Пасат Б3-гори масло, гумички клапани ?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
passat b3
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б3-гори масло, гумички клапани ?

Мнениеот passat b3 » Вто 28 сеп 2010 20:21

Здравейте колеги нов съм в сайта извинявам се ако съм объркал темата та проблема ми е следния имам пасат 89-та година 1,8 пълна инжекция, машината е безупречна но започна да ми гори масло та искам да разбера дали проблема не е от гумичките благодаря ви предварително :обичам ви

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Re: Пассат Б3

Мнениеот pensiq » Вто 28 сеп 2010 20:39

Dobromirski написа:Маслоядите в двигателя са 3 вида. Едните са осем членно семейство бръмбари живуркащи в главата. Обикновенно си кротуват и щетите от тях са незначителни.
Има и едни червейчета по буталата, които отслабват и се вталяват. Като дръпнеш щеката на картера, и неприятна пръдня ти отвее бритона, можеш да идеш да се гръмнеш :bishop
На края , но не и на последно място, отзад живурка един охлюв. Кат одъртее и се напикава. Провери по маркуча, дет излизат от него, за следи от силен теч на черна урина.
:012:

Колегата цитиран от мен е болезнено смешен и прав.

Потребителски аватар
passat b3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat b3 » Вто 28 сеп 2010 23:24

направо ми се реве не сам очаквал такова нешто но би ли предположил от кое е по вероятно може да бъде проблема колега ште ти бъда много благодарен :| :cry:

Lachi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lachi » Сря 29 сеп 2010 7:45

Тоя дърт охлюв ще трябва да е турбото, което го има при някои дизели, за ралика от другите два варианта, които ги имат всички останали. Тъй като не може да се разбере, коя е причината по външни белези, първо се сменят гумичките, като по-евтин вариант (10 лв са те и за труд, зависи от майстора) и ако продължава така се отваря двигателя за сегментите.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 29 сеп 2010 9:11

passat b3 написа:направо ми се реве не сам очаквал такова нешто но би ли предположил от кое е по вероятно може да бъде проблема колега ште ти бъда много благодарен :| :cry:

Колега добре е да уточниш с какъв мотор си, поне бензин или дизел.
Компресията на двигателя замервана ли е? Ако е добра вероятността да са сегменти на буталата/или износване в бутално-цилиндровата група е малка. При всяко положение, ако се престрашиш и отворите главата ще стане ясно. Има теми в които е описано какво се гледа/свещи, какво излиза от ауспуха, от капачката за масло, от щеката за нивото му/, за да се установи с голяма точност причинителя преди да се предприеме оперативна намеса.
От втвърдени гумички на клапаните има случаи да се долива и по над 1.5 л. между смените. Изпитал съм го лично.

И по възможност допълни заглавието, че става въпрос за разход на масло. :wink: Б3-ки много в този Форум.

Последна промяна от Dpop на Сря 29 сеп 2010 9:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Сря 29 сеп 2010 9:16

Dpop написа:
passat b3 написа:направо ми се реве не сам очаквал такова нешто но би ли предположил от кое е по вероятно може да бъде проблема колега ште ти бъда много благодарен :| :cry:

Компресията на двигателя замервана ли е? Ако е добра вероятността да са сигменти е малка. При всяко положение, ако се престрашиш и отворите главата ще стане ясно.
От втвърдени гумички на клапаните има случаи да се долива и по над 1.5 л. между смените. Изпитал съм го лично.

И по възможност допълни заглавието, че става въпрос за разход на масло. :wink: Б3-ки много в този Форум.

Добри ме изпревари с отговора :wink:
колега когато купих моя Б4 2.0 АГГ след извесно време разбрах,че мотора гори около 2л. масло на смяна

след смяна на гумички на клапани проблема е решен,сега колата я карам с 10W40 и няма проблеми с разхода на масло
Успех

Потребителски аватар
passat b3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat b3 » Сря 29 сеп 2010 13:20

Dpop написа:

Компресията на двигателя замервана ли е? Ако е добра вероятността да са сегменти на буталата/или износване в бутално-цилиндровата група е малка. При всяко положение, ако се престрашиш и отворите главата ще стане ясно. Има теми в които е описано какво се гледа/свещи, какво излиза от ауспуха, от капачката за масло, от щеката за нивото му/, за да се установи с голяма точност причинителя преди да се предприеме оперативна намеса.

Здравей колега значи мотора е 1.8 пълна инжекция бензинов мотор е компресията не е замервана много искам да върна машината на пътя не че сега не е но ми е болно като я гледам така мисля че ме разбираш :)

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Пасат Б3-гори масло, гумички клапани ?

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 29 сеп 2010 16:18

Предполагам кода на мотора /първите букви от номера на двигателя в големия талон/ е или PF или PB, хубаво е колегата да си го допълни в гаража.
Та турбо няма и от там няма кой да яде маслото, освен нещо Г60 ако е мотора ама там не съм запознат. Иначе ако са бахтисани сегментите, като вдигнеш пръчката за проверка на маслото от там излизат пръски масло. Няма ли ги тия пръски масло проблема най - вероятно не е в сегментите.
В тоя ред на мисли стигаме до гумичките. Моя двигател е PF и харчеше 2 до 2,5 литра на 10 хиляди км преди да сменя гумичките. Сега минавам за същите километри с 300 до 500 мл

Потребителски аватар
passat b3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat b3 » Сря 29 сеп 2010 16:24

ппиятел не извинявай но не мога да те разбера в какав смисал праски извинявай още веднаж но не разбирам какво искаш да кажеш :oops:

Потребителски аватар
popas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот popas » Сря 29 сеп 2010 20:08

Здравейте колеги. Аз съм с 2Е мотор и преди смяната на гумичките доливах около 2л. 2,5л. на 10хиляди. Сега не повече от 300гр. на 10хиляди. Такаче почни от там най напред това е според мен разбирасе! Поздрави и успех с ремонта.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 29 сеп 2010 20:34

passat b3 написа:... не мога да те разбера в какав смисал праски...

Колегата има предвид, че ако са свършили сегментите - много силно духа през щеката за маслото. Чак се получава и да пръска капчици по малко.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 30 сеп 2010 6:56

radotom написа:
passat b3 написа:... не мога да те разбера в какав смисал праски...

Колегата има предвид, че ако са свършили сегментите - много силно духа през щеката за маслото. Чак се получава и да пръска капчици по малко.

Някой път и не чак толкова малко, но в общи линии това се получава :да:

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Чет 30 сеп 2010 8:12

Колега сменяй гумичките, първо е най-евтината интервенция и второ в повечето случаи те се оказват проблема, защото се спичат с времето и губят еластичност.И после да се похвалиш, че е спряла да гори масло, да не забравиш.

Потребителски аватар
passat b3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat b3 » Пон 18 окт 2010 17:33

колеги проблемат беше в гумичките смених ги и в момента не пипа масло благодаря ви за съветите :beer

drago1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот drago1 » Пет 03 дек 2010 22:25

колко плати за смяната?

Върни се в “Passat”