Малко помощ относно кабелчета :(

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Сря 28 юни 2006 16:59

Ами не съм изключвал кабелната щото тя минава през двд-то и после в тв-то.. мисля че няма да има проблеми.. ама звук нема

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Сря 28 юни 2006 20:13

Аз съм взел звук от звуковата карта
и си баца екстра :lol:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 28 юни 2006 20:42

От звуковата карта се взима звука ... ето лесен начин :

Избираме кабел за пренос на видео сигнала:

1 Вар.
Изображение

Ако имаме чинч и на видео картата и на телевизора (по старите карти) се използва този кабел като единия от двата остава свободен ........ едната страна на кабела отива в чинч входа на телевизора другата във видео изхода на картата.........

2 Вар.

Ако картата има S-VHS познат още като S VIDEO OUT

Изображение

Това в ляво е Чинч, а в дясно е S-VHS... та в тоя S-VHS може да се ползва преходник от S-VHS на чинч или кабел S-VHS към чинч

Изображение

и да се пусне сигнал към телевизора като 1 Вар.

.......ако няма преходник с такъв кабел

Изображение

от видео картата в телевизора ако телевизота има S-VHS вход ......

2 избираме кабел за пренос на аудио....

ето това е варианта .. звук се взима от мини стерео буксата на звуковата карта ... и се вкарва в усилвате, двд, колони ... слушалки.... това най често става с това:

Изображение

СЕГА АКО ТЕЛЕВИЗОРА ИМА SCART БУКСА

Изображение

Ако има скарт всичко това дето казах става така .. .взимаме кабела за звука дето е описан горе ... включваме го във звуковата карта откъм мини стерео жака а чинчовете за ляв и десен канал ги пецкаме в скарт буксата ........ избираме с кой кабел ще прекараме видеото и го вкарваме кабела съответно едната страна в компютъра а другата в скарта то там си пише всичко ... и целия скарт вече в телевизора .... оправяме си настройките ако всичко не тръгне само и сме готови :)

а може и да си намерите направо кабел чинчове на скарт или s-vhs на скарт

Изображение
Изображение
тука тия два кабела са с два чина за звука т.к няма как да ги нахакаме в звуковата карта си турсим малък преходник мини стерео жак към два чинча

идеята е че си избирате кабели за висео сигнала според изхода на картата и входовете на телевизора ... а звука се взима от звуковата карта !!!! с много малки изключения ;)

XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Сря 28 юни 2006 20:55

Имайте предвид че има два вида скартове на телевизорите - единия може да приема RGB сигнал + композитен сигнал (единичен чинч (обикновенно жълтичък)), а другия S-Video + композитен сигнал. Ако телевизора е нов и е само с един скарт обикновенно става дума за първия тип. S-video-то е отпред. Ако има повече от един скарт вече е според зависи, ама примерно първия е с RGB а втория с S-video.

От компютъра (уж) може да се изкара RGB, ама много сложно, пък и аз не съм го правил, така че не мога да се закълна.

Потребителски аватар
saa27
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saa27 » Чет 29 юни 2006 17:51

Ако може и аз да попитам нещо- тази букса в ляво за какво е?

Изображение

Имам тв с евробукса и искам да ги сваржа, но незнам коя букса да използвам от видеокартата.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”