Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Layman
Автомобил:
Двигател:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот Layman » Съб 02 окт 2010 11:35

Аз съм на джанти 14ки на паско, съответно гумите ще са 185/65/14
Престои ми закупуване следващата седмица на 2 зимни за отпред.

Харесах си Сава Ескимо С3 (88-90лв) на външен вид - всяко гумено каренце е разцепено на тънки жилки, които според гумаджийчето едва ли не правят вендузи като са отдолу. Притеснявах се, че ще се износят бързо, но пък коментарите за издържливост и въобще.... са повече от добри. То хубу, ма АДАК - а не ги хвали.

Та затова другата седмица Ханкук В440 (за 95лв.)Силно препоръчителни от АДАК, въппреки че не ми гизглеждат космически на външен вид. Дори ми предлагат същите на 80лв., но дота е 2008г.
Чудя се дали си струва цигането???? Вашето мнение!!

Иначе коментари на клиенти и препоръки от АДАК чета от тук>
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/advan ... =&x=10&y=6 (Дано е полезно някому!)

Потребителски аватар
Tihon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tihon » Съб 02 окт 2010 12:55

Абе и аз много се колебая за Hankook-a.. Даже ще ми трябват четири броя. Нека някой сподели мнение :roll:

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Съб 02 окт 2010 12:55

Благодаря на всички за отговорите :wink:
На колегата дето се чуди защо, ще кажа, че разликата както се досещате е в цената, като разликата м/у firestone-a и първите 3 е към 100лв. за 4 броя, а Fuldata към 60лв.
Май ще се ориентирам към Continental-a, макар, че Dunlop-а тази година са на първо място в ADAC, но разликите между 3-те са минимални, а пък от и Dunlop-а нещо нямаха много наличности в Диана - люлин и другата седмица може изобщо да го няма.
Още веднъж благодаря колеги, тоя път съм твърдо решил да не се пестят парички за гуми, ама пак избора се оказва труден :twisted:

Потребителски аватар
evgenyh

Мнениеот evgenyh » Съб 02 окт 2010 12:58

Tihon написа:Абе и аз много се колебая за Hankook-a.. Даже ще ми трябват четири броя. Нека някой сподели мнение :roll:

VW-тата излизат от магазина с Hankook :!:
мисля, че са много добри, но за по по-малко от 10лв. на гума разлика предпочитам да не правя компромиси.

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Нед 03 окт 2010 15:16

Layman написа:.....

При зимните гуми е важен Дот-а ! Не купувай нови гуми с Дот 2008. Относно избора ти на марка бих ти дал съвет да вземеш Goodyear ultra grip 7+. Миналата зима си купих такива гуми и съм много доволен. Гумите се доказаха на едно заледяване на светофара на телевионната кула в София. Двайсетина коли буксуват и едвам вървят, а аз си ги подминах на слалом с малко буксуване. mhihi

Потребителски аватар
Tihon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tihon » Пон 04 окт 2010 6:49

fill написа:
Layman написа:.....

При зимните гуми е важен Дот-а !
...

+ 1 kaтегорично.
Разликата между зимната и всесезононната гума е твърдостта на материята. Зимата ти трябва мека гума /е в определени граници разбира се, но мека, а не твърда/ за да може да се захваща, а не да се пързаля. Всеки "мат'р'ял' ;) с времето старее и се втвърдява. Затова се продават по евтино, защото не са вече толкова качествени, колкото новите. Личното ми мнение за гумите е, че "по-добре нови от долен клас, от колкото стари от горен клас."
Между другото днес минах в Метро София-1 по друг повод, продаваха Gislaved в насипно състояние. Погледнах три гуми - първата имаше ДОТ ..09, втората ..08, а третата ..10. Така че, който има интерес... да гледа много внимателно като ги купува.

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Пон 04 окт 2010 9:38

Колеги а за 16 цоловите модели кой от какво е доволен,
аз карам 2 зими с ultra grip performance 215 55 ,
но не оправдаха очакванията ми и се чудя да пробвам друг модел или марка :|

Потребителски аватар
Layman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layman » Пон 04 окт 2010 10:03

Тони1 написа:Колеги а за 16 цоловите модели кой от какво е доволен,
аз карам 2 зими с ultra grip performance 215 55 ,
но не оправдаха очакванията ми и се чудя да пробвам друг модел или марка :|

Не знам какви очаквания си имал - иначе е добра гума.Ма то на лед всичките са еднакви :banghead: ..
Пък като искаш нови, вземай за отпред Фалкен - добра цена за японски гуми.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пон 04 окт 2010 11:24

Layman написа:Аз съм на джанти 14ки на паско, съответно гумите ще са 185/65/14
Престои ми закупуване следващата седмица на 2 зимни за отпред.

