попаднала гайка в двигатела

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
scorpio_m
Автомобил:
Двигател:

попаднала гайка в двигатела

Мнениеот scorpio_m » Съб 02 окт 2010 19:48

Здравейте колеги казвам се Миро имам голф двойка,днес като си сменявах гарнитурата на капака на клапаните изпуснах гайка при клапаните и чух че попадна в картера или незнам точно къде. От това има ли опасност, и ако има какво мога да направя,предстои ми пътуване спешно?Ще бъда много благодарен ако ми помогнете.

Потребителски аватар
basata-user
Автомобил: pasat b5
Двигател: 1.8T AEB
Контакти:

Re: попаднала гайка в двигатела

Мнениеот basata-user » Съб 02 окт 2010 19:53

хах няма как да отиде чак в картера повдигна ли пласмасовото капаче над разпределителния вал там някаде трябва да е гаиката ако не е там зна4и е някаде около двигателя :D

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Съб 02 окт 2010 19:53

scorpio_m написа:Здравейте колеги казвам се Миро имам голф двойка,днес като си сменявах гарнитурата на капака на клапаните изпуснах гайка при клапаните и чух че попадна в картера или незнам точно къде. От това има ли опасност, и ако има какво мога да направя,предстои ми пътуване спешно?Ще бъда много благодарен ако ми помогнете.

Колега,ако си сигурен че е в картера,сваляй картера,но трябва да си готов и за смяна на гарнитурата на картера.Не оставяй това животно в двигателя,че страшни поразии могат да станат :banghead:

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Съб 02 окт 2010 19:55

scorpio_m написа:Здравейте колеги казвам се Миро имам голф двойка,днес като си сменявах гарнитурата на капака на клапаните изпуснах гайка при клапаните и чух че попадна в картера или незнам точно къде. От това има ли опасност, и ако има какво мога да направя,предстои ми пътуване спешно?Ще бъда много благодарен ако ми помогнете.
Ако си сигурен че е в картера и помпата има цедка според мен няма страшно.А за твое спокойствие можеш с магнит да я извадиш.Точиш маслото и с магнита влачиш докато гайката стигне дупката на пробката.

Потребителски аватар
basata-user
Контакти:

Мнениеот basata-user » Съб 02 окт 2010 19:56

колеги момчето е сменяло гарнитурата на капака не на главата :screwy

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Съб 02 окт 2010 19:58

basata-user написа:колеги момчето е сменяло гарнитурата на капака не на главата :screwy

И от там през дупките за оттичане на маслото та направо в картера.Все пак е свалил капака и може да няма пластмасата вътре.

Потребителски аватар
basata-user
Контакти:

Мнениеот basata-user » Съб 02 окт 2010 19:59

еми да сваля картера и да си приготви 10 лв за гарнитура днес сменях такава :D

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Съб 02 окт 2010 20:00

tatenceto написа:
basata-user написа:колеги момчето е сменяло гарнитурата на капака не на главата :screwy

И от там през дупките за оттичане на маслото та направо в картера.Все пак е свалил капака и може да няма пластмасата вътре.

Точно там е въпроса.Ако няма пластмасовия капак и през отворите и хоп до картера.Ако колегата не вярва,утре ще му ударя една снимка за какво иде реч mhihi

scorpio_m
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scorpio_m » Съб 02 окт 2010 20:07

Пласмасата бях махнал,и от горе я нямаше, в дясно има една дупка там беше влезнала и аз бракнах с тел и магнит и по това време чух как попадна по надолу... :lol:

scorpio_m
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scorpio_m » Съб 02 окт 2010 20:23

Благодаря ви много за мненията ви. То ще се чуе ако има нещо опасно :lol: Благодаря и на администраторите,този сайт е уникален...

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Нед 03 окт 2010 0:56

Ако е стигнала до картера , там е най-безопасното място , не вярвам там да направи беля . По-опасно е ако е останала горе из клапани , разпределителен вал и т.н.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 03 окт 2010 11:14

О,може може :)
Аз съм виждал как се почупва двигател ама от болтче м6 около 1.5см дълго,в картер :)
Историята - човека сменя въпросната г-ра и изпуска гайката в двигателя.Кара така доста време,когато един ден се чува изтропване от двигателя...продължава да си кара и му светва маслото,докато успее да отбие и да спре,двигателя блокира.
При аутопсията той каза,че е изпуснал болтче в двигателя и разказа останалото.
На картера имаше дупка от частта с резбата на болтчето,което си беше там,понеже главата на болтчето не беше успяла да мине през дупката (говорим за метален картер)...всичкото масло разбира се беше изтекло през дупката.
Като разглобихме всичко,установихме,че по някакъв начин една от шииките на кол. вал с биелата е успяла да удари това болтче с достатъчна сила,за да успее да пробие картера....а как се е качило чак до там,за да го удари...убии ме,не мога да ти кажа...факт. :shock
Свали си картера,махни си гайката и т.н. каквото още намериш вътре,смени си г-рата и си карай спокойно :)
Пък и 100% тази г-ра ти тече от някъде,ако не е сменяна досега...един добър повод да си я оправиш :) Развиваш болтчета м6 като ненормален,после обезмасляваш всичко и почистваш,сменяш г-рата,завиваш ги и си готов :)
:beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”