Пресни вести от Петрохан!

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Re: Пресни вести от Петрохан!

Мнениеот Mihailov78 » Пет 01 окт 2010 10:48

:arrow: http://www.dnes.bg/stranata/2010/10/01/ ... han.100099

Изкърпиха "Петрохан"
01.10.2010 10:03

Движението става по-удобно и безопасно, сигурен е пътен шеф

Приключи ремонтът на пътя за София през старопланинския проход "Петрохан", съобщи директорът на областното пътно управление в Монтана Илиян Илиев.

Вече са изкърпени по-големите дупки по трасето от село Бързия до върха.

“Ремонтът не е голям, но движението стана по-удобно и безопасно”, уточни Илиян Илиев.

За текущия ремонт са отделени 67 000 лв., които са изцяло усвоени.

Поради липса на средства не е работено по сваличището до пътя при село Гинци. По тази причина е забранено движението на автомобили над 10 тона.

“Имаме готов проект за цялостна рехабилитация на пътя през прохода от Берковица до село Гинци”, допълни Илиев.
Изпълнението му трябваше да започне през тази година.

Поради липса на средства строителните работи са отложени за следващ период.

skro_men
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skro_men » Пон 04 окт 2010 7:32

А, дали изкърпиха дупките в центъра на Гинци? Някой минавал ли е скоро оттам?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 04 окт 2010 7:59

Едва ли! Монтанското пътно държи 3-4 завоя от върха по южния склон. Столично пътно трябва да е отговорно за тоя участък, щото Годеч едва ли има пътно управление

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 04 окт 2010 9:18

skro_men написа:А, дали изкърпиха дупките в центъра на Гинци? Някой минавал ли е скоро оттам?

С днешна дата 04.10.2010г. потвърждавам че Гинци е изкърпено в долната част до свлачището,по средата на селото има две-три но май днес ще ги запълнят и тях.
Пътя вече е много много добре дали има десетина малки дупчици из целия път,който не са проблемни,така че вече карайте спокойно,но разумно :idea:

Потребителски аватар
kokobul
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kokobul » Пон 04 окт 2010 11:30

въпреки ремонта който е факт резултати те са подскачане нагоре надолу и вибраций
кръпки които не са занулени
няма кратери но аз това път не мога да го нарека

skro_men
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skro_men » Пон 04 окт 2010 12:45

В интерес на истината трябва да кажем, че тази година запълниха дупки, дето не бяха пипани и миналата година. От 1-2 години пътят никога не е бил така изцяло изкърпен. Времето за преминаване през прохода също се намали осезателно. Същевременно, не може да отминем факта, че дупки няма, но неравностите са навсякъде. Пътят може да се сравни с дреха, която много е кърпена, кръпка върху кръпка, и идва моментът, когато трябва да се купи нова дреха, а старата да се хвърли в контейнера за боклук. И тук, по отношение на пътя, кърпенето вече почти не помага, а се налага цялостна рехабилитация и преасфалтиране. Заради липсата на пари се казва, че рехалибатация на монтанската част ще се извърши в бъдещ период, ама не е ясно в кой период.

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Сря 06 окт 2010 14:22

Преди няколко дни, миналия четвъртък 30.09.2010г. за първи път минах през въпросния проход, както и за последен път mhihi повече никога няма да мина от там, осен ако не го направят като шипченския проход, незнам какво му е било състоянието преди въпросното "изкърпване", което така и не видях, щото то си личи когато имало някакъв ремонт, но пътя е ужас, няма огромни дупки, но е много неравен, с множество малки дупки, просто ако имаше лесно щях да сляза и да си взема колата на гръб и така да мина, губите време, нерви, изобщо не спестявате от към разход и откровено си разбивате колата, по добре пак през Враца да се бях върнал, там поне само в самия град щах да им кълна пътищата. За мен извода е следния - Петрохан - Никога Повече.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 06 окт 2010 15:41

ние, които минаваме оттам, чат-пат в момента за нас прохода е ИДЕАЛЕН

adv_petrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот adv_petrov » Сря 06 окт 2010 16:03

