Г2 шум от окачването

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dannaz
Автомобил:
Двигател:

Г2 шум от окачването

Мнениеот dannaz » Чет 21 окт 2010 5:18

когато завивам (2-3 набирания на волана) се чува и се усеща някакво чукане на всеки оборот. лагера на същата гума (предна лява) вече започна леко да се обажда, ясно за смяна е. въпроса ми е дали въпросното чукане идва от същия този лагер или по дупките се е скапало още нещо ,носач или да не дава господ диференциал. нормално ли е за лагера когато се износи да чука или само си пристъргва? когато завивам по малко (половин оборот от нулевото положение) не щрака без значение дали карам бавно или бързо.

и другото по-важното нещо е какви са рисковете да карам с прецакан лагер, възможно ли е да блокира колелото или да се повредят други елементи (тампони,диф. и т.н.)

п.с. нямам никаква идея кой,кога,как и с какво е сменил лагера или другите прилежащи аксесоари, колата я имам от 6-7 хил. км.

Потребителски аватар
kostadin_spasov
Автомобил:
Двигател:

Re: Г2 шум от окачването

Мнениеот kostadin_spasov » Чет 21 окт 2010 8:31

Привет колега,по досещане става въпрос за предницата.
Първо лагера не чука,а шуми по начин по който за 6-7 хил.км.няма да усетиш :да:
Преден лагер ако го чуваш не е от 6-7 хил.км. - лагера вие,бучи най - общо но не чука,карай докъто почне да вие-лагера и "църка" и сменяй.
Второ това което чуваш е каре, най-вероятно външно :да: , вътрешното най-добре за мен се чува на вис. скорост ако е разбито както трябва :D
Демек обобщавам ,насочи се кънм каре-външно - ако си "пипал" коли ще се справиш и сам,ако не към сервиза бавно и уверено и death /квото сабя покаже/.Бавно да не всяваш паника ,а уверено щото ще ти земат и пари :да: Късмет.
P.S.
Ако все пак не е каре, а лагер в което не вярвам - лагер сменяй на добре укрепена кола/както и всичко друго по нея :012: / и с колега който го е правил поне веднъж,за по сигурно лагер сменяй в сервиз - спестяваш нерви и хората там имат преса - ти най вероятно НЕ. :да:

Потребителски аватар
dannaz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dannaz » Чет 21 окт 2010 11:57

мерси колега, преди малко отдох поогледах я, покарах я, позамислих се... и като я заблъсках с едни шутове...
наистина е карето даже май са и двете. като вътря волана на място по малко наляво-надясно и се чува доста добре как дрънчи. освен това манщона откъм дифа няма скоба :shock .като се разрових из форума се оказа че и "гъзарските" гуми не помагат особенно на окачването, а си я карам с 205/60-70 15" :banghead: в аутодатата пишеше (по спомен) 13" ама аз нали съм си професор... да сложим големи да стои голфо стабилно на асфалта че пък му и утиват. на ти сега хубост :banghead:

та този маншон като си стои така без скоба за кво иде реч ?

преди хиляда и някой километър сменях съединител (не аз) и преполагам че тогава просто са забравили да му сложат скобата. аз обикалям по горички и полянки и сигурно доста боклуци са влезнали вътре но също ме притеснява и кво и колко е излезнало от там. ще се наложи ли да се сипвам масалце някъде ?
какви са симптомите на заминаващ си/заминал диференциал?

Потребителски аватар
delyan
Автомобил: VW GOLF IV 1.9 TDI
Двигател: ALH 1997

Мнениеот delyan » Пет 22 окт 2010 21:18

Разбитото каре се разбира най-вече при завой и рязко подаване на газ - тогава трака наистина здраво, не просто да почуква. Когато едно каре започне да трака и на място, тогава обикновено е вече много късно - колата просто не може да тръгне mhihi.
Според мен се насочи по-скоро към кормилните щанги - вдигни едната гума и разклати колелото ляво-дясно (не горе-долу) - не би трябвало да има луфт.

Потребителски аватар
dannaz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dannaz » Съб 23 окт 2010 4:18

delyan написа:...Според мен се насочи по-скоро към кормилните щанги - вдигни едната гума и разклати колелото ляво-дясно (не горе-долу) - не би трябвало да има луфт.

евала колега, ставаш за екстрасенс. 70 годишния ми комшия (стар рейсаджия)ми каза същото. закарах я и при един приятел който малко от малко ги разбира тия работи но той направо ме разби, било кормилна кутия :(
ще се ходи на сервиз, с геврека шега не бива

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”