Passat B6 2.0 TDI DPF - нафта в маслото ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
chavdu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Passat B6 2.0 TDI DPF - нафта в маслото ?

Мнениеот chavdu » Нед 31 окт 2010 9:47

Здравейте.

Баща ми има пасат Passat B6 2.0 TDI DPF (незнам кода на мотора, но е този с филтъра за частици)
Имаме следния проблем:
Колата попринцип трябва да гори масло - както знаете тези коли имат регламентиран разход на масло. Нашата обаче не гореше, а нивото дори леко се покачваше.
След като сме чували за подобен проблем на същия пасат, на който драстично се покачваше нивото на маслото, който се реши със смяна на някакви уплътнения по главата и колата беше така или иначе в сервиза на АвтоТрейд Варна, за ремонт(поради грешна диагностика, на специалистите в същият сервиз, но това е друга тема) предложиха да сменят въпросните уплътнения (съжалявам, че не мога да съм по конкретен - просто не ми е ясно за какво точно става въпрос). С което трябваше да се реши въпросния "проблем".
Да ... ама не се получи така. Сляд смяната им вече наистина имахме проблем ... за 1 седмица нивото се вдигна с 2 пръста ... което преди не се беше случвало :banghead:
Специалистите от Автотрйд най-нагло обявиха, че те не носят отговорност за проблема и предлагат са сменят главата срещу скромна сума от няколко хиляди лева. Не сме отваряли двигателя след това .. понеже и това струва 4 цифрена сума.
Та ... моля, които им е ясно ...какво се случва и/или са имали подобни проблеми да споделят опит.
Благодаря Ви!

П.п: Опитах с търсачката но не ми се получи. Извинявам се ако вече е обсъждан въпроса ... и

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Re: Passat B6 2.0 TDI DPF - нафта в маслото ?

Мнениеот K » Нед 31 окт 2010 9:54

От Варна ли си? Пишеш, че там са я "ремонтирали". Ако да иди при http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=125832 да я погледне и не се занимавай с тези сервизи.

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Нед 31 окт 2010 10:40

Колегата над мен ти е написал кои е твоя човек за ремонта,ина4е проблема е в о пръстените на дузите от там влиза нафта в маслото.успех потърси ифидик и няма да остане6 разо4ерован,много колеги го хвалят. :beer

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Нед 31 окт 2010 11:20

Още един глас за ифидик.

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Нед 31 окт 2010 15:53

спамери :D .
колегата пише, че о-пръстените са сменяни и проблема се е задълбочил.
ако е от там проблема, първото палене след дълъг престой трябва да е свързано с много прекъсвания и бели пушеци.
повече ме съмнява да е малката гарнитурка на тандем помпата.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 31 окт 2010 16:24

Ами колегите са ти казали какво да направиш. Но бащати много трудно ще го убедиш че в "официалния" сервиз са пълни идиоти и въпреки всичко ще си потроши парите, вероятно без ефект :cry:

Потребителски аватар
esto
Автомобил: caddy ecofuel
Двигател: BSX

Мнениеот esto » Нед 31 окт 2010 19:49

ifidik написа:спамери :D .
ако е от там проблема, първото палене след дълъг престой трябва да е свързано с много прекъсвания и бели пушеци.

:да:

Потребителски аватар
chavdu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chavdu » Нед 31 окт 2010 19:56

Благодаря ви, колеги, за бързата реакция.
Няма какво да го убеждавам, че АвтоТрейд не стават ... вече е казал, че ще ходи там само в най-краен случай.

Дълъг престой е примерно през нощта ? или да не се пали 2-3-4 дни ? :)
Направо ще ти го пратя да огледаш положението :)

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Нед 31 окт 2010 21:23

Може да са скъсали някоя гумичка .Има и друг вариант - повреда в тандемната помпа.Отвори горивния филтър и виж дали има масло вътре.Ако искаш се обади ще я видиме.

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Пон 01 ное 2010 11:15

колега а ако при монтажа не6то са насрали и са скъсали някои о пръстен,иначе може и от тандем помпата да е ама колегата пи6е,че след смяната маслото се е пока4ило с 2 пръста и за това си мисля ,че не6то са объркали с о пръстените. :beer

sstuntlife
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sstuntlife » Чет 17 мар 2011 20:42

И аз съм с Passat b6 2.0 TDI DSG ... И се притеснявам за същия проблем нивото на маслото за 10 хил. км. НЕ МЪРДА или по скоро милиметри се покачва... но при последната смяна лично го гледах дали мирише на нафта или не е пресечено... и нищо му няма... НО предупреждавам :) НА оригинални 100 хил. км. от които 60 хил. съм я карал аз ОСНОВНО на дълго - Пазарджик - Варна... поставиха ми диагноза ,,СМЯНА НА МАХОВИК " 1500 лв. :) + 300-400лв. за работа :)

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Пет 18 мар 2011 18:32

пробваи да я караш по-бързо 160- 180 и тогава ще стане ясно,маьовика може да се намери за 1400лв а смяната му е към 150лв максимум.колегата ifidik се занимава с тези неща,моята като я карам бавно също не пипа маслото 8) а ве4е отива към 200000км

batsenko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batsenko » Съб 06 юни 2015 11:01

Здравейте колеги.

Използвам темата за да споделя и моя проблем с колата който е идентичен на chavdu.
Колата е PASSAT B6 2006г BMP мотор с DPF. По показания на километража е на около 210000 км. но реално незнам на колко е. Аз я карам от около година и съм и навъртял към 20хил км. Преди последната смяна забелязах че маслото се е покачило над максимума с около един пръст. Закарах колата на сервиз и там казаха, че трябва да се сменят някакви гумички на дюзите, смениха ги + масло, филтри и смениха някакви неща на дюзите (капачки или нещо подобно, намират се в горния край на дюзата над пружините, незнам какво е :c020 ). Като резултата е че колата заработи доста тихо, тракането което го имаше преди изчезна. След около 1000 км по късно (от което около 700км извън градско) маслото вече е подминава максимума и мотора не работи така меко както след смяната на маслото. Освен това мисля че маслото вече не така мазно както беше в началото след смяната. Антифриза е бистър и не намалява, пък и маслото се пресича ако се омеши с антифриз. При отваряне на нафтовия филтър следи от масло не са открити. Стойностите на дюзите са около 0. DPF не махан но и до момента не светкала индикация за проблем със него. Някой може ли да каже каде да закарам колата в Пловдив.

Благодаря.

stanimir1123
Автомобил: b5 AFN
Двигател:

Мнениеот stanimir1123 » Вто 09 юни 2015 22:33

На една Зафира бяхме избушили ДПФ-а защото турбото беше заминало и всичко се беше затлачило с масло.
След това започна да пълни нафта в маслото, оправи се като сложихме нов ДПФ.

Потребителски аватар
okti_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okti_1 » Сря 10 юни 2015 17:27

DPF-а напълно ли е изтърбишен или са му направени дупки.

Върни се в “Дизелови агрегати”