Като прочетох темата и първото мнение се сетих, че аз минах оттам точно когато се случи гореспоменатото събитие на 23ти декември 2008ма. Вечерта тръгваме от София след 7 - беше тъмница и тогава излезе страшна снежна виелица из нищото, асфалта беше заледен, след Костинброд като качвах баирите колите пред мен почнаха да буксуват, да се въртят и блъскат по преспите. Пътят беше непочистен при скоростнобързо навяване (такъв снежен ад аз поне никога не съм виждал), направи 20на см сняг на пътя за има-няма 20на минути, на Годеч мисля вече бе пъртина както си му е реда отдолу с лед под нея. Бях с голфа (3ка GT 1.8 ABS тогава на бенз), със зимни гуми италианки някви втора употреба, с 5 човека вътре и багаж (прибирахме се за Бъдни вечер и Коледа, разбираемо). В това неизринато шосе изпреварвах нагоре де що видя кола като ровех и пътя и им правех пътечка, един човек с ново Толедо не можеше да ми държи темпото даже (но знам всяко завойче наизуст). На 2 пъти спирахме по половин час да чакаме заради катастрофи, затиснали пътя и тоя с Толедото си псуваше колата, въпреки че гледам беше с добри зимни гуми

Мисля че беше преди Гинци - на 1 завой се бяха ударили камион и бус, возещ на платформа друг бус

тъй като бяха запречили движението и станаха огромни навалици от двете страни, 30на шофьора викахме неволята и сами ги бутахме на ръце в студа докато валеше ( и докато жените слушаха музика на топло в колата)

, с помощта и на въжета и на 1 голям пикап на един от колоната, доколкото си спомням. Радвам се че бяхме толкова задружни люде. Трактор дойде постфактум, ама и той докато се спускаше надолу към инцидента, се пързаляше по пътя... Само там стояхме 2 часа в опити да бутаме буса (барабар с платформата и другия бус на нея, ама беше по-добрата опция от това да бутаме камиона), като имаше колона от спрели 50 коли от всяка страна, после като се качихме на Петрохан не помня да е имало изненади, а и оттам странно не валеше толкова. Но ми отне 4 часа и нещо от София докато сляза до Бързия. Не помня да е минавал снегорин, защото рутих пъртина почти до долу. Ама то из цялата държава си е безхаберие зимата, та там ли ще ме очуди.
Това ми е било най-голямото изпитание с голфа - и друг път съм знаел че е железна машина за зимата, ама тогава се убедих. Може да разказвам пресилено ама с нови високи гумета няма ядове в снега и може да се разчита на него. Иначе там не е било да няма дупки.