на газ ли? или на бензин-това е въпроса

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Re: на газ ли? или на бензин-това е въпроса

Мнениеот theultimate » Чет 14 окт 2010 11:10

Layer написа:аз също започнах да съжалявам че сложих газ
вече съм го избил ама без смисъл много.
като сложиш разликата между бензин и газ и колко пъте ходя за смяна на филтърче,за преглед,за еди си кво и то найстена загуби смисъл.
повече никога газ, с тея цени.

При положение че за 10 000км си спестил 700-800лв е страшно 15лв за преглед и 10лв на филтърче, което се сменя веднъж на няколко години.... Явно или мразите газта, или карате на много къси разстояния.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Чет 14 окт 2010 11:52

Winner25 написа:
automan написа:5лв. икономия на 100 , а 1000км-50лв ,като се има пред вид че тя още ще расте :screwy за мен е не приемливо. :|

Не е голяма раликата, но не виждам смисъл да давам пари за бензин след като така или иначе вече съм сложил газова :roll:
Разликата в цената газ-бензин винаги е била около лев +/– 10стотинки. Сега пак е толкова :)
И аз искам да е 80ст/л ама няма :mrgreen:

След нова година газта ще падне отново до левче.

Потребителски аватар
ivan_nenchev
Автомобил: Pasat B4
Двигател: 1Z 1994

Мнениеот ivan_nenchev » Чет 14 окт 2010 12:25

виждането от моита гледна точка пасат Б4 1.9 ТДИ 1З 90 коня макса ми е зимата 7 по 2.25 в момента равно 15.75 пак казвам в момента с само градско каране . Колегата с същия пасат бензиновия с гаста незнам на студен двигател градско в повечето случаи 13 газ дали ще го оправят . можем да го пробваме ако иска да тругнем за някаде с една и съща скорост едни и същи километри да ударим чертата на края . Баща ми има голф 1.6 75 коня нз точно мотора как се води и тоу си си мислеше че колата му е икономична че не я натиска и тем подобни и докато миналото лято не му дадох пасата да иде на море върна се и му отчете разход 4.8 и се хвана за главата . аз обичам да си карам стабилно кадето може за същия маршрут ми даде 5.6 и говорим за яко каране а на неговото гофче с моито каране 12-ката не ми мърдат

Потребителски аватар
hayabusa_gsxr
Автомобил: Opel Vectra B
Двигател: X20XEV

Мнениеот hayabusa_gsxr » Чет 14 окт 2010 12:50

така.. в момента колеги приемаме че колата гори 10/100 газ 10.1.25=12,50. на бензин едва ли е така приемаме че гори 8 / 100 8.2,13=17лв.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Чет 14 окт 2010 13:08

theultimate написа:
Layer написа:.......

При положение че за 10 000км си спестил 700-800лв е страшно 15лв за преглед и 10лв на филтърче, което се сменя веднъж на няколко години.... Явно или мразите газта, или карате на много къси разстояния.

само дето не 700-800 а между 300-400
от който трябва да ходя до Бургас за прегледи и тем подобни глупости
демек 15лв преглед,15 филтър и 20 газ.
и щом се ходи в Бургас ще има кафенце ,мол,кентъки и тем подобни глупости.
станаха 100 лв разходи.
демек 300 лв остава далаверата от газта.
да ама колата вече се кара само на къси разтояния.
демек 10 000 - 20 000 км. за година.
аджеба както знаем след 2 години ще съм на далавера 600 лв.
ама и газовото ще иска някой ремонт и там пари.
и кво става изкарах далавера за 2 години 500 лв ,а съм дал 1200 за газово.
демек след 5 години ще съм го избил с тая сметка.
аджеба аз тая кола няма да я карам цял живот я,ще искам по нова.
и за кво цялата хамалогия,за нищо.

ще кажете що тогава си я сложил.
ами когато я сложих минавах по 50 000-70 000 на година.
НО вече не минавам и затова смятам че повече никога газово.

theultimate написа:филтърче, което се сменя веднъж на няколко години.... .

ти не си добре.
аз го сменям на всеки 4 месеца и винаги е пълно с боклук.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 14 окт 2010 13:13

@ Layer

Е колега, предполагам, че след като си я сложил и си изминавал по "50 000-70 000 на година" си я "избил" газовата, съответно на този етап при намалени километри, в сравнение с преди пак ще икономисваш. Не казвам, че цената ме устройва, просто е по-изгоден вариант, с оглед на това, че съм студент. И дано цените да паднат!

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Чет 14 окт 2010 13:16

темата не е аз дали съм я избил ,а дали да караме на газ или бензин.
аз си давам мнение което би помогнало на някой ако сега мисли да се заробва с газово.
далавера има ако караш много.
но ако е за малко по добре да не се занимават с глупости.

:beer

а да и оня ден като минавах преглед ми казаха че трябвало да ми се слага евро клапан,ама чак за другия преглед ще ми трябвало.
демек още пари. :banghead:

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Чет 14 окт 2010 13:59

nokiangage написа:@ Layer

Е колега, предполагам, че след като си я сложил и си изминавал по "50 000-70 000 на година" си я "избил" газовата, съответно на този етап при намалени километри, в сравнение с преди пак ще икономисваш. Не казвам, че цената ме устройва, просто е по-изгоден вариант, с оглед на това, че съм студент. И дано цените да паднат!

