Ксенон на Б4
- gogo_TDI
- Автомобил:
- Двигател:
Ксенон на Б4
Здравейте колеги.....сложих си ксенон 4300К,искам да ви питам дали трябва да регулирам фаровете,или така да ги оставя!според мен свети добре....някой ако знае да помогне!мерси.... 

- swir4o
- Автомобил: VW Passat Variant Pacific
- Двигател: 1.8 ADZ
Re: Ксенон на Б4
Ако преди това са ти били добре, не би трябвало имат нужда от реглаж
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Гого, ако ксенон-кита е на HELLA или на BOSCH - може и да не се налага регулировка
Тъй като, обаче, много се съмнявам да е такъв - трябва си не-малко връткане на врътките
Аз си играх близо месец, докато издокарам фаровете така, че да ми свети добре, а в същото време да не заслепявам насрещните коли

Тъй като, обаче, много се съмнявам да е такъв - трябва си не-малко връткане на врътките

Аз си играх близо месец, докато издокарам фаровете така, че да ми свети добре, а в същото време да не заслепявам насрещните коли

- dmcdjveli
- Автомобил:
- Двигател:
Нищо няма да ти стане ако си напарвиш един реглаж, макар и профилактичен.

-
- Автомобил:
- Двигател:
При мен с китаец ксенон със слагането светната доста добре,без да заслепяват.. но може би има нужда и да се вдигнат,но кат неми работят врътките

- gogo_TDI
- Автомобил:
- Двигател:
Преди да сложа ксенона фаровете светеха перфектно,с ел.фарове е Пасата....и мога само да ги свалям!и за това питам ,дали ще има нужда да ги вдигам,ама да не стане така да заслепявам другите... 

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Центровка е добре да се направи колега, както са писали и други преди мен.
Регулирането от копчето на таблото е в случай когато автомобилът е доста натоварен, за да не се дигне високо светлината, т.е. да ти осветява добре пътя(а не дърветата и знаците),
а и да не заслепяваш насрещните.
Регулирането от копчето на таблото е в случай когато автомобилът е доста натоварен, за да не се дигне високо светлината, т.е. да ти осветява добре пътя(а не дърветата и знаците),

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
При мен се наложи да ги сваля малко след монтажа на ксенона,за да дойде отново на восичината,която дават заводски (имаше една хубава тема с една картинка и една схема) и трябваше и малко левия да се отвори наляво. Причината е,че крушките никога не могат да се получат със същите размери,с каквито е била и старата понеже технологията им е съвсем различна,както и крушката е доста по-голяма,което налага пререгулиране на фаровете дори с малко,след като се сложи ксенона.Но ако не си перфекционист,не е толкова фатално. При теб положението трябва да е доста по-добре от при нас (Пасат В3) понеже ти си с едносекционни фарове и крушки Н1,които нямат толкова разлика в габаритния си размер кеснонова спрямо обикновена,както се получава при Н4.

- vankata1079
- Автомобил:
- Двигател:
Колега , според мен не ги пипай още повече ако до сега не си ги настройвал. И не се заблуждавай , че светят малко високо - то ксенона е така , особено личи като осветява отдалече и ясно табелите имайки чувството , че си на дълги. Най - вече ще си проличи извън града , ако ти сигнализират със светлинен клаксон повече от 2ма колеги , значи настройвай тогава - малко е егоистично , но факт 

- gogo_TDI
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря много на всички за мненията....
за сега няма да закачам фаровете!Безаварийнно каране на всички фенове 

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Аз съм с 55W ксенон и понеже и рефлекторите са ми рециклирани,свети на убиване и всичкими светкат,дори да свеят само пред мен...това не мисля,че е причина да ги пререгулира,понеже те по принцип си светят много стабилно.