Поло 1.9 D притриса ужасно

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
mishle84
Автомобил:
Двигател:

Поло 1.9 D притриса ужасно

Мнениеот mishle84 » Нед 24 окт 2010 10:28

Колеги имам един много странен проблем - полото ми когато е студено при палене притриса ужасно много .... имам чуството че "ще ми падне мотора".... не съм сигурен но мисля че имам една изгоряла свещ но все пак мисля че това е много ? Има ли някой който има такова Поло и е имал същия проблем?

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Re: Поло 1.9 D притриса ужасно

Мнениеот freestyler911 » Нед 24 окт 2010 11:13

По принцип всички дизели притрисат при палене и гаснене. Мене ме съмняват и поизносени и слегнали тампони на мотора. Ако има и хидравличен тампон, и той е разбит, пак така.

А , и друго, пробвай в Дизел раздела.

Потребителски аватар
mishle84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mishle84 » Нед 24 окт 2010 13:39

когато сменях ремъците казаха че тампоните са добре.... а аз карам дизел от 8 години така,че знам че притриса колега ама говорим за тресене... :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Нед 24 окт 2010 13:46

Имах същият проблем с Голф 3 1.9 тд.Отстраних го в реда - свещи, тампони и водна помпа (последното незнам дали има връзка :mrgreen: ).

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Нед 24 окт 2010 17:28

Колега, погледни си свещите, защото точно това е ефекта когато пали на 3 цилиндъра-в колата не може да се стои направо :wink:

orack
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orack » Нед 24 окт 2010 21:45

Колега, не е зле да си провериш и разпръсквачите на дюзите.

Потребителски аватар
slayerchooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slayerchooo » Пон 25 окт 2010 12:55

колега моето поло беше същото .. оказаха се подгряващите свещи. Лесно се проверяват.Вадиш пластината, взимаш един кабел и го вързваш на +са на акумолатора. Допираш другия край на кабела към свеща и ако преискри работи ако не преискри не работи. Провери ги на моето бяха изгорели 2 и палеше на 2 цилиндъра :Mr Green Fun Не са скъпи 6.50лв. е едната :) Поздрави и ако има нещо драскай :P

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Пон 25 окт 2010 13:35

slayerchooo написа:колега моето поло беше същото .. оказаха се подгряващите свещи. Лесно се проверяват.Вадиш пластината, взимаш един кабел и го вързваш на +са на акумолатора. Допираш другия край на кабела към свеща и ако преискри работи ако не преискри не работи. Провери ги на моето бяха изгорели 2 и палеше на 2 цилиндъра :Mr Green Fun Не са скъпи 6.50лв. е едната :) Поздрави и ако има нещо драскай :P

От къде са тия свещи по 6,50 лв. бе баче, дай координати да си зема малко, и как успя да отделиш шината дай малко повече инфо? А това с кабела ми се види малко бошлав работа ако свеща е заминала на 50% искрата трябва да е 50% по-слаба ли?

Това ще е може би поредната тема без край, за това претрисане, предръпване, прекъсване и как ли още не написано се изписа толкова много, че просто нямам думи. Всеки започва тема без да следи какво става с нея и дали е постигнат ефект от това което е направил или какво изобщо е направил. Изброените причини от различни колеги са: центровка на помпата, слаб акумулатор, изгорели свещи, изронен зъб на ремъка, спукана глава, датчик на температурата на разширителния съд и другия който е до блока и т.н. неща който са абсурдни.

Ще помоля колегата който пусна темата ако сериозно се захваща с откриването на проблема да споделя какво е направил и какъв е резултата.

Потребителски аватар
Jores
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jores » Пон 25 окт 2010 20:51

Аз подгревни свещи за 6.5лв не съм взимал, но за 10лв. спокойно. Методът с жицата от акумулатора е доказан за мен. Свеща или работи или не. 50% неработеща свещ не съм срещал досега. Карах и дизелов Fiat на 20 години, при който или има свещ ако искри при допир с + от акум. или няма свещ и не искри. А той беше дърт и скапан дизел и много капризен откъм всичко. Ако няма свещ, ела запали го. И на Polo 1.9D 99год., което карам сега, искри ли свеща няма проблем с нея и колата пали като пушка. Сменил съм само 1 свещ за 10лв. преди година и нещо и друга не е пипана. Пали от раз. Та метода за проба на свещи за мен работи на 100% от много години при тези двата и други различни дизели. На 50% изгоряла свещ не съм срещал, но поиздухан двигател е друго нещо.

Потребителски аватар
nikibol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikibol » Пон 25 окт 2010 20:56

Колега.
Възможностите са ти 2:
От неработещи подгряващи свещи. Ако ги сменяш е хубаво да ги смениш всичките, защото.. съпротивлението на работилата е различно от съпротивлението на неработипата... а от там идва и неравномерната концентрация на тока и подгряване на свещите/едната работиповече, а другата не/.
Другата възможност е: Неработещ обогатител/авансатор/.

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Вто 26 окт 2010 10:10

Така, ако и на колегата колата след запалването дъжи 1200 оборота и след известно време паднат на 1000 оборота, то това твърдение според мен е неправилно "Другата възможност е: Неработещ обогатител/авансатор/." Та нали точно той държи оборотите известно време високи и след това от едно вакумно клапанче се чува "цък" и оборотите падат.
Апелирам към хората сменяли подгречни свещи на AEF да дадът точна информация относно процедурата по смяната им.

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Вто 26 окт 2010 12:31

grishitu написа:Така, ако и на колегата колата след запалването дъжи 1200 оборота и след известно време паднат на 1000 оборота, то това твърдение според мен е неправилно "Другата възможност е: Неработещ обогатител/авансатор/." Та нали точно той държи оборотите известно време високи и след това от едно вакумно клапанче се чува "цък" и оборотите падат.
Апелирам към хората сменяли подгречни свещи на AEF да дадът точна информация относно процедурата по смяната им.

Каква процедура искаш?! Разкачаш захранващата шина, развърташ свеща, завърташ новата и закачаш шината! Какво толкова искаш!

Подгревна свещ - ИЛИ работи или НЕ работи, няма 40%, няма 50%, няма 70%! Тя ако работи, шанса да запали на 2,3 цилиндъра е минимален!

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Вто 26 окт 2010 13:23

Смяната на тия свещи е страшен та*ак понеже двигателя е наклонен по такъв начин, че не ти оставя никакво място за работа... Най-добре на майстор, освен ако нямаш бетонни нерви.

Потребителски аватар
4i4o-dido
Автомобил: POLO 1.6 6N
Двигател: AEA 1995
Контакти:

Мнениеот 4i4o-dido » Сря 27 окт 2010 6:37

А защо си мислите че като ''искри''кабелчето допирано до подгревната свещ си мислите че тя е ОК ? Това че не е прекъснала електрически нищо не означава.
Една правилно работеща свещ зачервява само върха на свеща-а това без да се свали същата не става

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Сря 27 окт 2010 15:27

Точно това имам впредвид, че това с кабелчето не е гаранция. Шината примерно я смъкна някакси, а с какъв инструмент да развия тия свещи, наличния инвентар който имам непозволява развиването им(а инвентара ми не е малък). Да не говорим, че откъм място е толкова ограничено, че няма на къде. Също ме вълнува и как според знаещия колега Koksan да затегна тая черна къстачка на която е температурния датчи от долния болт като той почти не се вижда, без да разглобя предницата на колата. Защото от там сълзи зимно време.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”