антена на пасат комби???
- passat 1.8 adz
- Автомобил:
- Двигател:
- aminohus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
arriva
Аз имам антенен усилвател и си хваща перфектно.Оригинален антенен усилвател отзад под кората точно до левия стоп се намира,една малка метална кутийка.Входа му е антената (меден печатен проводник на задното стъкло - последните два реда).Ами това е момчета - който има да си върже и захранването който е по допълнителен проводник.А има и такива които се захранват по активното жило на коаксиалния кабел.
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
kaloyan22 написа:Ха сега кажете за какво са жичките които влизат в огледалото ми за обратно виждане?
тези жички отиват към IR датчиците, монтирани в долните краища на огледалото за задно виждане. а самите датчици някога са служели за отключване / заключване на автомобила с оригиналния ключ (снабден с бутон и батерия), който най-вероятно е дал фира по нейде по трасето...
- jasenski
- Автомобил:
- Двигател:
Пасата ми е В4 94-та година.Отзад на покрива имам фабрична антена.Оказва се обаче, че в конусообразната и стойка има вграден антенен усилвател, който не знам от къде се захранва. По тая причина сигнала е лош(радиото хваща само със запоения за платката на усилвателя край на коаксиалния кабел). Да не би оригиналните VW радиа да имат вградени филтри през които по коаксиалния кабел да се захранва усилвателя? Освен това изпод тавана по дясната предна колонка слиза още един коаксиален кабел с фабричен конектор ( нещо от рода на BNC конекторите ), който за нищо не служи. Стои си нагънат отдолу под еърбега. Ако някой знае нещо моля да информира.
Предварително Благодаря!
Предварително Благодаря!
- aminohus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
антена
Захранва се директно по активното жило на коаксиалния кабел,после го развързваш с един кондензатор 20-30pf и това е.
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Това за което питаш е точно малък сенник за досадните слънчеви лъчи, които се набутват точно през тази пролука. А това което колегите питат какво е (на огледалото с платката) е заводския инфрачервен приемник за дистанционно (преди години старите аларми и дистанционни бяха не с рядио вълни като сега, ами с инфрачервени лъчи)
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- kidgo
- Автомобил:
- Двигател:
Re:
passat 1.8 adz написа:Понеже темата се оказа интересна и за мен - Пасата ми е В4, имам антена отзад на покрива. Прави ми впечатление, че не лови много добре, а само задоволително. Да не се окаже, че трябва да вържа захранване на антенния усилвател и къде въобще би трябвало да е при мен. Колата е седан.
здравейте,
днес сваляхме кората отзад под антената на едно б4 комби,че нещо не ще да хваща радио и видяхме че в корпуса на антената влизат 3 кабела,2 приличат на коаксиални,а другия е просто една синя жичка.Като ги извадихме от съединителните букси и сложихме едно телче в едната букса,положението се пооправи ,но само за някои от радията-някой може ли да каже къде е проблема-трябва да се смени корпуса на антената,или има някакъв усилвател и той е без захранване-сидито не е оригинално ,а някъде четох че оригиналните радиота на vw пускали захранване до усилвателя,намиращ се в корпуса на антената!?
Re: антена на пасат комби???
На B3-ката има усилвател в антената отзад на покрива. За да стигнеш до него обаче трябва да отвориш леко кората на тавана отзад и да свалиш цялата антена. Като я свалиш и разглобиш се вижда усилвателя.
Към моя не стигаше маса, пуснах отделно маса но чувствителността на приемане не се подобри. Дори ми се струва, че е една идея по-зле когато съм някъде по чукарите
Общо взето при чувствителността на сегашните приемници според мен този усилвател е ненужен, при следващото разглабяне смятам да тегля една тел накъсо на цялата платка.
Към моя не стигаше маса, пуснах отделно маса но чувствителността на приемане не се подобри. Дори ми се струва, че е една идея по-зле когато съм някъде по чукарите

Общо взето при чувствителността на сегашните приемници според мен този усилвател е ненужен, при следващото разглабяне смятам да тегля една тел накъсо на цялата платка.
Re: антена на пасат комби???
Примен положението е следното: колата е пасат б3 93г. комби. На задното стъкло под чистачката нямам антена, на предния калник също няма антена, имам антена отзад на покрива. В антената влиза обаче само един коаксиален кабел, няма допълнително захранване. Радиото ми хваща станций само в София и то лошо. С обикновенна външна антена няма проблем.
Въпроса ми е:
Мога ли да сложа антенен усилвател(има ги за около 7-10лв.) непосредствено до касетофона и ще има ли положителен ефект?
Въпроса ми е:
Мога ли да сложа антенен усилвател(има ги за около 7-10лв.) непосредствено до касетофона и ще има ли положителен ефект?