Аз от 16 февруари съм с газов инжекцион за 1200 лв, до момента съм с 30 хиляди километра. Или сметнато така 3000 литра газ при средна цена 1.06 = 3180 лв. За тези километри ми идват 2100 литра бензин по 2.13 лв = 4473 лв. Резултат - газовата ми вече се е изплатила.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Чет 14 окт 2010 14:12

Ето една равносметка в дългосрочен план - за 50 000км съм спестил приблизително 3000лв (два пъти колкото струва колата) и съм дал 80лв за прегледи и 200лв за гърнета (които не се знае дали и на бензин щяха да изкарат повече). За мен карането на газ е тотална далавера дори при тия цени.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Чет 14 окт 2010 14:23

Тук идва и един малко тънък момент, аз карам само на къси разстояния, много често тръгвам пеша, щото си викам абе бензина е 2.20, що не повървя малко, ама ако имам газово ще си кажа, е тя газта 1.20, що не покарам малко, и от тук идват и други разходи освен за газ, ще се сменят и части по често, и накрая като опъна чертата може да имам повече разходи, ако карам на газ, щото вместо да повървя 1 км. щях да отида с колата!

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Чет 14 окт 2010 15:30

и аз съм се замислил вече да карам на бензин, поне докато не падне газта на 1.00-1.10

Потребителски аватар
all4u
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот all4u » Чет 14 окт 2010 15:59

ivo_555 написа:Тук идва и един малко тънък момент, аз карам само на къси разстояния, много често тръгвам пеша, щото си викам абе бензина е 2.20, що не повървя малко, ама ако имам газово ще си кажа, е тя газта 1.20, що не покарам малко, и от тук идват и други разходи освен за газ, ще се сменят и части по често, и накрая като опъна чертата може да имам повече разходи, ако карам на газ, щото вместо да повървя 1 км. щях да отида с колата!

Ами като е така що не я оставиш пред блока, да и махнеш рег. табели - няма да плащаш гражданска, няма да плащаш такси в общината, колата няма да се разваля и няма да я водиш на ремонт ?!? Щом караш - плащаш :Mr Green Fun

Ще карам на газ докато има сметка от нея :D

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Чет 14 окт 2010 16:02

Никой не ти казва да не караш на газ, казвам че аз нямам сметка да карам на газ!

п.п. гражданската и данъците нямат нищо общо с темата!

Потребителски аватар
all4u
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот all4u » Чет 14 окт 2010 16:07

ivo_555 написа:Никой не ти казва да не караш на газ, казвам че аз нямам сметка да карам на газ!

Ходи пеша тогава :D

ivo_555 написа:п.п. гражданската и данъците нямат нищо общо с темата!

Явно не разбра какво имах в предвид, но няма значение :kissy:

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Чет 14 окт 2010 16:13

ivan_nenchev написа:виждането от моита гледна точка пасат Б4 1.9 ТДИ 1З 90 коня макса ми е зимата 7 по 2.25 в момента равно 15.75 пак казвам в момента с само градско каране . Колегата с същия пасат бензиновия с гаста незнам на студен двигател градско в повечето случаи 13 газ дали ще го оправят . можем да го пробваме ако иска да тругнем за някаде с една и съща скорост едни и същи километри да ударим чертата на края . Баща ми има голф 1.6 75 коня нз точно мотора как се води и тоу си си мислеше че колата му е икономична че не я натиска и тем подобни и докато миналото лято не му дадох пасата да иде на море върна се и му отчете разход 4.8 и се хвана за главата . аз обичам да си карам стабилно кадето може за същия маршрут ми даде 5.6 и говорим за яко каране а на неговото гофче с моито каране 12-ката не ми мърдат

не забравяй, че София и Карлово не е едно и също градското каране, защото аз ходя за час на работа като минавам точно 10км. Харча 12,5л на 100км газ = 15лв сега. Бензин харча 11,5л на 100км = 24лв. Мой колега има дизелов пасат 110коня 1,9 харчи 7,5 - 8 нафта по същия маршрут = 18лв.
Газ никога не е по-скъпо, даже няма как и да е равно на бензина ако всичко работи и по двете горивни системи.
Дизела... все пак търся комфорт, но се доближава до разхода на газ или е равен, мислил съм го милион пъти...турбина, дюзи, акумулатор, свещи, шумна работа, все по-капризни двигатели...не си ли намираш евтина нафта смисъла е никакъв.

Газта й няма нищо като не я ползваш, някой пита по-горе. Прегледи- не ходя, ако правят преглед като хората ще ходя за свое успокоение, ама да ми лепнат лепенка и да ми напишат 5 реда... ми не, мерси това не ме прави по-спокоен за здравето ми... най завиждам на дизелджийте , че не си пълнят багажника.

Метан няма да си сложа никога, стойка тип излитащ самолет, малко хора слагат качествено уредбата, скъп за слагане, малко метан станции, не си струва икономията за мен, не ангажирам никой с това, ама като друсна два пъти в дупка и сменя една гума, един шенкел и т.н. защото отзад съм натоварен постоянно... ми не...

Върни се в “Автогазови уредби”