Кой от двата двигателя е по-добър! - РЕШЕНО !

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
digenchev
Автомобил:
Двигател:

Re: Кой от двата двигателя е по-добър!

Мнениеот digenchev » Сря 03 ное 2010 11:50

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Това също е вариант :063:

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Сря 03 ное 2010 11:58

1.8 е бетон :bowdown

Потребителски аватар
Peterman
Автомобил: passat b6
Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006

Мнениеот Peterman » Сря 03 ное 2010 12:33

vanko_VW написа:да си кажа и аз мнението
карал съм 4-5г. Б3 1.8 АБС,но без газ :arrow: страхотен мотор
в момента карам Б4 2.0 АГГ с газов инжекцион :arrow: много доволен от мотора

разлика в подръжката не е много голяма
разлика има във ускорението и подържане на по-висока скорост,това в + на АГГ-то
разлика в разхода според мен няма
това до тук е мое мнение

а към колегата който е пуснал темата :arrow: малко ще ти е трудно от нашите мнения да еазбереш кой е по-добър,защото всеки колега си има лично мнение за определен мотор и търси определено изискване за него(скорост,ускорение и т.н.)

айде много поздрави от мъглива Враца

Мерси колега
Аз си правя изводи за себе си от всичко прочетено и доколкото се познавам - не съм голям състезател и мисля че 1.8 ще ме устройва перфектно!!!
Стига да намеря читав и с екстри!!! :oops:

Потребителски аватар
Peterman

Мнениеот Peterman » Сря 03 ное 2010 12:35

digenchev написа:http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11287070792046346&f1=details
Това също е вариант :063:

Мда колега гледах го тоя! Малко ниска ми се струва цената и предполагам пътя от Русе до Бъргас може да го бия напразно!!!
Пък и не ми трябват чак толко коне! :kissy:

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Сря 03 ное 2010 13:56

Peterman написа:Стига да намеря читав и с екстри!!! :oops:

а защо не разгледаш какво има из форума,много от колегите си подържат страшно добре автомобилите и съм сигорен,че може да намериш прекрасен автомобил :да:

Потребителски аватар
Peterman

Мнениеот Peterman » Сря 03 ное 2010 14:25

vanko_VW написа:
Peterman написа:Стига да намеря читав и с екстри!!! :oops:

а защо не разгледаш какво има из форума,много от колегите си подържат страшно добре автомобилите и съм сигорен,че може да намериш прекрасен автомобил :да:

О разбира се че гледам в раздела продава, но засъжаление няма или почти няма такива там!

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Сря 03 ное 2010 15:15

passenger написа:
kris11 написа:И 1000 проблема с обикновенната газова .... но няма да изпреварваш половин час Тир. ... че 1,8 ти гори по 15-18л с обикновенната газова.

Колега, за да не се обиждаме няма да използвам силни думи, а просто ще кажа че това са неверни неща. Дори няма и да се напъвам да обяснявам защо.

Според мен пък "1000 проблема с обикновенната газова" и "няма да изпреварваш половин час Тир" си е съвсем вярно. Малко прекалявате с превъзнасянето на 1.8 РП/АБС.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Сря 03 ное 2010 15:35

dj_tuhla написа:да изпреварваш половин час Тир :Mr Green Fun , това си е 100% точно така .. и понеже е много безпроблемен мотор, раздела тук е винаги пълен с теми "гори 18", "вдига сам оборотите", "гърми през моното", "свети ми лампата за маслото", "показва 120 градуса на таблото", "тече ми антифриз" и да не продължавам.. нищо лично към никой, ама малко прекалявате с превъзнасянето на 1.8 РП/АБС.. както беше казал някой в една подобна тема, това че вие карате такъв далеч не значи че е най-добрия мотор на света, нито пък най-здравия

ХАХАХА е ти по големи глупусти неможа ли да "изсереш" mhihi
"изпреварваш половин час Тир"-Тази глупост я оставям без коментар!!!
"гори 18"-Незнам човек който да е с газова и да не му се е случвало да му се дигне драстично разхода ,независимо от мотора,ти познаваш ли такъв?-Оправя се с проста настойка или смяна на карантията в изпарителя!!!
"вдига сам оборотите","свети ми лампата за маслото","тече ми антифриз"-Това го прави само 1,8ми. така ли mhihi
"показва 120 градуса на таблото"-Да бе как не съм се сетил че само в километражите на 1,8ми гори съпротивлението,щото са коренно различни от тези на другите мотори :gruebel Евала ти намери решението-колеги взимайте по един километраж от пасат с друг мотор и проблема изчезва.............
Незнам колега тухла ли си,паве ли си ама мисли преди да пишеш,защото това което си го написал се едно го е писала тухла а не трезво мислещ човек!!!
п.с.-При Б4 нама 1,8ми с код RP!!!

