Като новобранец във форума бих искал предварително да се извиня ако задавам въпрос(казус) който вече има коментар и отговор, но това което потърсих с търсачката не ми даде конкретен отговор какво да правя!
От 2 месеца се сдобих с VW B5.5. Превъзходен автомобил

С идването на зимата дойде и първият ми проблем

Вчера сутринта си беше доста студено и съответно си пуснах климатроника на max heating. Съответно първите 5-6км. му трябва време на двигателя да загрее до 90 !OK, но уви няма топло в купето. Помилсих си че просто му трябва време, но не колкото и да карам няма топло. Има признаци на хладък въздух да влиза в купето, но просто хладък ( без яке си е студено). Охлаждането на климатроника работи, тоест има студено, но няма топло.
Изтеглих си схемата за диагностика на климатроника (VW Climatronic (by Hella) Self-Diagnostics). Чудесна схема за само диагностика, това което ми показва като грешка е =>04FA Recirculation Flap Servo Motor 0x25.
ОК, до колкото четох по форумите, тази клапа има отношение към вуншния въздух към купето и ако е блокирала лятото ще имам кахъри че ще изстудявам атмосферата. Логически разсъждавайки, този проблем не би трябвало да ми прави въртелите с липсата на топлинка. 30 градуса heating и просто хладко.
Та момчета и момичета.От къде да я захващам? Радиатор запушен,клапи, термостат, датчици??? От къде да тръгна за да открия проблема?
Благодаря Ви предварително за съветите? Зима си е, искам топличко в колата ми