Харесах си Сава Ескимо С3 (88-90лв) на външен вид - всяко гумено каренце е разцепено на тънки жилки, които според гумаджийчето едва ли не правят вендузи като са отдолу. Притеснявах се, че ще се износят бързо, но пък коментарите за издържливост и въобще.... са повече от добри. То хубу, ма АДАК - а не ги хвали.

Та затова другата седмица Ханкук В440 (за 95лв.)Силно препоръчителни от АДАК, въппреки че не ми гизглеждат космически на външен вид. Дори ми предлагат същите на 80лв., но дота е 2008г.
Чудя се дали си струва цигането???? Вашето мнение!!

Иначе коментари на клиенти и препоръки от АДАК чета от тук>
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/advan ... =&x=10&y=6 (Дано е полезно някому!)

Адак - 2008/9 слага Сава в препоръчителни. :arrow:

Тва е гумата за зима/моро

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Пон 04 окт 2010 23:09

Абе тоя ADAC ми е станал доста съмнителен - едни и същи марки и модели сравняват и 2 съседни години вадят различни позиции и качества. Как да си го обясни човек? Общо взето по цената се познава най-добре - вносителите влагат милиони в стока и съответно още от заводите много добре си знаят стоката и цените са прецизно нагласени. Долу горе като при саламите - реклама, опаковки, хвалене ама като видиш, че едното струва 12лв килото, а другото 22 ти става ясно положението.

Потребителски аватар
Tihon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tihon » Вто 05 окт 2010 7:20

Aми ще се опитам да ти обясня с ябълки и круши. Тази година в Петрич имаме лоша реколта от ябълки и като ги сравняваме с гръцките са кофти. Миналата година - супер реколта, гръцките ни дишат прахта. Та и с гумите така - излизат нови модели, старите остаряват или съответно - новите модели не са толкова добри колкото старите.
Колкото за цената като критерии... :roll:
Ако аз произведа салам със себестойност 3лв килото и го предложа за 8 лв ще бъде ли по качествен от салам със себестойност 6 лв и предложен в магазина за 7 лв...?
Всичко е относително. Разчитай на собствената си преценка преди всичко. Затова са и форумите, затова си сравненията на организации от ADAC. Koлкото техните са по обективни /съвпадат след проверка от личната ти практика с твоето/, толкова повече реномето им е по-високо.

PS не съм от Петрич и примерът е илюстративен, нямам си идея какви са реколтите от ябълки и трева по този край последните 2 години :P

Последна промяна от Tihon на Вто 05 окт 2010 11:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Trus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Trus » Вто 05 окт 2010 10:47

Kumho KW7400
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Вто 05 окт 2010 11:37

Trus написа:Kumho KW7400

Колега да беше дал някакво мнение за тия гуми. Снимки на гуми може и аз да си намеря в Google. mhihi
Или ти си им вносител .......

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Вто 05 окт 2010 14:00

Michelin pilot alpin...купих ги преди две зими, сега ще им е трета...супер са. Моето е мнение е, че каквото и да си вземеш от топ 3 от АДАК няма да сгрешиш. Също трябва да се вземе и под внимание на представянето на гумите според размера. Защото примерно Мишелинките са първи при 15ки, дънлоп при 16ките и т.н. (говоря относително) и затова може да се случи да се не сте доволни от дадена гума, ако тя е най-добра за 15ка а вие си я купите 17 примерно..

Потребителски аватар
evgenyh

Мнениеот evgenyh » Пет 08 окт 2010 22:42

След дълго колебаене най-накрая се спрях на победителя на теста на ADAC за 2010г. - Dunlop SP Winter Sport 3D MO. А най-хубавото е, че освен, че модела е от тази година за разлика от Good Year-a и Continental-а, DOT-a e 36-та седмица на 2010г. коетo прави някъде към септември 8) и производството е Germany. Да се надяваме, че няма да имам грижи зимата с тях.
Досега съм карал само Michelin-ки - модели M+S и Alpin, от които съм много доволен, но да видим как са Dunlop-ките :wink:

...само не мога да разбера защо абсолютно винаги когато отиде човек да сменя гуми, всички джанти ЗАДЪЛЖИТЕЛНО са криви и естествено трябва да се изправят преди монтажа :evil:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”