Кредити , жилища и дерзания разни.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Кредити , жилища и дерзания разни.

Мнениеот icoico » Чет 14 окт 2010 16:48

Pichaga написа:естествено, че като купуваш имот имаш нотариален акт и си собственик-това първо
второ с друг акт най -често ипотекираш тоя имот в полза на банката и тя ти дава парата, да го платиш на предишния собсвеник
имаш си ипотека за n години, но ти си СОБСТВЕНИК, банката просто има право, ако спреш да плащаш да се удовлетвори предпочитително от твоя имот-само това...има спор дали ипотеката е вещно или облигационно право...за мен си е облигационно, но това не е важно
та акт си имаш, имаш си даже втори-за ипотека /освен, ако не е законна/ и си плащаш това е

Не схванах...
1.За да получа нотариален акт на мое име,трябва да платя имота на предишния собственик,т.е.да имам парите.
2.За да имам парите,трябва да ипотекирам имота в полза на банката.
3.За да ипотекирам имота в полза на банката,трябва да имам нотариален акт на мое име(или не?).
Тук някъде ми се къса логическата верига и замирисва на параграф 22...
Ако има някакво обяснение като за проЗ миньор?Не вярвам банката да дава пари на честна дума :gruebel

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Чет 14 окт 2010 18:24

icoico написа:
Pichaga написа:естествено, че като купуваш имот имаш нотариален акт и си собственик-това първо
второ с друг акт най -често ипотекираш тоя имот в полза на банката и тя ти дава парата, да го платиш на предишния собсвеник
имаш си ипотека за n години, но ти си СОБСТВЕНИК, банката просто има право, ако спреш да плащаш да се удовлетвори предпочитително от твоя имот-само това...има спор дали ипотеката е вещно или облигационно право...за мен си е облигационно, но това не е важно
та акт си имаш, имаш си даже втори-за ипотека /освен, ако не е законна/ и си плащаш това е

Не схванах...
1.За да получа нотариален акт на мое име,трябва да платя имота на предишния собственик,т.е.да имам парите.
2.За да имам парите,трябва да ипотекирам имота в полза на банката.
3.За да ипотекирам имота в полза на банката,трябва да имам нотариален акт на мое име(или не?).
Тук някъде ми се къса логическата верига и замирисва на параграф 22...
Ако има някакво обяснение като за проЗ миньор?Не вярвам банката да дава пари на честна дума :gruebel
при нотариуса сте ти, продавача и представител на банката.
Пишат ти нотариален акт на теб (това е между теб и продавача) и веднага след това четете сделката между теб и банката, демек ипотекираш.
Парите за апартамента ги банката ги превежда на теб и иска доказателство, че си ги превел на продавача или директно ги превежда на продавача няколко дни след сделката!

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 14 окт 2010 18:42

слушайте бота
той ги чува нещата :mrgreen:
така е както е казал БОТА
банката нищо не купува
на нея имот не и трее, требват й парите ти

Потребителски аватар
The^Maniac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The^Maniac » Чет 14 окт 2010 20:40

Хайде и аз да споделя.

2007-ма бях посъбрал 18 000 евро, теглих още 32 000 ипотечен кредит и за 50 000 евро си взех панелка (от последните в добро състояние) 65кв в София.

При лихва 8.55% и срок 21 години вноската ми е 280 евро. Тази година посъбрах едни 1500 евро и веднага намалих срока с 2 години. Сега събирам отново и ако събера 5 000 евро ще намаля срока с още 5 години. Живи и здрави, надявам се до 7-8 години макс да съм го изплатил.

Дали има смисъл да си купиш жилище с кредит или да живееш под наем? След като изплатя този мисля да взема друг, този да пусна под наем и така .... Разликата в това да живееш под наем е, че пак плащаш 10-15-20 години и накрая нямаш НИЩО, а хазяина ти има още един. Защо ти да не си хазяина?!?

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Пет 15 окт 2010 12:47

Става...ако можеш да си позволиш да "посъбереш" 5000евро на година при положение че изплащаш кредит!
Както казва един известен съфорумник "С голям к.р лесно се пикае!"

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Пет 15 окт 2010 17:59

Друг вариант явно е наистина тегленето на кредит и след това рефинансирането.
Напр. Изплатил си 1/3 от кредита , теглиш кредит от втора банка погасяш при първата и продължаваш да изплащаш по-малка сума. Това в САЩ е много популярно, но в БГ ако има условие да си платиш задължително лихвата за целия период просто ще е невъзможно.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 15 окт 2010 18:20

freestyler911 написа:. Това в САЩ е много популярно, но в БГ ако има условие да си платиш задължително лихвата за целия период просто ще е невъзможно.

