Ксенон на Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
gogo_TDI
Автомобил:
Двигател:

Ксенон на Б4

Мнениеот gogo_TDI » Съб 30 окт 2010 18:10

Здравейте колеги.....сложих си ксенон 4300К,искам да ви питам дали трябва да регулирам фаровете,или така да ги оставя!според мен свети добре....някой ако знае да помогне!мерси.... :да:

Потребителски аватар
swir4o
Автомобил: VW Passat Variant Pacific
Двигател: 1.8 ADZ

Re: Ксенон на Б4

Мнениеот swir4o » Съб 30 окт 2010 21:03

Ако преди това са ти били добре, не би трябвало имат нужда от реглаж

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 30 окт 2010 22:34

Гого, ако ксенон-кита е на HELLA или на BOSCH - може и да не се налага регулировка :?
Тъй като, обаче, много се съмнявам да е такъв - трябва си не-малко връткане на врътките :lol: :lol:
Аз си играх близо месец, докато издокарам фаровете така, че да ми свети добре, а в същото време да не заслепявам насрещните коли :?

Потребителски аватар
dmcdjveli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmcdjveli » Съб 30 окт 2010 22:43

Нищо няма да ти стане ако си напарвиш един реглаж, макар и профилактичен. :beer :да:

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Нед 31 окт 2010 0:01

При мен с китаец ксенон със слагането светната доста добре,без да заслепяват.. но може би има нужда и да се вдигнат,но кат неми работят врътките :( :shock :shock

Потребителски аватар
gogo_TDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogo_TDI » Нед 31 окт 2010 11:30

Преди да сложа ксенона фаровете светеха перфектно,с ел.фарове е Пасата....и мога само да ги свалям!и за това питам ,дали ще има нужда да ги вдигам,ама да не стане така да заслепявам другите... :banghead:

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Нед 31 окт 2010 18:50

Центровка е добре да се направи колега, както са писали и други преди мен.
Регулирането от копчето на таблото е в случай когато автомобилът е доста натоварен, за да не се дигне високо светлината, т.е. да ти осветява добре пътя(а не дърветата и знаците), :wink: а и да не заслепяваш насрещните.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 01 ное 2010 9:37

При мен се наложи да ги сваля малко след монтажа на ксенона,за да дойде отново на восичината,която дават заводски (имаше една хубава тема с една картинка и една схема) и трябваше и малко левия да се отвори наляво. Причината е,че крушките никога не могат да се получат със същите размери,с каквито е била и старата понеже технологията им е съвсем различна,както и крушката е доста по-голяма,което налага пререгулиране на фаровете дори с малко,след като се сложи ксенона.Но ако не си перфекционист,не е толкова фатално. При теб положението трябва да е доста по-добре от при нас (Пасат В3) понеже ти си с едносекционни фарове и крушки Н1,които нямат толкова разлика в габаритния си размер кеснонова спрямо обикновена,както се получава при Н4.
:beer

Потребителски аватар
vankata1079
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankata1079 » Пон 01 ное 2010 10:18

Колега , според мен не ги пипай още повече ако до сега не си ги настройвал. И не се заблуждавай , че светят малко високо - то ксенона е така , особено личи като осветява отдалече и ясно табелите имайки чувството , че си на дълги. Най - вече ще си проличи извън града , ако ти сигнализират със светлинен клаксон повече от 2ма колеги , значи настройвай тогава - малко е егоистично , но факт :?

Потребителски аватар
gogo_TDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogo_TDI » Пон 01 ное 2010 11:20

Благодаря много на всички за мненията.... :bowdown :bowdown :bowdown за сега няма да закачам фаровете!Безаварийнно каране на всички фенове love.vw

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 01 ное 2010 12:59

Аз съм с 55W ксенон и понеже и рефлекторите са ми рециклирани,свети на убиване и всичкими светкат,дори да свеят само пред мен...това не мисля,че е причина да ги пререгулира,понеже те по принцип си светят много стабилно.

Върни се в “Passat”