Golf 1.6 D JP-проблем със съединител
Golf 1.6 D JP-проблем със съединител
Колеги, става въпрос за следното: от известно време когато запаля колата и пусна съединителя се чува едно ручене, като го натисна то изчезва. Това се чува наи- често при студен мотор. Казаха ми за лагер на съединителя, но понеже нямам други проблеми със самият съединител, налага ли се смяната и опасно ли е да се кара така. Благодаря
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 1.6 D JP-проблем със съединител
дам колега лагера е наи вероятно,ако кара6 така няма ядове наи много да те остави някаде на пат като се счупи напално. 

- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Не е лагер на съединителя ами шума е от скоростите.Провери поне масло дали имат и долей ако трябва.Шума няма да се оправи маслото,но поне го провери.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
vasko__2 написа:Не е лагер на съединителя ами шума е от скоростите.Провери поне масло дали имат и долей ако трябва.Шума няма да се оправи маслото,но поне го провери.
И по-точно лагер на първичния вал , или просто повечко луфт в зъбчатките "около"

-
- Автомобил:
- Двигател:
vasko__2 написа:Не е лагер на съединителя ами шума е от скоростите.Провери поне масло дали имат и долей ако трябва.Шума няма да се оправи маслото,но поне го провери.
ако не се баркам 1.6д аксиаления лагер е ватре в скоростите и натиска един прат които натиска паничката на претискателния диск
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
milmar написа:vasko__2 написа:Не е лагер на съединителя ами шума е от скоростите.Провери поне масло дали имат и долей ако трябва.Шума няма да се оправи маслото,но поне го провери.
И по-точно лагер на първичния вал , или просто повечко луфт в зъбчатките "около"първичния вал . Лагера на съединителя е натоварен като натиснеш педала , а като го отпуснеш - не участва и няма защо да вие
.
От "луфт на зъбчатките",както казваш не е.Лагери на първияния вал,но без да се отвори не е ясно въобще.Може да е иглен лагер на зъбно колело,не само двата лагера на вала.Отваря се и се оглежда и преценява.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Алоу, точно при натиснато положение спира да се чува лагера на съединителя, именно защото е под напрежение. Не давайте грешни съвети, които могат да навредят някому.
Карай си колата и си свиркай. Като сменяш съединител, тогава ще го оправяш. Естествено, ако има и други паразитни шумове, които се появяват в движение на различни предавки, идващи от скоростната кутия, това вече е друго.
Карай си колата и си свиркай. Като сменяш съединител, тогава ще го оправяш. Естествено, ако има и други паразитни шумове, които се появяват в движение на различни предавки, идващи от скоростната кутия, това вече е друго.
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Колега това за грешните съвети се отнася за тебе...
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Защото ...
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
При натиснат съединител и неподвижна кола спират да се въртят всички чаруляци в скоростната кутия , от там и спират шумовете създадени от тракащи заради луфтове зъбни колела . Това имах предвид аз .
Извинения ако съм подвел неволно някого , но мисля че не съм .
Извинения ако съм подвел неволно някого , но мисля че не съм .
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=111874, http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=108231 и т.н. Просто трябва да се ползва търсачката.
vaskoto1 написа:аксиален лагер имат всички.
само че на т. нар. обратни съединители лагера си е малък, пластмасов, мнотира се в една метална чашка (като повдигач) и се намира в опашката на кутията-при 5тата скорост.
не се поразява както нормалния аксиален лагер на нормалните съединители и може да се смени и без да се сваля кутията.
Колеги, благодаря за отговорите. И аз смятам, че може да е аксиален лагер, защото колата я взех на 165к а сега е на 210к и в серв. книжка не пише да е сменян съединител. Звукът се чува по скоро като от лагера да е а не от скоростите. От скоростите и диференциала масло не тече, така че предполагам, че вътре има масло, но като погледна и разбера нещо ще пиша. Благодаря
Върни се в “Дизелови агрегати”