ivan_nenchev написа:виждането от моита гледна точка пасат Б4 1.9 ТДИ 1З 90 коня макса ми е зимата 7 по 2.25 в момента равно 15.75 пак казвам в момента с само градско каране . Колегата с същия пасат бензиновия с гаста незнам на студен двигател градско в повечето случаи 13 газ дали ще го оправят . можем да го пробваме ако иска да тругнем за някаде с една и съща скорост едни и същи километри да ударим чертата на края . Баща ми има голф 1.6 75 коня нз точно мотора как се води и тоу си си мислеше че колата му е икономична че не я натиска и тем подобни и докато миналото лято не му дадох пасата да иде на море върна се и му отчете разход 4.8 и се хвана за главата . аз обичам да си карам стабилно кадето може за същия маршрут ми даде 5.6 и говорим за яко каране а на неговото гофче с моито каране 12-ката не ми мърдат
не забравяй, че София и Карлово не е едно и също градското каране, защото аз ходя за час на работа като минавам точно 10км. Харча 12,5л на 100км газ = 15лв сега. Бензин харча 11,5л на 100км = 24лв. Мой колега има дизелов пасат 110коня 1,9 харчи 7,5 - 8 нафта по същия маршрут = 18лв.
Газ никога не е по-скъпо, даже няма как и да е равно на бензина ако всичко работи и по двете горивни системи.
Дизела... все пак търся комфорт, но се доближава до разхода на газ или е равен, мислил съм го милион пъти...турбина, дюзи, акумулатор, свещи, шумна работа, все по-капризни двигатели...не си ли намираш евтина нафта смисъла е никакъв.
Газта й няма нищо като не я ползваш, някой пита по-горе. Прегледи- не ходя, ако правят преглед като хората ще ходя за свое успокоение, ама да ми лепнат лепенка и да ми напишат 5 реда... ми не, мерси това не ме прави по-спокоен за здравето ми... най завиждам на дизелджийте , че не си пълнят багажника.
Метан няма да си сложа никога, стойка тип излитащ самолет, малко хора слагат качествено уредбата, скъп за слагане, малко метан станции, не си струва икономията за мен, не ангажирам никой с това, ама като друсна два пъти в дупка и сменя една гума, един шенкел и т.н. защото отзад съм натоварен постоянно... ми не...