Понеже съм се нагледал на достатъчно разводнени теми ще моля да се коментира именно този мотор 2.5TDI V6 (може и от Ауди), т.к. искам да имам точно този автомобил, харесва ми и като външен вид, возия, салон бежов кожен... двигателя е в мн. добро състояние, колкото и да не е за вярване, наясно съм че е мъртво родения (затова и искам да го живна), наясно съм че ако сложа 1.8Т с не мн. голям зор ще постигна над 350к.с., но започва да става много сложно, скоростни кутии, двигатели кои знае още какво.... ще ми се този двигател да се понаправи, предвид разхода - който ме устройва, въртящия момент от 310Nm само с чип се завиши на 450Nm на вала .... Биха били полезни резултати от махане на катализаторИ на точно този мотор, т.к. имах астра 1.7TDS Isuzu махнах катализатора и на всяко подаване на гасчица за да потегля на около 900rpm се получаваше невероятно бучене в купето и ест. съжелявах, докато при мои приатели с други автомобили например Мерцедес 220cdi никакъв проблем! Затова ми е интерено какъв ще е резултата на точно такъв автомобил и двигател.
-> Това което знам до момента е че неможе да се накара помпата да вкарва повече нафта без да и падне налягането критично, което било основния проблем, докара ли се по голямо количество нафта с достатъчно налягане, от там нататък пътя с турбина, дюзи, интеркулер, генерация, съединител с притискател ... са по разрешими.
Благодаря на колегите отзовали се подготвени, ще се радвам да превърнем темата в успешна, актуална и интересна !!!