Баща ми има пасат Passat B6 2.0 TDI DPF (незнам кода на мотора, но е този с филтъра за частици)
Имаме следния проблем:
Колата попринцип трябва да гори масло - както знаете тези коли имат регламентиран разход на масло. Нашата обаче не гореше, а нивото дори леко се покачваше.
След като сме чували за подобен проблем на същия пасат, на който драстично се покачваше нивото на маслото, който се реши със смяна на някакви уплътнения по главата и колата беше така или иначе в сервиза на АвтоТрейд Варна, за ремонт(поради грешна диагностика, на специалистите в същият сервиз, но това е друга тема) предложиха да сменят въпросните уплътнения (съжалявам, че не мога да съм по конкретен - просто не ми е ясно за какво точно става въпрос). С което трябваше да се реши въпросния "проблем".
Да ... ама не се получи така. Сляд смяната им вече наистина имахме проблем ... за 1 седмица нивото се вдигна с 2 пръста ... което преди не се беше случвало

Специалистите от Автотрйд най-нагло обявиха, че те не носят отговорност за проблема и предлагат са сменят главата срещу скромна сума от няколко хиляди лева. Не сме отваряли двигателя след това .. понеже и това струва 4 цифрена сума.
Та ... моля, които им е ясно ...какво се случва и/или са имали подобни проблеми да споделят опит.
Благодаря Ви!
П.п: Опитах с търсачката но не ми се получи. Извинявам се ако вече е обсъждан въпроса ... и