Аз съм на джанти 14ки на паско, съответно гумите ще са 185/65/14
Престои ми закупуване следващата седмица на 2 зимни за отпред.
Харесах си Сава Ескимо С3 (88-90лв) на външен вид - всяко гумено каренце е разцепено на тънки жилки, които според гумаджийчето едва ли не правят вендузи като са отдолу. Притеснявах се, че ще се износят бързо, но пък коментарите за издържливост и въобще.... са повече от добри. То хубу, ма АДАК - а не ги хвали.
Та затова другата седмица Ханкук В440 (за 95лв.)Силно препоръчителни от АДАК, въппреки че не ми гизглеждат космически на външен вид. Дори ми предлагат същите на 80лв., но дота е 2008г.
Чудя се дали си струва цигането???? Вашето мнение!!
Иначе коментари на клиенти и препоръки от АДАК чета от тук>
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/advan ... =&x=10&y=6 (Дано е полезно някому!)
Зимни гуми - кой с какви - оценка
- Tihon
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка
Абе и аз много се колебая за Hankook-a.. Даже ще ми трябват четири броя. Нека някой сподели мнение 

- evgenyh
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: BSE 2005
Благодаря на всички за отговорите
На колегата дето се чуди защо, ще кажа, че разликата както се досещате е в цената, като разликата м/у firestone-a и първите 3 е към 100лв. за 4 броя, а Fuldata към 60лв.
Май ще се ориентирам към Continental-a, макар, че Dunlop-а тази година са на първо място в ADAC, но разликите между 3-те са минимални, а пък от и Dunlop-а нещо нямаха много наличности в Диана - люлин и другата седмица може изобщо да го няма.
Още веднъж благодаря колеги, тоя път съм твърдо решил да не се пестят парички за гуми, ама пак избора се оказва труден

На колегата дето се чуди защо, ще кажа, че разликата както се досещате е в цената, като разликата м/у firestone-a и първите 3 е към 100лв. за 4 броя, а Fuldata към 60лв.
Май ще се ориентирам към Continental-a, макар, че Dunlop-а тази година са на първо място в ADAC, но разликите между 3-те са минимални, а пък от и Dunlop-а нещо нямаха много наличности в Диана - люлин и другата седмица може изобщо да го няма.
Още веднъж благодаря колеги, тоя път съм твърдо решил да не се пестят парички за гуми, ама пак избора се оказва труден

- evgenyh
Tihon написа:Абе и аз много се колебая за Hankook-a.. Даже ще ми трябват четири броя. Нека някой сподели мнение
VW-тата излизат от магазина с Hankook

мисля, че са много добри, но за по по-малко от 10лв. на гума разлика предпочитам да не правя компромиси.
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Layman написа:.....
При зимните гуми е важен Дот-а ! Не купувай нови гуми с Дот 2008. Относно избора ти на марка бих ти дал съвет да вземеш Goodyear ultra grip 7+. Миналата зима си купих такива гуми и съм много доволен. Гумите се доказаха на едно заледяване на светофара на телевионната кула в София. Двайсетина коли буксуват и едвам вървят, а аз си ги подминах на слалом с малко буксуване.

- Tihon
- Автомобил:
- Двигател:
fill написа:Layman написа:.....
При зимните гуми е важен Дот-а !
...
+ 1 kaтегорично.
Разликата между зимната и всесезононната гума е твърдостта на материята. Зимата ти трябва мека гума /е в определени граници разбира се, но мека, а не твърда/ за да може да се захваща, а не да се пързаля. Всеки "мат'р'ял'

Между другото днес минах в Метро София-1 по друг повод, продаваха Gislaved в насипно състояние. Погледнах три гуми - първата имаше ДОТ ..09, втората ..08, а третата ..10. Така че, който има интерес... да гледа много внимателно като ги купува.
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги а за 16 цоловите модели кой от какво е доволен,
аз карам 2 зими с ultra grip performance 215 55 ,
но не оправдаха очакванията ми и се чудя да пробвам друг модел или марка

- Layman
- Автомобил:
- Двигател:
Тони1 написа:Колеги а за 16 цоловите модели кой от какво е доволен,
Не знам какви очаквания си имал - иначе е добра гума.Ма то на лед всичките са еднакви

Пък като искаш нови, вземай за отпред Фалкен - добра цена за японски гуми.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Layman написа:Аз съм на джанти 14ки на паско, съответно гумите ще са 185/65/14
Престои ми закупуване следващата седмица на 2 зимни за отпред.
Харесах си Сава Ескимо С3 (88-90лв) на външен вид - всяко гумено каренце е разцепено на тънки жилки, които според гумаджийчето едва ли не правят вендузи като са отдолу. Притеснявах се, че ще се износят бързо, но пък коментарите за издържливост и въобще.... са повече от добри. То хубу, ма АДАК - а не ги хвали.
Та затова другата седмица Ханкук В440 (за 95лв.)Силно препоръчителни от АДАК, въппреки че не ми гизглеждат космически на външен вид. Дори ми предлагат същите на 80лв., но дота е 2008г.
Чудя се дали си струва цигането???? Вашето мнение!!
Иначе коментари на клиенти и препоръки от АДАК чета от тук>
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/advan ... =&x=10&y=6 (Дано е полезно някому!)
Адак - 2008/9 слага Сава в препоръчителни.

