Каква сушилня да си купя ??

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Каква сушилня да си купя ??

Мнениеот bobocamaro » Съб 23 окт 2010 21:11

golfer написа:връзва с тел да прави труд и творчество да лепи накладки /на бмв х5 и на порше съм виждал :shock /
:

И аз, феродов диск на BMW 850.Лепачите на Симеон питали човечеца: от какво е диска?
-Ми от бус.
-Ми чао, на такива бусове не лепиме mhihi .И разни мухи с газови бутилки в S class.Сашо, мама-направи ли избор на машината вече :drinking:

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Съб 23 окт 2010 21:40

Абе верно,що не карате Дачия,и тя е с 5 години гаранция-логичния избор.А можете да си го позволите-200 лв на месец,и ще пръцнете първи на седалката и няма да се чувствате като утайката Европа :bleh1

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

)

Мнениеот dobrin » Съб 23 окт 2010 21:48

chefito написа:Добри, как така скочи от единия бряг на другия?

Не знам за какви брегове говориш.
В къщи, освен новата домакинска техника, която имам, имам и една съдомиялна втора употреба, която купих преди много години, когато не можех да си позволя такъв нов качествен домакински уред. Марката е Bosch. Модел Silence. Купих я на цена 260 лева. Беше с две години гаранция, рециклирана. Тогава гаранциите на другата, дори нова техника, бяха пак две години. Мога да ти кажа, че тази машина от тогава не е спирала да работи (да не чуе оня), без всякакви проблеми. Та в този ред на мисли, не залагам на крайни изказвания. Всеки се простира според възможностите си и не виждам нищо лошо да се купи рециклиран уред втора употреба. Няма смисъл да се упрекват хората един друг заради схващанията си за света. А е най-малкото несериозно да се наричат хората аутсайдери и простаци за това, че си купили нещо втора употреба.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Съб 23 окт 2010 21:48

golfer написа:....
Да пич, селяк съм и никога не съм го крил нито пък съм се срамувал от това.
За разлика от всеобщото българско-"европейско" мислене аз знам моите възможности и се разполагам според тях......

Когато човек има необходимите средства за нещо ново , евала , но той не би коментирал в тази тема .
Другото е избиване на комплекси , въпрос на манталитет , а не разумен избор .
Това , че сме бедни , а купуваме на кредит скъпа нискокачествена стока не ни прави неселяци , а бедни селяци затънали в кредити .
А това , че новата пералня имала 5г. гаранция - стискай палци да не се налага да се възползваш от нея .

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 23 окт 2010 21:57

Явно аз съм сбъркан, че не искам да си купя уреди втора ръка...извинявам се ако някой се е почувствал обиден...идеята ми беше по-скоро вид пропаганда и промяна на мисленето, отколкото обиди...още веднъж се извинявам... :oops:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 23 окт 2010 22:00

Не бре човек, всичко е въпрос на избор, написах го и по-горе.
Всеки, ако има възможност, ще си купи най-доброто, при това ново. Ама пусти финикийци, никога не стигат. Тук идва дилемата - куча марка ново или марково втора употреба рециклирано с гаранция. И е въпрос на избор. Освен това, не винаги са на една цена, а най-често втората употреба е доста по-евтино.
Никой зорлем не си купува втора употреба, обстоятелствата понякога просто го налагат.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Съб 23 окт 2010 22:10

dobrin написа:Никой зорлем не си купува втора употреба, обстоятелствата понякога просто го налагат.

даммм :да:
само дето малко хора вникнаха в идеята на темата.
колега отива в нова квартира и си търси сушилна
търси си и евтина входна врата приимерно..
сам с ограничени финансови възможности
ами да си купи последна тупаница на техниката и да я ползва 2-3 пъти в месеца
през останалото време да се снима с нея за фейсбука примерно...
иначе е лесно да прокламираш принципи и да слагаш епитети

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Съб 23 окт 2010 22:22

golfer написа:
dobrin написа:Никой зорлем не си купува втора употреба, обстоятелствата понякога просто го налагат.

:applause: :applause: :applause:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 23 окт 2010 22:28

chefito написа:Явно аз съм сбъркан, че не искам да си купя уреди втора ръка...:oops:

По този повод ще цитирам Тодор Живков!

