ТДИ махане катализатор

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Re: Махане катализатор ТДИ.

Мнениеот drago_tr » Чет 30 сеп 2010 16:56

Абе колеги...снимайте ги тия катализатори като ги вадите да видим колко са затлачени :012: От всичките мнения и теми които изчетох до тук с махането на тия катализатори ефекта е приблизително 50 на 50 с вървенето на колата ...само където 100% казват че шума от изгорелите газове им се е увеличил.Значи извода е СВЛЯЙ...пък после каквото стане :roll: да обаче трудно се възтановява защото си е солидна сумата.....така че нещо не ми харесва тая логика :wink:

:!: Краино време е да се замислим и вече да обръщеме повече внимание на безопасноста отколкото да покоряваме никому ненужни рекорди. :!:

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Чет 30 сеп 2010 17:30

зависи от пробега на колата :) На предишната ми кола беше затлачен и не се виждаше нищо, на сегашната беше в топ състояние - прозрачен. Но за мен катализатора е за природата, мен повече ме интересува мойта кола и затова коли с катализатори никога, освен ако не са магазински :D А и като се понадуе малко турбинката - става проблемно ако е затлачен...

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Чет 30 сеп 2010 17:41

Аз през седмица пътувам до Ботевград и като стъпя на магистралата от Пловдив и като я закрепя колата на 120 без да падам от скороста (на някой места и повечко :wink: ) ... та чак до София и от там от София до Ботевград пак... Смяташ ли че някога ще ми се запуши катализатора?...то по скоро катализатор няма да остане камо ли сажди някакви. Хайде сега ме посъветваите дали да си махна катализатора :roll:

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Чет 30 сеп 2010 17:50

drago_tr написа:Абе колеги...снимайте ги тия катализатори като ги вадите да видим колко са затлачени :012: От всичките мнения и теми които изчетох до тук с махането на тия катализатори ефекта е приблизително 50 на 50 с вървенето на колата ...само където 100% казват че шума от изгорелите газове им се е увеличил.Значи извода е СВЛЯЙ...пък после каквото стане :roll: да обаче трудно се възтановява защото си е солидна сумата.....така че нещо не ми харесва тая логика :wink:

:!: Краино време е да се замислим и вече да обръщеме повече внимание на безопасноста отколкото да покоряваме никому ненужни рекорди. :!:

Напълно ПОДКРЕПЯМ ! До сега само един колега се сети да сложи снимки на каталитичния панел.Нека да имаме база за сравнение :beer

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Чет 30 сеп 2010 19:45

Не е ли достатъчен факта,че колата започва да върви повече и да харчи по-малко?За каква безопасност става дума?Катализатора от какво те предпазва?Кои коли стават по-шумни?Бензиновите ако не им сложиш резонантно гърне.На ТДИ-то е достатъчно и тръба да сложиш и пак си е същия звук,стига да е поставена качествено.Колите,които караме са на по 200000+км и няма как катализатора да не е запушен.

Потребителски аватар
the_red_camel
Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
Двигател: BTS

Мнениеот the_red_camel » Вто 05 окт 2010 16:43

колеги колегии, вчера и аз си махнах катализатора.. сложиха ми права траба :applause: отначалото малко пушеше 1-2 км и сега е нормално никво пушене или пък аз немога да го извадя тоя пушак :D :D :D :D :D иначе се усеща че е без кат. турбото се усеща яко 8) махайте смело :да: снимах няколко снимки ама не са чак толкова качествени ;)
05102010 [].jpg
05102010(001) [].jpg

Потребителски аватар
nikolay80
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF 2001г

Мнениеот nikolay80 » Вто 05 окт 2010 18:50

По назад в темата има снимки на поне още две керамики като едната е особено интересна да се види :wink:

Потребителски аватар
vaskog
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: ASV

Мнениеот vaskog » Вто 05 окт 2010 19:48

nikolay80 написа:По назад в темата има снимки на поне още две керамики като едната е особено интересна да се види :wink:

коя :?:

Потребителски аватар
nikolay80
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF 2001г

Мнениеот nikolay80 » Сря 06 окт 2010 19:40

danii написа:Ето и малко снимки на керамиката от Golf 4 1.9 TDI 110ps. на 190к. км. вчера го извадих от колата на един приятел и мисля да си го оставя щото мн.ме кефи :lol:

Ето този който е снимал колегата download/file.php?id=13124&mode=view download/file.php?id=13123&mode=view download/file.php?id=13125&mode=view

little_red_devil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот little_red_devil » Сря 06 окт 2010 20:25

:lol: колеги това е по моята специалност аз иманно с ауспуси се занимавам вече 9год. и искам да кажа само едно че за дизелите няма никакво значение да се слага резонатор тъй като той е предназначен уж да шумозаглушава и да задържа определения брои газове които са нужни за двигателя и най-вече за ланда сондата,затова едно малко съветче от мен махаите смело катализаторите но не забравяите че и те са цени и струват пари и при бензиновите коли много внимаваите какви резонатори ще слагате защото може да ви земат парите и ефекта че сте си сложили резонанс да е никакъв,както доста от колегите правят слагат там некъв резонатор без да гледат и да ги вълнува дали колата на клиента ще стане както трябва.

lacoste_@abv.bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lacoste_@abv.bg » Вто 12 окт 2010 7:41

А при бензинов мотор как стоят нещата ? С права тръба ли е по добре или като се изтърбуши ?

danii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danii » Вто 12 окт 2010 11:34

lacoste_@abv.bg написа:А при бензинов мотор как стоят нещата ? С права тръба ли е по добре или като се изтърбуши ?

Най добре е резонатор при бензиновите.

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Вто 12 окт 2010 13:36

Бензина не му пречи изобщо :) бой правата траба и газ да бучи :)

little_red_devil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот little_red_devil » Вто 12 окт 2010 21:07

хахахахааа да с;агаите си прави траби и после да не се чудите защо ви гармат средните гарнета по барзо и няма промяна в варвенето и харченето,а само бучи повечко от колкото с катализатора ;) моито мнение като маистор на ауспуси вече 5та годинина по профисионално иначе общо десет ;) и смятам че малко или много имам повечко опит в тази свера,но се пак изпора и решението си е ваше слагаите и правете както намерите за добре :beer

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Вто 12 окт 2010 21:14

Майко мила....
Така го издъних с чук и секач тоя катализатор,че не е истина.
Разлика във вървенето няма,шум също няма,дим пак няма.
Може би съвсем леко се чува турбината,но много леко свистене.

Скоро направо ще пусна нова тема,със цялата процедура с почистването на турбината. :beer :beer :beer

Върни се в “Дизелови агрегати”