Тва е гумата за зима/моро
Абе тоя ADAC ми е станал доста съмнителен - едни и същи марки и модели сравняват и 2 съседни години вадят различни позиции и качества. Как да си го обясни човек? Общо взето по цената се познава най-добре - вносителите влагат милиони в стока и съответно още от заводите много добре си знаят стоката и цените са прецизно нагласени. Долу горе като при саламите - реклама, опаковки, хвалене ама като видиш, че едното струва 12лв килото, а другото 22 ти става ясно положението.
- Tihon
- Автомобил:
- Двигател:
Aми ще се опитам да ти обясня с ябълки и круши. Тази година в Петрич имаме лоша реколта от ябълки и като ги сравняваме с гръцките са кофти. Миналата година - супер реколта, гръцките ни дишат прахта. Та и с гумите така - излизат нови модели, старите остаряват или съответно - новите модели не са толкова добри колкото старите.
Колкото за цената като критерии...
Ако аз произведа салам със себестойност 3лв килото и го предложа за 8 лв ще бъде ли по качествен от салам със себестойност 6 лв и предложен в магазина за 7 лв...?
Всичко е относително. Разчитай на собствената си преценка преди всичко. Затова са и форумите, затова си сравненията на организации от ADAC. Koлкото техните са по обективни /съвпадат след проверка от личната ти практика с твоето/, толкова повече реномето им е по-високо.
PS не съм от Петрич и примерът е илюстративен, нямам си идея какви са реколтите от ябълки и трева по този край последните 2 години
Колкото за цената като критерии...

Ако аз произведа салам със себестойност 3лв килото и го предложа за 8 лв ще бъде ли по качествен от салам със себестойност 6 лв и предложен в магазина за 7 лв...?
Всичко е относително. Разчитай на собствената си преценка преди всичко. Затова са и форумите, затова си сравненията на организации от ADAC. Koлкото техните са по обективни /съвпадат след проверка от личната ти практика с твоето/, толкова повече реномето им е по-високо.
PS не съм от Петрич и примерът е илюстративен, нямам си идея какви са реколтите от ябълки и трева по този край последните 2 години

Последна промяна от Tihon на Вто 05 окт 2010 11:46, променено общо 1 път.
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Trus написа:Kumho KW7400
Колега да беше дал някакво мнение за тия гуми. Снимки на гуми може и аз да си намеря в Google.

Или ти си им вносител .......
- stenly_m
- Автомобил: GOLF 4 TDI
- Двигател: ASV
- Контакти:
Michelin pilot alpin...купих ги преди две зими, сега ще им е трета...супер са. Моето е мнение е, че каквото и да си вземеш от топ 3 от АДАК няма да сгрешиш. Също трябва да се вземе и под внимание на представянето на гумите според размера. Защото примерно Мишелинките са първи при 15ки, дънлоп при 16ките и т.н. (говоря относително) и затова може да се случи да се не сте доволни от дадена гума, ако тя е най-добра за 15ка а вие си я купите 17 примерно..
- evgenyh
След дълго колебаене най-накрая се спрях на победителя на теста на ADAC за 2010г. - Dunlop SP Winter Sport 3D MO. А най-хубавото е, че освен, че модела е от тази година за разлика от Good Year-a и Continental-а, DOT-a e 36-та седмица на 2010г. коетo прави някъде към септември
и производството е Germany. Да се надяваме, че няма да имам грижи зимата с тях.
Досега съм карал само Michelin-ки - модели M+S и Alpin, от които съм много доволен, но да видим как са Dunlop-ките
...само не мога да разбера защо абсолютно винаги когато отиде човек да сменя гуми, всички джанти ЗАДЪЛЖИТЕЛНО са криви и естествено трябва да се изправят преди монтажа

Досега съм карал само Michelin-ки - модели M+S и Alpin, от които съм много доволен, но да видим как са Dunlop-ките

...само не мога да разбера защо абсолютно винаги когато отиде човек да сменя гуми, всички джанти ЗАДЪЛЖИТЕЛНО са криви и естествено трябва да се изправят преди монтажа

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”