Проблем с климатроник на VW B5.5 => няма топло!

Техническа и сервизна информация за Passat
kocelino
Автомобил:
Двигател:

Проблем с климатроник на VW B5.5 => няма топло!

Мнениеот kocelino » Съб 30 окт 2010 18:23

Здравейте колеги!
Като новобранец във форума бих искал предварително да се извиня ако задавам въпрос(казус) който вече има коментар и отговор, но това което потърсих с търсачката не ми даде конкретен отговор какво да правя!
От 2 месеца се сдобих с VW B5.5. Превъзходен автомобил :D
С идването на зимата дойде и първият ми проблем :(
Вчера сутринта си беше доста студено и съответно си пуснах климатроника на max heating. Съответно първите 5-6км. му трябва време на двигателя да загрее до 90 !OK, но уви няма топло в купето. Помилсих си че просто му трябва време, но не колкото и да карам няма топло. Има признаци на хладък въздух да влиза в купето, но просто хладък ( без яке си е студено). Охлаждането на климатроника работи, тоест има студено, но няма топло.
Изтеглих си схемата за диагностика на климатроника (VW Climatronic (by Hella) Self-Diagnostics). Чудесна схема за само диагностика, това което ми показва като грешка е =>04FA Recirculation Flap Servo Motor 0x25.
ОК, до колкото четох по форумите, тази клапа има отношение към вуншния въздух към купето и ако е блокирала лятото ще имам кахъри че ще изстудявам атмосферата. Логически разсъждавайки, този проблем не би трябвало да ми прави въртелите с липсата на топлинка. 30 градуса heating и просто хладко.
Та момчета и момичета.От къде да я захващам? Радиатор запушен,клапи, термостат, датчици??? От къде да тръгна за да открия проблема?
Благодаря Ви предварително за съветите? Зима си е, искам топличко в колата ми :banghead:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с климатроник на VW B5.5 => няма топло!

Мнениеот niks76 » Съб 30 окт 2010 22:46

виж марку4ите към радиатор4ето дали стават горещи :idea:

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Нед 31 окт 2010 9:23

Запушен вътрешен радиатор

kocelino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kocelino » Нед 31 окт 2010 18:07

Днес махнах кората и проверих мъркучите на радиатора. Захранващия беше горещ (дори пари), а изходящия е малко по хладък от другия. Незнам как да тълкувам това, но според мен е добре. Тоест, от двигателят идва топла течност която влиза в радиатора и излиза охладена. Тоест според мен няма запушване или пробиване на камерата вътре.
Но уви пак духа в кушпета само хладко!!! :banghead: Не знам вече какво да ис мисля.
Възможно ли е да има някаква клапа просто която да не допуска топлия поток от въздух в купето. Да е блокирала или нещо такова??
Между другото отново правих диагностика на климатроника и ми изписва:
1.04F9 Fresh Air Blower 0x25
2.04FA Recirculation Flap Servo Motor 0x25

Дали това е причината?

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Пон 01 ное 2010 7:58

Дай климатроника на max и ако двата маркуча са пак с голяма разлика, значи е запушен радиатора, може би не изцяло, но все пак запушен.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Пон 01 ное 2010 9:01

Абе това не е парно да дава на макс.. освен това човека пише че тръбите са Ок към радиаторчето. Не съм запознат точно с този климатроник, но правейки аналогия си мисля че клапата студено/топло не уплътнява или мотора който я управлява се е откачил/не я движи/няма управление към него от ЕКУ-то на климатроника (примерно транзистор е изгорял или ако е с вакум се е откачила/пробила тръбичката към клапата) .. да се надяваме zfa159 да види темата и да внесе яснота или колегата да му пише ЛС.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 01 ное 2010 9:13

направо си е радиатор4е за смяна

Потребителски аватар
bobich
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB

Мнениеот bobich » Вто 02 ное 2010 23:48

Колега , нашите Пасати имат заводски проблем , че стената в радиаторчето на парното между входа и изхода прогнива и при минимално запушване на радиаторчето, водата влиза и излиза веднага през изхода, без да минава през него и няма как се затопли .................. аз имах същия проблем на Пасат Б5 и след смяна на радиаторчето нещата са ОК...... ( 30-40лв. струва радиаторчето и 200лв. ми взеха в Инпас 56 във Варна за смяна )... viewtopic.php?f=6&t=225371 :beer

lambeto_1976
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lambeto_1976 » Пон 15 ное 2010 16:12

и на моя пасат му избяга топлото и след голямо търсене на проблема се оказа че е превъртяла водната помпа.Интересното е че колата не загряваше можеби защото термостата беше заял в отворено положение

kocelino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kocelino » Вто 16 ное 2010 19:02

Отидох при специалист и се оказа че е централната клапа която управлява въздушния поток.
Понякога се движи по някога не. Засега работи. Инак=> 260лв моторчето, 150 труд, половиното табло се разглабя и се уравя проблема и така.
Дано и като падне дебелия да продължава да си работи че инак?

Проблем =>намерен :да: , но все още не решен :не:

Благодаря Ви ощв веднъж :applause:

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Вто 16 ное 2010 19:20

kocelino написа:Отидох при специалист и се оказа че е централната клапа която управлява въздушния поток.
Понякога се движи по някога не. Засега работи. Инак=> 260лв моторчето, 150 труд, половиното табло се разглабя и се уравя проблема и така.
Дано и като падне дебелия да продължава да си работи че инак?

Проблем =>намерен :да: , но все още не решен :не:

Благодаря Ви ощв веднъж :applause:

Я свали ел. блок за управление на климатроника (панела с дисплея и копчетата)-може да има студена,спукана спойка някъде и да не прави понякога контакт=ту работи ту не работи въпросната клапа.
ако е това-минаваш най-тънко :beer

Върни се в “Passat”