теч в охладителната система-решено

Техническа и сервизна информация за Passat
valkovd
Автомобил:
Двигател:

теч в охладителната система-решено

Мнениеот valkovd » Сря 06 окт 2010 19:36

здравейте колеги става вапрос за пасат 1,8 бензин моноинжекция 1990год, RP мотор преди около 5 год, смених термостат и от тогаваивав този проблем а именно започна да капе антифриз(вода)отдетаила който закрепва термостата и в сьщото време на другият му краи се надява долният варкуч от радятора.сменях го няколко пъти защото все се изкривяваше накрая го направих от алуминий изкара няколко дена преди да прокапе иначе пластмасовите които купувах караха по 2,3 месеца.моля кажете къде бъркам. ПП детаила прилича на лула

Потребителски аватар
live_for_passat
Автомобил: VW Bora 1.9 TDI PD 131hp
Двигател: ASZ 2002

Re: теч в охладителната система

Мнениеот live_for_passat » Чет 07 окт 2010 20:18

Ами аз само за някакво запушване се сещам, появява ли ти се една черна утайка в казанчето за антифриза?

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Чет 07 окт 2010 20:27

а гумените О пръстени сменяш ли ?

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Чет 07 окт 2010 21:55

Нещо бъркаш при монтажа. Например един приятел си беше сменил термостата и беше сложил всички "О"-пръстени и гарнитури ,които му бяха дали в пликчето към новия.Естествено течеше на лейка.Не се сетил,че са дали повече заради различните модификации.Не искам сега да те засегна, просто нещо си объркал,огледай пак внимателно и прецени.

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Пет 08 окт 2010 1:37

А някой замисля ли се че на алуминиевите части където лягат о-пръстените се получават окиси и язви с времето .. колкото и нови гумички да слагаш пак ще тече.

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Съб 09 окт 2010 6:36

Stenly написа:А някой замисля ли се че на алуминиевите части където лягат о-пръстените се получават окиси и язви с времето .. колкото и нови гумички да слагаш пак ще тече.

Много добре казано.
Ако не ти се дават пари за нова конзола може да опиташ да поправиш проблема с течен метал като почистиш и запълниш язвичките,но имайки прдевид цената на правилния течен метал май по ефтино иде новата конзола.
И ползването на правилния антифриз понеже ефтинките имат свойството да разяждат алуминия .

valkovd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valkovd » Съб 09 окт 2010 19:51

по вапроса за ,,О" пръстените не сам збъркал слагам 1 които е най подходящ но ако някой предложи читава конзола на приемлива цена купувам защото и аз започнах да се съмнявам в нея

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Нед 10 окт 2010 6:23

средна хубост е 30-тина лв.почвам терта година с нея за сега няма ядове

Потребителски аватар
volodya iliev
Автомобил: Passat B5
Двигател: APT 2000 4MOTION

Мнениеот volodya iliev » Нед 10 окт 2010 13:40

Здравеи колега аз преди около 2г. имах същите проблеми като твоите само,че аз брах ядове с пластмасовият фланец,които се намира отстрани на главата и от него тръгва входящият маркуч към радиаторчето на парното измяташе се от топлината и ми беше омръзнало да го сменям за норматив.Накрая дадох на един стругар пластмасовия за модел и тои ми направи метален като го направи едно към едно с оригиналният пластмасов включително и канала отвътре където ляга гумения опръстен освен гуменият опръстен аз му сложих и гарнитурка там където прави контакт с главата и до сега не е мръднал както се казва да не чуе дявола забравих за течове и всякакви такива от този сорт.Долу където влиза термостата си беше пластмасовия оригинален с щампите vw/audi и за годините си вобще не беше мръднал при положение,че сменям два пъти вече термостат но аз реших и там профилактично да си го сменя за мои късмет се разходих по автоморгите и успях да си намеря оригинален алуминиев фланец с щампите vw/audi от един голф 2 от по старите модели тези дето са производство до 86/87г. човека ми го даде без пари просто ми го подари монтирах го и до ден днешен не е прокапал като се има в предвид,че март 2009г. сменях термостат.Мои съвет е ако имаш възможност да си намериш от някои от по старите модели на фолксваген алуминиев но оригинален и да пробваш с него как ще е положението другият вариант е ако не си го пробвал вече е да си купиш оригинален пластмасов от някои от официалните вносители на фолксваген.Дано съм бил полезен и успех в разрешаването на проблема.

valkovd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valkovd » Нед 10 окт 2010 19:27

благодаря на володя илиев но аз писах ча накрая го направих от AL но пак прокапа иначе новозакупените пласмасови се измятаха след някои и друг месец остава да си търся конзола

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Нед 10 окт 2010 21:24

Сложи по дебел "О"-пръстен и готово.

valkovd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valkovd » Нед 17 окт 2010 18:46