Като прочетох темата и първото мнение се сетих, че аз минах оттам точно когато се случи гореспоменатото събитие на 23ти декември 2008ма. Вечерта тръгваме от София след 7 - беше тъмница и тогава излезе страшна снежна виелица из нищото, асфалта беше заледен, след Костинброд като качвах баирите колите пред мен почнаха да буксуват, да се въртят и блъскат по преспите. Пътят беше непочистен при скоростнобързо навяване (такъв снежен ад аз поне никога не съм виждал), направи 20на см сняг на пътя за има-няма 20на минути, на Годеч мисля вече бе пъртина както си му е реда отдолу с лед под нея. Бях с голфа (3ка GT 1.8 ABS тогава на бенз), със зимни гуми италианки някви втора употреба, с 5 човека вътре и багаж (прибирахме се за Бъдни вечер и Коледа, разбираемо). В това неизринато шосе изпреварвах нагоре де що видя кола като ровех и пътя и им правех пътечка, един човек с ново Толедо не можеше да ми държи темпото даже (но знам всяко завойче наизуст). На 2 пъти спирахме по половин час да чакаме заради катастрофи, затиснали пътя и тоя с Толедото си псуваше колата, въпреки че гледам беше с добри зимни гуми :applause: Мисля че беше преди Гинци - на 1 завой се бяха ударили камион и бус, возещ на платформа друг бус :screwy тъй като бяха запречили движението и станаха огромни навалици от двете страни, 30на шофьора викахме неволята и сами ги бутахме на ръце в студа докато валеше ( и докато жените слушаха музика на топло в колата) :banana , с помощта и на въжета и на 1 голям пикап на един от колоната, доколкото си спомням. Радвам се че бяхме толкова задружни люде. Трактор дойде постфактум, ама и той докато се спускаше надолу към инцидента, се пързаляше по пътя... Само там стояхме 2 часа в опити да бутаме буса (барабар с платформата и другия бус на нея, ама беше по-добрата опция от това да бутаме камиона), като имаше колона от спрели 50 коли от всяка страна, после като се качихме на Петрохан не помня да е имало изненади, а и оттам странно не валеше толкова. Но ми отне 4 часа и нещо от София докато сляза до Бързия. Не помня да е минавал снегорин, защото рутих пъртина почти до долу. Ама то из цялата държава си е безхаберие зимата, та там ли ще ме очуди.
Това ми е било най-голямото изпитание с голфа - и друг път съм знаел че е железна машина за зимата, ама тогава се убедих. Може да разказвам пресилено ама с нови високи гумета няма ядове в снега и може да се разчита на него. Иначе там не е било да няма дупки.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пет 08 окт 2010 16:27

Казват че днеска вали и има сняг на Петрухан :idea:

http://dnes.dir.bg/news/targovishte-snjag-7224879?nt=4

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 08 окт 2010 19:51

Комшия един се прибра преди час и каза че сняг и заледено по завоите!

Потребителски аватар
Altec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Altec » Пет 08 окт 2010 20:13

Мда. Познат се прибра преди 2 часа и хич не е розово положението. А как ще се прибирам до Берковица за зимните гуми само аз си знам.....
Калине те тия наще идиоти казваха ли нещо за опесъчаване и чистене тая година или пак като другата кой може да лети да минава..?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 08 окт 2010 22:33

За Петрохан си отговаря Пътното Монтана, за сега не са споменавали нищо за почистване през зимата, затова най - вероятно ще е като миналата година, но все още е рано. Това днес е инцидентно за тая височина. Все още циганското лято не минало!

Потребителски аватар
Altec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Altec » Съб 09 окт 2010 1:23

Ще взема накрая аз да си заваря една дъска отпред и като си пътувам да си чистя .. миналата година беше ужас. А това, че не е минало циганското лято, не пречи да ме принуди да се спускам по гъз mhihi от северната страна щото иначе съм :bishop

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 09 окт 2010 8:23

Спрял е снеговалежът на прохода Петрохан, съобщи дежурният от ОПУ - Монтана. На пътното платно няма образувана снежна покривка, опесъчен е бил и един заледен участък. Температурата на прохода е около плюс 3 градуса.Агенция „Пътна инфраструктура” призовава шофьорите да са подготвени за движение при зимни условия, да шофират с повишено внимание и скорост съобразена с конкретните условия на пътя.

Върни се в “Пътеводител”