тракане на предни накладки

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
babayaga83
Автомобил: Golf V 1_6 fsi
Двигател: 2004
Контакти:

тракане на предни накладки

Мнениеот babayaga83 » Пон 26 юни 2006 20:23

От определено време когато смених на колата предните накладки и дясните започнаха да тракат ( става дума за голф 3) има и едни пластинки към накладните и тях съм сложил. Как може да отстраня това тракане

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Пон 26 юни 2006 21:20

Ми аз откак съм взел колата го има тва тракане.Смених нови дискове и накладки и пак има.Причината мисля че са самите апарати и това че отпускат доста.Също и понякога (доста често) се чува и едно ,,чаткане,, при натискане на спирачките когато накладките обират луфта между тях и дисковете.Според мен решението е нови(втора употреба разбира се) апарати .

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Пон 26 юни 2006 22:39

8) преди известно време имах същата мизерия,тракаше като даире ,като се понакривят с клещите стават и не тракат, иначе те докарва до лудост ,все едно карашкаруца........

успех

babayaga83
Контакти:

Мнениеот babayaga83 » Пон 26 юни 2006 23:08

кое накривяваш с клещи и как

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Re: тракане на предни накладки

Мнениеот Vasseto » Вто 27 юни 2006 10:20

babayaga83 написа:... има и едни пластинки към накладните и тях съм сложил. ...

Ще се наложи да ги свалиш и малко да ги закривиш така че да оберат луфта на накладките.Внимавай че се чупят лесно при закривяване.

Потребителски аватар
zdr_spasov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zdr_spasov » Вто 27 юни 2006 10:27

Когато вземете нови накладки те си вървят в комплекта с тези пластини ( които по същество са пружини ).
Трябва да ги огънете във вид на фигурна скоба "{". Накладката трябва "да легне" върху най-изпъкналата част от дъгата. Или по-точно вие така трябва да огънете пластината, че най-изпъкналата част на пластината да се намира на мястото, къдете "ушите" на накладката се закачат за спирачния апарат.
Ако не подгъденете предварително пластините, накладките си тракат ( завукът е такъв, все едно, че всеки момент ще ви се разпадне колата ).

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Вто 27 юни 2006 10:51

babayaga83 написа:От определено време когато смених на колата предните накладки и дясните започнаха да тракат ( става дума за голф 3) има и едни пластинки към накладните и тях съм сложил. Как може да отстраня това тракане

Колега има два дълги болта които минават през спирачния апарат и държат челюстите към главината. Към тези болтове има гумени уплътнения. Когато с времето заминат уплътненията при някои автомобили при спиране се чува такова тракане.

babayaga83
Контакти:

Мнениеот babayaga83 » Вто 27 юни 2006 22:08

тука при спиране не тракат напротив когато натисна леко спирачките те обират луфта и тракането спира

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Вто 27 юни 2006 22:21

Колега,моделирай пластините и си готов.

Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spectrum » Вто 27 юни 2006 22:50

при мене го има същият ефект и е направо подлудяващ ...
но съм доста назад с материала и затова бих помолил за някаво по -подробно обяснение и ако може някъв снимков материал въпреки, че доста сте се постарали да го обясните добре ...
мерси предварително

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Вто 27 юни 2006 23:08

Пластинките падат лесно, особено ако не са "моделирани", или просто се "уморяват" от употреба на спирачки по "прекрасните" ни улици. Когато караш по хубав път няма шум. Когато натиснеш спирачки - също изчезва, иначе из града при неравности потропва отвратително. 100% са пластинките. Вземаш от твойте старите, или от някой, който сменя накладки /сервизче/, или от морга. За Голф 2 и 3 май са взаимозаменяеми. Процедурата е все едно ще сменяш накладките, но не стигаш до демонтаж - само пъхваш пластинката. Колегата по-горе е споменал - внимавай при огъването. Успех!

pnss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pnss » Вто 29 сеп 2009 15:46

Продават се и нови пружински, в пакетче, 4 брия за двете страни, 4 лв. Купих, леко ги огънах, сложих ги преди 3 месеца и сега тракат доста повече от колкото тракаха старите пружинки, дори едната стара я нямаше. Според мене колкото и да ги гънеш, след месец пак същата работа.

mg design
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mg design » Вто 29 сеп 2009 21:22

Смазване на водачите на спирачния апарат и нанасяне на тънък слой медна паста на накладките от външната-метална част,не от към феродото би трябвало да реши проблема.

pnss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pnss » Вто 29 сеп 2009 21:43

Те водачите са смазани с масло. Ами каква е тази медна паста. Колко струва и къде точно се намазва? То като мине малко време и пружинките се разхлабват.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Вто 29 сеп 2009 22:08

Achim Lauritzen написа:Ми аз откак съм взел колата го има тва тракане.Смених нови дискове и накладки и пак има.Причината мисля че са самите апарати и това че отпускат доста.Също и понякога (доста често) се чува и едно ,,чаткане,, при натискане на спирачките когато накладките обират луфта между тях и дисковете.Според мен решението е нови(втора употреба разбира се) апарати .
колега причината не е в апаратите а във фалшивите накладки преди около месец жзех едни накладки от морга от кола докара от нагоре значи лаглата на накладките са толкова точни че няма нужда от пластинки иначе може да се сложат така мисля на предните на старите бях направил по 2 пластинки ена одоло където ляга накладката и една от страни

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”