От всичките мнения и теми които изчетох до тук с махането на тия катализатори ефекта е приблизително 50 на 50 с вървенето на колата ...само където 100% казват че шума от изгорелите газове им се е увеличил.Значи извода е СВЛЯЙ...пък после каквото стане ТДИ махане катализатор
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Re: Махане катализатор ТДИ.
Абе колеги...снимайте ги тия катализатори като ги вадите да видим колко са затлачени
От всичките мнения и теми които изчетох до тук с махането на тия катализатори ефекта е приблизително 50 на 50 с вървенето на колата ...само където 100% казват че шума от изгорелите газове им се е увеличил.Значи извода е СВЛЯЙ...пък после каквото стане
да обаче трудно се възтановява защото си е солидна сумата.....така че нещо не ми харесва тая логика 
Краино време е да се замислим и вече да обръщеме повече внимание на безопасноста отколкото да покоряваме никому ненужни рекорди. 
От всичките мнения и теми които изчетох до тук с махането на тия катализатори ефекта е приблизително 50 на 50 с вървенето на колата ...само където 100% казват че шума от изгорелите газове им се е увеличил.Значи извода е СВЛЯЙ...пък после каквото стане - bai_ILIA
- Автомобил:
- Двигател:
зависи от пробега на колата
На предишната ми кола беше затлачен и не се виждаше нищо, на сегашната беше в топ състояние - прозрачен. Но за мен катализатора е за природата, мен повече ме интересува мойта кола и затова коли с катализатори никога, освен ако не са магазински
А и като се понадуе малко турбинката - става проблемно ако е затлачен...
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Аз през седмица пътувам до Ботевград и като стъпя на магистралата от Пловдив и като я закрепя колата на 120 без да падам от скороста (на някой места и повечко
) ... та чак до София и от там от София до Ботевград пак... Смяташ ли че някога ще ми се запуши катализатора?...то по скоро катализатор няма да остане камо ли сажди някакви. Хайде сега ме посъветваите дали да си махна катализатора 
-
gancho
- Автомобил:
- Двигател:
drago_tr написа:Абе колеги...снимайте ги тия катализатори като ги вадите да видим колко са затлачениОт всичките мнения и теми които изчетох до тук с махането на тия катализатори ефекта е приблизително 50 на 50 с вървенето на колата ...само където 100% казват че шума от изгорелите газове им се е увеличил.Значи извода е СВЛЯЙ...пък после каквото стане
да обаче трудно се възтановява защото си е солидна сумата.....така че нещо не ми харесва тая логика
Краино време е да се замислим и вече да обръщеме повече внимание на безопасноста отколкото да покоряваме никому ненужни рекорди.
Напълно ПОДКРЕПЯМ ! До сега само един колега се сети да сложи снимки на каталитичния панел.Нека да имаме база за сравнение

- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Не е ли достатъчен факта,че колата започва да върви повече и да харчи по-малко?За каква безопасност става дума?Катализатора от какво те предпазва?Кои коли стават по-шумни?Бензиновите ако не им сложиш резонантно гърне.На ТДИ-то е достатъчно и тръба да сложиш и пак си е същия звук,стига да е поставена качествено.Колите,които караме са на по 200000+км и няма как катализатора да не е запушен.
- the_red_camel
- Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
- Двигател: BTS
колеги колегии, вчера и аз си махнах катализатора.. сложиха ми права траба
отначалото малко пушеше 1-2 км и сега е нормално никво пушене или пък аз немога да го извадя тоя пушак
иначе се усеща че е без кат. турбото се усеща яко
махайте смело
снимах няколко снимки ама не са чак толкова качествени 
отначалото малко пушеше 1-2 км и сега е нормално никво пушене или пък аз немога да го извадя тоя пушак
снимах няколко снимки ама не са чак толкова качествени - nikolay80
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF 2001г
По назад в темата има снимки на поне още две керамики като едната е особено интересна да се види 
- vaskog
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ASV
nikolay80 написа:По назад в темата има снимки на поне още две керамики като едната е особено интересна да се види
коя
- nikolay80
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF 2001г
danii написа:Ето и малко снимки на керамиката от Golf 4 1.9 TDI 110ps. на 190к. км. вчера го извадих от колата на един приятел и мисля да си го оставя щото мн.ме кефи
Ето този който е снимал колегата download/file.php?id=13124&mode=view download/file.php?id=13123&mode=view download/file.php?id=13125&mode=view
-
little_red_devil
- Автомобил:
- Двигател:
-
lacoste_@abv.bg
- Автомобил:
- Двигател:
А при бензинов мотор как стоят нещата ? С права тръба ли е по добре или като се изтърбуши ?
lacoste_@abv.bg написа:А при бензинов мотор как стоят нещата ? С права тръба ли е по добре или като се изтърбуши ?
Най добре е резонатор при бензиновите.
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Бензина не му пречи изобщо
бой правата траба и газ да бучи 
-
little_red_devil
- Автомобил:
- Двигател:
хахахахааа да с;агаите си прави траби и после да не се чудите защо ви гармат средните гарнета по барзо и няма промяна в варвенето и харченето,а само бучи повечко от колкото с катализатора
моито мнение като маистор на ауспуси вече 5та годинина по профисионално иначе общо десет
и смятам че малко или много имам повечко опит в тази свера,но се пак изпора и решението си е ваше слагаите и правете както намерите за добре 

- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Майко мила....
Така го издъних с чук и секач тоя катализатор,че не е истина.
Разлика във вървенето няма,шум също няма,дим пак няма.
Може би съвсем леко се чува турбината,но много леко свистене.
Скоро направо ще пусна нова тема,със цялата процедура с почистването на турбината.

Така го издъних с чук и секач тоя катализатор,че не е истина.
Разлика във вървенето няма,шум също няма,дим пак няма.
Може би съвсем леко се чува турбината,но много леко свистене.
Скоро направо ще пусна нова тема,със цялата процедура с почистването на турбината.

Върни се в “Дизелови агрегати”