Мигащ червен удивителен и ABS
Мигащ червен удивителен и ABS
Здравейте, колеги. Днес докато си карах колата съвсем от нищо започна да ми пищи и свети червена удивителна на таблото и същевременно с това светна и лампата за ABS. След около минута спряха да светят. Като се прибирах вечерта пак на три пъти ми се случи същото. Започваше да пищи и мига и след някакво време просто преставаше. Имате ли идея на какво се дължи?
- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
Re: Мигащ червен удивителен и ABS
незнам дали ще съм от помощ,но при мен на Б4 когато ми светеше лампата ABS и лампата на ръчната бяха изгорели двата задни датчика на ABS-са,след смяната на датчиците и двете лампи угаснаха
-
- Автомобил:
- Двигател:
- zvera92
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател:
Колега,и аз съм със същия проблем!Оказа се ,че съм за смяна на нов ел.блок на абс.При тебе съм почти сигурен,че е също от ел.блока.Масата не дава хубава връзка и скоро и ти ще си за нов блок,но дано не е така.Поздрави!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Последна промяна от pepinotoo на Вто 10 ное 2020 19:57, променено общо 1 път.
- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, колата ти е сравнително нова. Най-добре я закачи на тестер (ВАГком) и провери за грешки. Иначе предположения много - датчик, кабел на датчик, гривна на главина, ел.блок и т.н.
-
- Автомобил:
- Двигател:
instantaccess написа:Колега, колата ти е сравнително нова. Най-добре я закачи на тестер (ВАГком) и провери за грешки. Иначе предположения много - датчик, кабел на датчик, гривна на главина, ел.блок и т.н.
+ датчик и ниво на спирачна течност
Днес си взех колата от ремонт. Оказа се прецакана хидравлична помпа на АБС. За 350 лв всичко вече е ок, само дето малко солено излезе...
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
Яаааа, как разбраха, че е хидравличната помпа? Ако е тя то спирачките да си ги нямал.
С тестер го направиха, но не самата помпа а някаква електроника, май платка по нея и аз не съм на 100% сигурен. То идеята беше, че те я свалиха от колата и можех да си я карам просто без да имам АБС, докато я оправят, но реших да си изчакам няколко дни всичко да е точно.
- zvera92
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател:
pepinotoo написа:Колеги ако имате за ремонт блокове на АБСа и са модел TEVES - ATE давайте да ги ремонтираме. От известно време се занимаваме с ремонт на такива блокове и то доста успешно. Ако искате помощ звънете на тел: 0886 878206. Също може да направим и диагностика- да се останови дали наистина в блока е проблема. Айде УСПЕХ.
Kолега,блока не е тевес а бош.Само тевес ри ремонтирате?
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
kingto написа:С тестер го направиха, но не самата помпа а някаква електроника, май платка по нея и аз не съм на 100% сигурен. То идеята беше, че те я свалиха от колата и можех да си я карам просто без да имам АБС, докато я оправят, но реших да си изчакам няколко дни всичко да е точно.
Значи са ти сменили електронният блок на ABS-а и проблема е бил в него.
А старият какво го направиха?
- bulaki
- Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
- Двигател:
- Контакти:
При такъв проблем може да свети и от ниско ниво на спирачната течност.Поне при мен беше така.За това,преди да се впускате в големи ремонти първо проверете това

- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
като купух колата имах същия проблем - светване на абс и есп лампите от време на време . когато огазях колата се чуваше и "жужене" като от електромагнит от абс/есп блока което изчезваше след половин час ... след разни диагнози от "майстори" за нов блок на абс-а реших да отида във волксваген сервиза . оказа се че някакво реле на прави контакт . почистиха го , замериха го - работеше си . монтираха го и взе че се оправи - от тогава ( 3 години ) нямам проблем .
та мисълта ми е не бързайте да сменяте блокове и прочие и да олеквате със сумати лев докато не сте напълно сигурни че е от блока.
само да споделя че за диагностиката барабар със свалянето и почистването на това реле ми взеха около 40 лева ... за 2 часа я оправиха , пиех си кафето горе и гледах как разглобяват всичко що е вътре за да стигнат до въпросното реле
та мисълта ми е не бързайте да сменяте блокове и прочие и да олеквате със сумати лев докато не сте напълно сигурни че е от блока.
само да споделя че за диагностиката барабар със свалянето и почистването на това реле ми взеха около 40 лева ... за 2 часа я оправиха , пиех си кафето горе и гледах как разглобяват всичко що е вътре за да стигнат до въпросното реле
kirhadj написа:Значи са ти сменили електронният блок на ABS-а и проблема е бил в него.
А старият какво го направиха?
Не са сменяли нищо, каквото и точно да беше прецакано го ремонтираха.