слънчеви лъчи, които се набутват точно през тази пролука. А това което колегите питат какво е (на огледалото с платката) е заводския инфрачервен приемник за дистанционно (преди години старите аларми и дистанционни бяха не с рядио вълни като сега, ами с инфрачервени лъчи)

Anatoli Ned
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Anatoli Ned » Сря 07 фев 2007 19:40

И при мен 2-3 от нишките не работят и много вероятно да са оставени за антена.Колега с комби също спомена,че и при него е така.Изглежда е стандартно изпълнение.Като се постопли времето ще си поиграя да сваля тапицерията на задната врата.Тогава ще дам окончателно мнение

Потребителски аватар
kidgo
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот kidgo » Вто 14 сеп 2010 18:01

passat 1.8 adz написа:Понеже темата се оказа интересна и за мен - Пасата ми е В4, имам антена отзад на покрива. Прави ми впечатление, че не лови много добре, а само задоволително. Да не се окаже, че трябва да вържа захранване на антенния усилвател и къде въобще би трябвало да е при мен. Колата е седан.

здравейте,
днес сваляхме кората отзад под антената на едно б4 комби,че нещо не ще да хваща радио и видяхме че в корпуса на антената влизат 3 кабела,2 приличат на коаксиални,а другия е просто една синя жичка.Като ги извадихме от съединителните букси и сложихме едно телче в едната букса,положението се пооправи ,но само за някои от радията-някой може ли да каже къде е проблема-трябва да се смени корпуса на антената,или има някакъв усилвател и той е без захранване-сидито не е оригинално ,а някъде четох че оригиналните радиота на vw пускали захранване до усилвателя,намиращ се в корпуса на антената!?

Milanoff

Re: антена на пасат комби???

Мнениеот Milanoff » Сря 29 сеп 2010 14:12

На B3-ката има усилвател в антената отзад на покрива. За да стигнеш до него обаче трябва да отвориш леко кората на тавана отзад и да свалиш цялата антена. Като я свалиш и разглобиш се вижда усилвателя.
Към моя не стигаше маса, пуснах отделно маса но чувствителността на приемане не се подобри. Дори ми се струва, че е една идея по-зле когато съм някъде по чукарите :D
Общо взето при чувствителността на сегашните приемници според мен този усилвател е ненужен, при следващото разглабяне смятам да тегля една тел накъсо на цялата платка.

Потребителски аватар
zara
Автомобил:
Двигател:

Re: антена на пасат комби???

Мнениеот zara » Съб 16 апр 2011 18:33

Примен положението е следното: колата е пасат б3 93г. комби. На задното стъкло под чистачката нямам антена, на предния калник също няма антена, имам антена отзад на покрива. В антената влиза обаче само един коаксиален кабел, няма допълнително захранване. Радиото ми хваща станций само в София и то лошо. С обикновенна външна антена няма проблем.
Въпроса ми е:
Мога ли да сложа антенен усилвател(има ги за около 7-10лв.) непосредствено до касетофона и ще има ли положителен ефект?

Върни се в “Passat”