" - Как ще решиш проблема? Може да решава този, който има пари, бе! Щом нямаш пари, какво ще решиш, ти бе!? Ти нямаш право да решаваш!" :D
Тази крилата мисъл е вярна и актуална и днес. :012:

"Бедните са луди" - английска поговорка

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 24 окт 2010 3:16

golfer написа:

Добре бе Бобка
Миле свръх машината, супер марката и т.н
А Горене е менте ли?
Аз лично чувам много добри отзиви от строители за тази марка!
Въпроса беше, че някой боготворят някоя марка Миле, като пренебрегват Горене, която е по долния клас, но също е много качествена!
Ебаси, и тая тема се превърна в мерене на пачки :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 24 окт 2010 8:00

Колеги, още веднъж искам да кажа, че не исках да обидя никой, особено на тема пари, защото който ме познава, знае, че изобщо не съм заможен. Мисля, че всички работим и разликата от 200лв не е проблем. Пак казвам, ако проблемът е в тези 200лв разлика - това просто не го осъзнавах преди 1 страница. :talk:

Искам да споделя и малко от моите премеждия със стоки втора ръка:

1. Балдъзата купи японски климатик втора ръка:
- развали се на 2рата година /гаранция йок - ремонт - части няма - 550лв в коша/
- още като го купи и на дистанционното нямаше английски, а само японски....бяха и нарисували някаква схема на хартия и беше хем грозно, хем неефективно.

2. Помогнахме на колежка от университета да вземе пералня BOSCH /200лв/

- проблемът с немския и тук съществуваше и айде пак грозна схема и грозна лепенка с обяснения

- пералнята работеше, но просто си личеше, че е ползвана..../на момата и трябваше да закърпи 4 семестъра и май беше доволна, докато не изгърмя помпата....ремонт - познайте....цифромания...в коша...

Само тези примери знам...повече от ясно е, че всичко се разваля и съм далеч от мисълта, че и новите са по-стока....само и единствено не искам да сме кош на Европа :(

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 24 окт 2010 8:23

не мога да оспоря че си прав,но тезюи специално са много коректни,и обслужват и следгаранцйонно :012: ,питал съм изришно.По думите на техника който ми я монтира има части и не са баснословно скъпи за разлика от всеобщото кредо. :D

За колите не сме ли кош Чефи,тъжно е но е така.А и се очертава доста време е да е така,поне докато не почна да взимам 3 бона заплата,аз нова кола няма да имам,както и Дачия също НИКОГА няма да имам :wink:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 24 окт 2010 8:27

Matematiks написа:не мога да оспоря че си прав,но тезюи специално са много коректни,и обслужват и следгаранцйонно :012: ,питал съм изришно.По думите на техника който ми я монтира има части и не са баснословно скъпи за разлика от всеобщото кредо. :D

За колите не сме ли кош Чефи,тъжно е но е така.А и се очертава доста време е да е така,поне докато не почна да взимам 3 бона заплата,аз нова кола няма да имам,както и Дачия също НИКОГА няма да имам :wink:

За колите сме безспорен кош и не мога да споря на тази тема, въпреки, че последната кола, която купих беше нова....честно казано съжалявам.... :012:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Нед 24 окт 2010 9:04

А какво стана с избора на сушилня на колегата, пуснал темата? Историята мълчи. :D

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Нед 24 окт 2010 9:24

В нас имам GE от 3 години докарах я от Щатите общо за 600$.Бухам дрехите от пералнята и след час и половина ги вадя топли и изгладени (толкова игладени че ризите направо ги вадя и ги обличам) Проблем беше минаването от 110v на 220v но попаднах на едно много умно момче.Преработи я, в момента върти барабана на 110v с трансфирматор а на нагревателя е 220v.Виждам че темата е стара но ако все още не си взел не е зле да помислиш.Големината също е впечатляваща слагал съм 3 перални в сушилнята.Ако се поровиш из сайтовете вероятно ще намериш такава която работи на 110v/220v
Няма контейнери има само една тръба която изкарва топлия виздух навън.

http://products.geappliances.com/ApplProducts/Dispatcher?REQUEST=SpecPage&Sku=GTDX100EMWW
горе долу същата

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”