Не е така
дават ти актуален кредит към момента т.е. остатък по главница и плащаш
само него
друг е въпросът, че искат наказателна такса м/у 3 и 5% от погасяваната сума като наказание, че се махаш от тях
това е
ако си със собствени средства, може и да няма тая такса

liubutu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liubutu » Пет 15 окт 2010 22:30

Казвам само каквото знам със сигурност:
1.Ипотеката може да се изкупи от друга банка.
2.Наказателна лихва има само преди да е изтекла 3 тата година на погасяване.

Ще проверя какво точно пише на нотариалния акт, но мисля че собственика съм си аз. Банката не е луда да ми плаща данъците.

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Пет 15 окт 2010 23:56

Колега в момента чета статии от www.investor.bg. Чета хората какво са писали от 2-3 дена, и така като гледам не бих рискувал с нищо подобно, докато нещата не се стабилизират на 100%.
Накратко:
В момента САЩ решават какво да правят, защото продължават да затъват в кризата.
Решават също така дали да не "скъсат" икономическите взаймоотношения с Китай, тъй като китайската валута е прекалено евтина и не поевтинява. Това преебава долара.
Обсъжда се и вариант за пускане на Американската печатница за пари, което ще трябва да обезцени долара. Когато долара е евтин, на еврото му се вижда трудно, защото никой не го иска! Скъпо им е на хората! Има вероятност да ни спре износа. А по всички български медии се тръби, че износа ни се повишава и това дърпа икономиката напред. Ако износа секне, работата ще е кофти ;)

При толкова много фактори, аз лично бих се навил да поизчакам и то доста!
Това е мнението ми, което не е професионално и не претендира за 100% правота!

Поздрави!

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Съб 16 окт 2010 0:03

sk. написа:

То хубаво си прочел ама...
Ние изнасяме 80% за Европа и Русия, тоест обезценката на долара не ни касае чак толкова
Внасяме енергийни източници основно в долари, тъй че обезценката на долара е благоприятна за нас
Внасяме техника също по цени в долари, та по-нисък долар пак е изгоден за нас.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Съб 16 окт 2010 0:10

maxpayne написа:
sk. написа:

То хубаво си прочел ама...
Ние изнасяме 80% за Европа и Русия, тоест обезценката на долара не ни касае чак толкова
Внасяме енергийни източници основно в долари, тъй че обезценката на долара е благоприятна за нас
Внасяме техника също по цени в долари, та по-нисък долар пак е изгоден за нас.

то4но тук бъркаш,в Русия се работи с долар основно ;тия 80 процента са 3/4 към русия и останалото за европа-а долара клати и европата,какво остава за българия...................

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Съб 16 окт 2010 0:16

Сигурен съм, че слабият долар ще има и бонуси и смятам да се възползвам от някои от тях, но мен притеснява глобално рухване на ситуациата, а това че може би ще караме на по-евтин бензин, някак си ми остава на заден план.
Върти ми се в главата, че Немското автомобилостроене има сериозен дял в САЩ, (VW, BMW, Mercedess), а Германия е водещата икономика все пак ;)
Ама човека ще купува апартамент, няма да оглежда Ик. обстановка, така че да не разводняваме :)
Поздрави!

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Съб 16 окт 2010 0:51

niks76 написа:то4но тук бъркаш,в Русия се работи с долар основно ;тия 80 процента са 3/4 към русия и останалото за европа-а

не е така, около 25% от износа ни е за Русия, около 50 за Европа и останалото по други места. Съвсем грубо де и статистика от преди няколко години
niks76 написа:олара клати и европата,какво остава за българия

ниският долар спомага за търсене на американска продукция пред европейската, логично западноевропейските държави страдат от този факт

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Съб 16 окт 2010 0:55

sk. написа:Върти ми се в главата, че Немското автомобилостроене има сериозен дял в САЩ, (VW, BMW, Mercedess)

Склонен съм да се усъмня дълбоко, да виждаш някъде немска кола в тази класация?
cars.gif

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Нед 17 окт 2010 11:33

С две думи. НЕ ТЕГЛЕТЕ КРЕДИТ ЗА ЖИЛИЩЕ СЕГА.

Толкова несигурни неща има около тоя кредит, че се плаша сериозно.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”