Здравейте колеги
От около една седмица ми прави неприятно впечатление че при загряла кола понякога играят оборотите нагоре и надолу, попринцип нормално ми държи около 800-900 оборота на празен ход. Сутрин като я запаля са някъде около 1000 и като поизчакам малко да загрее и тръгна се нормализират, но когато съм на светофар ми прави впечатление че понякога играят. Сега като идвах на работа видях как от 800 падат да кажем на 700 или се е случвало да скачат на 900 което ми се стори странно.. Има ли за какво да се притеснявам и ако може да дадете някакви съвети. Колата е Голф 4 1.6 101 коня 98 година
Голф 4 оборотите играят
- ilkomotor
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Голф 4 оборотите играят
-МОторчето за празния ход, или Ламбда сонда ???
-
winboze
- Автомобил:
- Двигател:
Някъде да ми препоръчаш да отида да ми я вържат на компютър и евентуално да се види какво и има?
в софия 
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Май не остана 4-ка дето да го няма този проблем:-)
Защо не започнеш с почистване на дросел клапа, после виж (ако имаш де) и егр клапа
Защо не започнеш с почистване на дросел клапа, после виж (ако имаш де) и егр клапа
-
bazigolf
- Автомобил:
- Двигател:
Моя голф е същия и имаше същия проблем.Оправи се с почистване на дросела,дано и при теб да е така.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
начален стадий на скапване на пистите на дроселова клапа, не е сонда
- hitman0013
- Двигател:
viewtopic.php?f=7&t=62348
има вариант да се оправи с почистване, а има и вариант след почистване да не подлежи на самообучаване от компютъра на колата както стана при мен.Резултата е-"нова" стара клапа за 170 кинта.
има вариант да се оправи с почистване, а има и вариант след почистване да не подлежи на самообучаване от компютъра на колата както стана при мен.Резултата е-"нова" стара клапа за 170 кинта.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
При мен също играят ,но доста по-леко с 20-40 оборота.Колко трябва да държи рпазен ход (AGU) като псуна от скорост падат на 750 и после се нормализират на 800-840.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Нали знаеш, че на 1.6 дросела, след като го изчистиш, не се адаптира като на другите коли?
Методиката е различна, заради ECU-то.
- hitman0013
- Двигател:
pedalchobaba написа:Нали знаеш, че на 1.6 дросела, след като го изчистиш, не се адаптира като на другите коли?
а как?
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля, че и преди го бях писал някъде.
Ей тъй:
Ей тъй:
При мен е от дебитомера ,който още не съм сменил,така че виж и него на диагностика.При мен едно от съпротивленията в дебитомера си е отишло,поне така каза майстора.
-
winboze
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги, съжалявам за късния отговор, оказа се че трябва да се почисти дроселовата клапа
благодаря на всички отзовали се за съветите

по отношение на проблема с мененето на оборотите, ако приемете съвета ми , освен почистването на клапата ще изисква също и проверката на стъпковия мотор, понеже значението му за оборите на автомобила е доста голямо. Възможно е проблема да не идва от клапата или стъпковия мотор, а от някое реле(имам в предвид всяко едно - за хидравликата, севрото управление и т.н.)При откачено реле и датчик,компа на автомобила показва неадекватно състочние при работата на мотора. Ако проблема идва от някое реле , дава грешка на компа и така той подава информация към стъпковия мотор да отваря дросел.клапата при което оборотите стават непостоянни , даже понякога и прекалено високи от нормалните. При положение,че проблема не идва от някое реле , следния вариянт е стъпковия мотор да мине през диагностика и да се обучи.Понеже има такива които не подлежът на обучение,следващия вариянт е той да се самообучи. Това може да се установи след минати минимун 500 км.. Но като съвет предлагам да се проверят всички релета и датчици,основно релето за хидравликата и севрото управление на колата.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”