Някой ми дере колата за няма нищо

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
dodo2000
Автомобил:
Двигател:

Някой ми дере колата за няма нищо

Мнениеот dodo2000 » Чет 21 окт 2010 10:50

Колеги да споделя, че имам голям проблем с колата ми. Забелязвам, че явно на някой му преча или може би от завист ми дере по колата. Вече имам няколко сериозни деруги, които си личи, че са направени умишлено, а не са случайни. Направо съм се видял в чудо какво да правя и къде да си държа колата. По принцип я спирам на едно неасвалтирано тревисто и пълно с камъни място, където не преча на никой и никой не спира около мен. Това място е заключено между четири блока и явно като почиствам колата дразня някой или напук, че се грижа за нея ми я дере. И това не е случайно. На предната ми кола, която пак държах на същото място бяха надраскани с нещо остро всичките ми прозорци. Чудя се какво да правя и по какъв начин да си съхраня колата, в която съм вложил доста и продължавам да влагам много.

Потребителски аватар
ФСБ
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Някой ми дере колата за няма нищо

Мнениеот ФСБ » Чет 21 окт 2010 10:58

не я дръж там, застраховай си я ако не е.

dodo2000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dodo2000 » Чет 21 окт 2010 11:02

Точно и аз това си мисля някъде да й търся ново място, където да стои. А относно застраховката - то каското едва ли покрива такива деруги, които с размери 5-6 см. направени тук-таме по колата. Даже мислех да търся начин да сложа камера насочена към мястото където спирам. В наше село на наколко места засичам камери с монтирани прожектори на определени паркоместа.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 21 окт 2010 11:04

Проблема ти е типичен за БГ за съжаление. Решение няма, може би гараж или платен паркинг. Или си вземи някой стогодишен таралясник, за него никой няма да ти завижда, а и да го надраскат едва ли ще ти пука толкова.

dodo2000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dodo2000 » Чет 21 окт 2010 11:12

Понеже съм на тази тема надраскване на коли вчера направо останах като изумен от това, което видях: на едно поло някой беше играл морски шах. Изчегъртана до ламарината боя и нарисуван морски шах с хиксчетата и нулите по колата. Направо ужас. Мен винаги ме е било страх от това там където съм спрял накой да не реши, че е негово мястото и да ми удари един ключ.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Чет 21 окт 2010 11:26

и мойта е чегъртана няколко пъти и огледало са ми чупили... без да преча на някого, защото се съобразявам къде спирам...
свиква се споко

Потребителски аватар
///HAMANN///
Автомобил:
Двигател: AFN

Мнениеот ///HAMANN/// » Чет 21 окт 2010 11:37

Пред моя блок така деряха колите , включително и моята , един комшия тъкмо си боядиса предния капак от тези драскотини и на следващия ден изненада , още по - големи драскотини :horror: Без да казва на никой един друг комшия беше дебнал цяла нощ в колата на негов приятел и хвана извършителя , а той беше един дядо от съседния вход на 70 и косур години , така го взеха с патрулката и плати на всички по 200 - 300 лв за щетите :)

п.п. Дядото има пари , не си мислете че ако беше някой беден щяхме да му вземем парите , но в случая справедливостта спечели :D

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 21 окт 2010 11:41

///HAMANN/// написа:Пред моя блок така деряха колите , включително и моята , един комшия тъкмо си боядиса предния капак от тези драскотини и на следващия ден изненада , още по - големи драскотини :horror: Без да казва на никой един друг комшия беше дебнал цяла нощ в колата на негов приятел и хвана извършителя , а той беше един дядо от съседния вход на 70 и косур години , така го взеха с патрулката и плати на всички по 200 - 300 лв за щетите :)

п.п. Дядото има пари , не си мислете че ако беше някой беден щяхме да му вземем парите , но в случая справедливостта спечели :D

Е това е ненормално, какво е подбудило този старец да прави това??? :screwy

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Чет 21 окт 2010 12:27

Как какво, взел е да изветрява mhihi

Един пиян младеж в нашия град за една нощ сряза с нож над 20 гуми обаче го хванаха и след това гълго време ги изплащаше :Mr Green Fun Наскоро този същия пак се навря между шамарите на един, който така го напердаши, че два пъти му отваряха главата в болницата :dontknow:

Абе правиш ли злини, рано или късно те намират и тебе :twisted:

Потребителски аватар
genata82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот genata82 » Чет 21 окт 2010 13:28

За съжаление това е действителността. Моята я надраха точно една седмица след боя :banghead: и от тогава така си карам, причините не мога да ги разбера - паркирам на едно и също място от 5-6години, по чуждо не ходя, гледам да не запушвам другите...
Каското донякъде решава проблема, но първо трябва да отстраниш сегашните драскотини и тогава да отидеш на оглед, иначе няма да ти признаят боядисването след това :beat_butt2

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Чет 21 окт 2010 14:08

Подпирали са ме на преден калник на задната врата,рязани гуми,изпускани,крадена музика и то не само на мен а на целия блок!

Стана въпрос старите хора защо отиват да дерат колите.Много просто пречите им с нещо.И аз преча на комшиите ама чак да ми дерат колата не са посмели.Имало е заплахи ама ако някой не е посягал(от старите хора в махалата)върху колата.

Потребителски аватар
kiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiko » Чет 21 окт 2010 14:43

за жалост качествените хора се изнасят и в държавата остават завистници,мързеливи психопати...една от причините хората да си купуват по-стари коли е всемирната завист и злоба обзела съгражданите ни....просто статистика-в блока ни има точно 5 коли след 2002 г.производство..всички до една се драскат и буквално се играе на морски шах по тях.собствениците се видяха в чудо...драскат 10 годишни голфове,за какво?даже да са гаражни,паркираш ли някъде извън платен паркинг,драскотината ти е гарантирана...аз на моя ръждясал голф има над 20 драскотини за 5 години...не ми пука ...аз съм си виновен поначало-чий го диря тука...

Потребителски аватар
Ivan_GT
Автомобил: BMW E39
Двигател: M52B20 98

Мнениеот Ivan_GT » Чет 21 окт 2010 15:06

Аз тоя проблем съм го решил.Един приятел имаше цех и го премести в друго помещение,от старото му бяха останали няколко камери и ми даде 2 който съм сложил срещу колата от 2 те и страни.Застрахователят ми е приятел,а сервиза с който работи агенцията е на баща му :)

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 21 окт 2010 15:10

И при нас се появяваха деруги по колите. С ключ, от край до край. Веднаж, като стоях на балкона, забелязах извършителя - съсед, бивш депутат беше, 50-60 годишен. Разбрах, че дере по скърцането, загледах се и видях ключ в ръката. Явно раздава правосъдие на хора, дето спират на тротоара. :applause:

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Чет 21 окт 2010 15:32

Спасение няма, освен собствен двор, гараж или платен паркинг... :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”