Антифризът изкипява - ФВ Пасат Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Re: Антифризът изкипява - ФВ Пасат Б3

Мнениеот i.e.i » Вто 12 окт 2010 15:48

предполагам водна помпа ама само предполагам

Ако имаш парно(топло) по-скоро е термостат.

Потребителски аватар
ti6ogb
Автомобил: WV Passat Variant TDI 1.9
Двигател: AVF - 2001

Мнениеот ti6ogb » Вто 12 окт 2010 16:55

Малкия маркуч е за затваряне на кръга,чрез него става и обезвъздушаването на системата.През него течноста избива и ако има въздух,то ще си проличи като погледнеш в края към пазширителния съд.

Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo » Пет 15 окт 2010 15:48

Някъде бях изписал цял ферман за тънкия мъркуч между тройника и разш. съд, но не си спомням къде е, само да добявя:
1. чрез тънкия мъркуч системата се самообезвъздушава, в никакъв случай да не се маха - мн. лошо;
2. дребния щутцер на тройника на тънкия мъркуч в нястото на включване е само 'ударен', отвора е мн. малък, ако е запушен, кофти работа - самообезвъздушаване - ядец! да се почисти дребния отвор с тънка игла, но в никакъв случай, ама абсолютно в никакъв случай да не се разпробива, т'ва води единствено и само до паразитна циркулация през тънкия мъркуч, т.е. увеличаване на дебита през него за сметка на намаляването му през двиг. - губи се ефективност на охл. система - пак кофти!

При к'ви показания на температурата на таблото ти 'фърля антифриза? Охл. система на наш'те пасати бачка при надналягане, ако капачката ти не държи, ще ти фърля охл. течност, купи една капачка за 15 кинта и карай с нея, най-е'ф'тиният вариант за тест. Ако си духнал гарнитура, все по-често ще ти се появява проблема, зачести ли бързай, преди да духне между маслена и водна магистрала.

Успех.

Потребителски аватар
Harrry
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Harrry » Нед 31 окт 2010 20:51

Колеги, мисля, че е редно да дам отчет по темата: едно, защото немалко хора дадоха мнение в желанието си да ми помогнат, и друго, защото този проблем не касае само мен, а чат-пат сполетява и други.
Та така, бях неимоверно зает, но като се поосвободих малко, веднага замъкнах приятелката си (VW Passat B3) в сервиза, който посещавам и съм доволен от обслужването ("Марио-ауто" в Горубляне).
И причината за двукратното изкипяване на антифриза при задръствания много бързо стана ясна.
Руснаците имат една приказка: "А ларчик просто открывался!"
Оказа се - изгоряло бушонче на перката на радиатора. С други думи, карал съм без перка, и, много ясно, при задръстване ми е изкипявала охлаждащата течност. Т.е., нито датчикът, нито термостатът са били повредени, нито уплътнението на капачката на разширителния съд... Жалко, че това, от което най-малко разбирам по колата, са тоците и бушоните, иначе, както имам и мултицет, щях да спестя някой лев. Все пак, спокоен съм, че няма по-сериозна причина.
Благодаря още един път на всички , дали мнение!
И ако ви се случи нещо такова, проверете първо бушона на радиаторната перка! :)

Върни се в “Passat”