Перката на Голфчето ми жули

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
CCCP_FAN
Автомобил:
Двигател:

Перката на Голфчето ми жули

Мнениеот CCCP_FAN » Вто 27 юни 2006 21:52

Стърже ми перката от няколко дена ма мноо изрински като пластмаса в пластмаса гледах я не е запряла никаде казаха може да са лагерчета или някакви втулки та сменят ли се и ако се4 сменят какви пари са?

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Вто 27 юни 2006 23:05

Здравей.
И аз имах същия проблем. Колата ми е голф 2 и не знам до колко ще ти помогне това което аз направих.
Та зничи при мен симптомите бяха че при включена перка се чуваше едно ужасно виене ( точно като пластмаса в пластмаса ). Та това което направих аз бе да сваля матора, да го почистя отвън и след това през едни малки дупки в корпуса да впръскам обилно ВД40. От тогава вентилаторът работи без проблеми.

Гадното на този мотор е че корпусът е от около 2мм огъната ламарина и накрая двата края са пресовани един в друг ( или по-скоро са напаснати като пъзел ). Та колеги тук казаха че имало начин да се отвори мотора и вътре да се почистят четки, глупости... Е аз лично не се навих :).
Та най-добре свали мотора и виж кво е положението и например дали ще се оправи само с пръскане :).

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Вто 27 юни 2006 23:24

Бате миналото лято имах същия проблем отворих моторчето и ротора беше здрав но магнитите не, ново моторче 2ву степенно 60 лева та си взех магнити за 10 лева от един майстор и ги наместих от тогава само вие и стърже но охлажда перфектно :D
Успех бколега.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”