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 03 ное 2010 18:29

Та да се върнем на темата.
Човека се интересува от 1.8 двигатели монтирани на Б4. Той вече определено е насочил какво ще му върши работа и остава да го купи, когато излезе нещо добро. Моля, Peterman да ме поправи, ако нещо не е точно. Възможностите са между двигатели 1.8/90 к.с. с код ADZ, ABS.

Няколко теми по въпроса за избор на Б4:
viewtopic.php?f=6&t=201733&start=30&hilit=%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8+%D0%BD%D0%B0+%D0%914
viewtopic.php?f=6&t=151682&hilit=%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8+%D0%BD%D0%B0+%D0%914
:wink: тук е особенно интересен четвъртия коментар :beer на първа страница: viewtopic.php?f=6&t=143938&start=15&hilit=%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8+%D0%BD%D0%B0+%D0%914
http://winner25.hit.bg/Avtomobila%20na% ... t%20B4.doc

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Чет 04 ное 2010 13:06

1.6 е всъщност блок от 1.8 с друг колянов вал ,бутала и кросфлоу глава с ел. инжекцион.
За газ моното е по-добро защото е по-некапризно и има повече Нм от 1.6 въпреки по-малката мощност но иначе 1.6 не е скапан мотор ако говорим за надеждност.

Потребителски аватар
Peterman

Мнениеот Peterman » Пет 05 ное 2010 13:22

а относно оригиналните климатикици, на всички ли двигатели алуминиевите тръби минават над десния амортисьор. Защото и двата пасата от 1-ва страница пише че имат клима, но само единия има тръби над амортсьора, вероятно другия е с присаждан такъв или аз съм в грешка???

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 05 ное 2010 15:42

mitacee написа:
kris11 написа:quote]
и какви проблеми има с газовата колега аз съм вече 4гс 1.8 с газова и не съм стъпил при газаджия важното е като слагаш да си сложиш всичко ново и при добри майстори защото много се правят на майстори и си събират газовата по моргите и си я зглобят в гаража и после псуват

Колега сигурно не си чувал, че мембраните в изпарителя се втърдяват , калпанчетата за 1 -ва и 2 ра степен на изпратителя се подбиват и ти започват проблемите : трудно палене на газ поради задавен двигател / газовият клапан не задържа и през клапанчетата в изпарителя си влиза газта. При втръдена мембрана на 2 ра степен -капризни обороти на ПХ, понякога невъзможно да се регулират на нсики.Други последствия пукната мембрана или пробита / дупчица като от игла/ в гънките на мембраната на 2 ра степен. Ако се спука мембраната на 1 ва стрепен / високо налягане / - кофти ситуация има изпарители с отвор към атмосферата.
Друг проблем е различната газ/ пропорции пропан и бутан/ на различни газостанции и при различни зареждания - колата не върви - прави регулировки от тройника, да ама разхода скача и т.н. Това има в предвид с проблемите.
А веднъж, като ти разглобят изпарителя и сменят мембрани или клапанчета и започват по-честите посещения при газаджиите.

Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo » Пет 05 ное 2010 16:49

Верно е, с газ има проблеми, освен всички други и тея на газа, то къде ли няма, но, голямо НО изпарителя следва да се възприема за консуматив, 'секо отваряне на изпарителя е операция с неизвестен изход. Аз не го ремонтирам, само да го усетя, че нещо се 'гъне' и заминава за подарък.

Но нека да сметнем, за 100 километра разликата в мангизите за гориво бензин-газ нека да е 5 кинта (малко е, но нека е консервативно допускането), едно Lovato като за моното е около 135 кинта, т.е. след около 2700 km, ай нека са 3000 можеш да биеш шута на изпарителя и да си купиш нов (сменя се с 'поглед'). Ся зависи колко се кара автомобила, но пък едва ли някой минава по-малко от 15-20 000 km годишно, един свестен изпратител работи читаво две три години, че и повече без проблем.

Абе всеки сам си преценява, какво му изнася и какво не.

п.п. Към колегата пуснал темата, според мен мотора и газа зависи от това колко ще караш колата, не толкоз от т'ва кой мотор по-малко се чупи и прочее, 'щото и двата са читави, имат предимства. Успех с избора.

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Съб 06 ное 2010 11:40

Колегата Емо е прав за мен от към разхода,защото с тия цени на горивата има сметка да се на газ ако караш повече километри.Аз тия дни карам повече извън града и на бензим ми идва колкото на газ тай че всеки си преценя с какво и колко да кара :beer

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Съб 06 ное 2010 11:48

ако търсиш бързо ускорение вземи си 1.6 101 коня иначе и двата мотора развиват горе долу едно и също , но за 1.6 101коня съм чувал че развивали над 200км в час , докато този 1.8 е малко по муден от 1.6 поради факта ,че е моно. Успех :да:

Върни се в “Passat”