Някой ми дере колата за няма нищо
-
- Автомобил:
- Двигател:
Някой ми дере колата за няма нищо
Колеги да споделя, че имам голям проблем с колата ми. Забелязвам, че явно на някой му преча или може би от завист ми дере по колата. Вече имам няколко сериозни деруги, които си личи, че са направени умишлено, а не са случайни. Направо съм се видял в чудо какво да правя и къде да си държа колата. По принцип я спирам на едно неасвалтирано тревисто и пълно с камъни място, където не преча на никой и никой не спира около мен. Това място е заключено между четири блока и явно като почиствам колата дразня някой или напук, че се грижа за нея ми я дере. И това не е случайно. На предната ми кола, която пак държах на същото място бяха надраскани с нещо остро всичките ми прозорци. Чудя се какво да правя и по какъв начин да си съхраня колата, в която съм вложил доста и продължавам да влагам много.
- ФСБ
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Някой ми дере колата за няма нищо
не я дръж там, застраховай си я ако не е.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Точно и аз това си мисля някъде да й търся ново място, където да стои. А относно застраховката - то каското едва ли покрива такива деруги, които с размери 5-6 см. направени тук-таме по колата. Даже мислех да търся начин да сложа камера насочена към мястото където спирам. В наше село на наколко места засичам камери с монтирани прожектори на определени паркоместа.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема ти е типичен за БГ за съжаление. Решение няма, може би гараж или платен паркинг. Или си вземи някой стогодишен таралясник, за него никой няма да ти завижда, а и да го надраскат едва ли ще ти пука толкова.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Понеже съм на тази тема надраскване на коли вчера направо останах като изумен от това, което видях: на едно поло някой беше играл морски шах. Изчегъртана до ламарината боя и нарисуван морски шах с хиксчетата и нулите по колата. Направо ужас. Мен винаги ме е било страх от това там където съм спрял накой да не реши, че е негово мястото и да ми удари един ключ.
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
и мойта е чегъртана няколко пъти и огледало са ми чупили... без да преча на някого, защото се съобразявам къде спирам...
свиква се споко
свиква се споко
- ///HAMANN///
- Автомобил:
- Двигател: AFN
Пред моя блок така деряха колите , включително и моята , един комшия тъкмо си боядиса предния капак от тези драскотини и на следващия ден изненада , още по - големи драскотини
Без да казва на никой един друг комшия беше дебнал цяла нощ в колата на негов приятел и хвана извършителя , а той беше един дядо от съседния вход на 70 и косур години , така го взеха с патрулката и плати на всички по 200 - 300 лв за щетите
п.п. Дядото има пари , не си мислете че ако беше някой беден щяхме да му вземем парите , но в случая справедливостта спечели

п.п. Дядото има пари , не си мислете че ако беше някой беден щяхме да му вземем парите , но в случая справедливостта спечели

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
///HAMANN/// написа:Пред моя блок така деряха колите , включително и моята , един комшия тъкмо си боядиса предния капак от тези драскотини и на следващия ден изненада , още по - големи драскотиниБез да казва на никой един друг комшия беше дебнал цяла нощ в колата на негов приятел и хвана извършителя , а той беше един дядо от съседния вход на 70 и косур години , така го взеха с патрулката и плати на всички по 200 - 300 лв за щетите
![]()
Е това е ненормално, какво е подбудило този старец да прави това???

- Stefan
- R.I.P Madcap
- Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
- Двигател:
Как какво, взел е да изветрява
Един пиян младеж в нашия град за една нощ сряза с нож над 20 гуми обаче го хванаха и след това гълго време ги изплащаше
Наскоро този същия пак се навря между шамарите на един, който така го напердаши, че два пъти му отваряха главата в болницата
Абе правиш ли злини, рано или късно те намират и тебе

Един пиян младеж в нашия град за една нощ сряза с нож над 20 гуми обаче го хванаха и след това гълго време ги изплащаше

Абе правиш ли злини, рано или късно те намират и тебе

За съжаление това е действителността. Моята я надраха точно една седмица след боя
и от тогава така си карам, причините не мога да ги разбера - паркирам на едно и също място от 5-6години, по чуждо не ходя, гледам да не запушвам другите...
Каското донякъде решава проблема, но първо трябва да отстраниш сегашните драскотини и тогава да отидеш на оглед, иначе няма да ти признаят боядисването след това

Каското донякъде решава проблема, но първо трябва да отстраниш сегашните драскотини и тогава да отидеш на оглед, иначе няма да ти признаят боядисването след това

- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
Подпирали са ме на преден калник на задната врата,рязани гуми,изпускани,крадена музика и то не само на мен а на целия блок!
Стана въпрос старите хора защо отиват да дерат колите.Много просто пречите им с нещо.И аз преча на комшиите ама чак да ми дерат колата не са посмели.Имало е заплахи ама ако някой не е посягал(от старите хора в махалата)върху колата.
Стана въпрос старите хора защо отиват да дерат колите.Много просто пречите им с нещо.И аз преча на комшиите ама чак да ми дерат колата не са посмели.Имало е заплахи ама ако някой не е посягал(от старите хора в махалата)върху колата.
за жалост качествените хора се изнасят и в държавата остават завистници,мързеливи психопати...една от причините хората да си купуват по-стари коли е всемирната завист и злоба обзела съгражданите ни....просто статистика-в блока ни има точно 5 коли след 2002 г.производство..всички до една се драскат и буквално се играе на морски шах по тях.собствениците се видяха в чудо...драскат 10 годишни голфове,за какво?даже да са гаражни,паркираш ли някъде извън платен паркинг,драскотината ти е гарантирана...аз на моя ръждясал голф има над 20 драскотини за 5 години...не ми пука ...аз съм си виновен поначало-чий го диря тука...
Аз тоя проблем съм го решил.Един приятел имаше цех и го премести в друго помещение,от старото му бяха останали няколко камери и ми даде 2 който съм сложил срещу колата от 2 те и страни.Застрахователят ми е приятел,а сервиза с който работи агенцията е на баща му 

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
И при нас се появяваха деруги по колите. С ключ, от край до край. Веднаж, като стоях на балкона, забелязах извършителя - съсед, бивш депутат беше, 50-60 годишен. Разбрах, че дере по скърцането, загледах се и видях ключ в ръката. Явно раздава правосъдие на хора, дето спират на тротоара. 

- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Спасение няма, освен собствен двор, гараж или платен паркинг... 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”