DimoNN написа:Мобилните камери на КАТ какви са? Само камера и изчисляват скоростта по кадрите или камера+радар? Питам защото преди Плевен (преди Ясен) един катаджия беше излязъл от колата и насочваше към мен едно такова голямо черно паралелепипедно, 1:1 като дъртите катаджийски радари, но моя радар-детектор така и не сигнализира?!?
Това е било РПГ
А кръглото е ядрената глава
Иначе мисля, че статичните радари са настроени на 30+ км/ч. Все едно направо да се взима книжка. Поне така ми казаха за радара на пътя за Видин, като излизаш от Монтана, там до бензиностанцията. Та ако минеш с 60 няма да те снима, но с 90 вече заминаваш.
sam_boha написа:...... Иначе мисля, че статичните радари са настроени на 30+ км/ч. Все едно направо да се взима книжка. Поне така ми казаха за радара на пътя за Видин, като излизаш от Монтана, там до бензиностанцията. Та ако минеш с 60 няма да те снима, но с 90 вече заминаваш.
Мити Каменов го снимаха там, ама нещо не си спомням с каква скорост! Иначе няма да се учудя ако е вярно това за 30+ км отгоре снимането, щото май като ги монтираха изреваха, че правели някой от камерите по 2 хиляди снимки дневно
Камерите в патрулките масово ги гласят да засичат при 31+ км/ч. Ако са две коли една до друга се изчиства показанието. Валидно е, ако е само на една кола. Ползват ги като стоят на място и в движение - засичат те, движейки се срещу теб. Не е задължително да те спрат, можеш да си получиш честитката у вас. Може да се настрои автоматично да снима, може и ръчно. Автоматичното е когато радарът засече скорост над зададената и сам си снима, ръчното ви е ясно как е - като при обиквновен радар. Информацията ми е 100 % достоверна, уверил съм се сам как се работи с тва.
п.с. Някой писа, че имало два радара - пълни глупости, един си е.
The Red Guy написа:Камерите в патрулките масово ги гласят да засичат при 31+ км/ч. Ако са две коли една до друга се изчиства показанието. Валидно е, ако е само на една кола. Ползват ги като стоят на място и в движение - засичат те, движейки се срещу теб. Не е задължително да те спрат, можеш да си получиш честитката у вас. Може да се настрои автоматично да снима, може и ръчно. Автоматичното е когато радарът засече скорост над зададената и сам си снима, ръчното ви е ясно как е - като при обиквновен радар. Информацията ми е 100 % достоверна, уверил съм се сам как се работи с тва.
п.с. Някой писа, че имало два радара - пълни глупости, един си е.
да, хубавото е, че радар детектора ме предупреждава навреме досега де
Наскоро ми се случи да ме гръмнат с радар без камера, от тези черните грозните. Имам Кобра 9330, която работи по принцип много добре. Не писна. Оня дойде и ми вика отчете ли ти детектора? Аз казах не и той ми обяснява защо, ама не го разбрах, не знам как си стрелял. Тъй че внимателно.
The Red Guy написа:Наскоро ми се случи да ме гръмнат с радар без камера, от тези черните грозните. Имам Кобра 9330, която работи по принцип много добре. Не писна. Оня дойде и ми вика отчете ли ти детектора? Аз казах не и той ми обяснява защо, ама не го разбрах, не знам как си стрелял. Тъй че внимателно.
Пуsнал ти е един лъч само и точно за това е не ти е отчел. За такива засичания мсиля че беше POP Mode Radar Gun Detection финкцията на част от радар детекторите.Полицая не седи с постоянно вкл. радар който да излъча и радар детектора да писка, а го пуска когато като те види, а тогава и да писне е късно. А функцията POP Mode Radar Gun Detection засича остатъчни излъчвания от предишното засичане.
Вижте реалността,като решат-ще ви хванат с всякакви щуротии в колата,КАТ-аджиите имат достатъчно опит и информация и шансовете ни срещу тях едва ли са повече от 10:100.Ето прост пример от днес-завих в нарушение (задръстване) и се опитах да мина по "shortcut"- и там имаше патрулка.Виновен съм ,та виновен(двойна непрекъсната,навлизане в насрещна лента...) .Та ако имаше и с какво да ме снимат-изгорял съм яко,а те просто си чакат поредна жертва,много добре са преценили мястото,навиците на живеещите наоколо...абе психолози отвсякъде. Та да подам инфо,че май много изгоряха там:гр.София,светофара на г.Север(8-ми март),посока Илиенци,"shortcut"-а към насрещното локално-влиза се в "Толостой",в първата пряка има "изненада"
The Red Guy написа:Наскоро ми се случи да ме гръмнат с радар без камера, от тези черните грозните. Имам Кобра 9330, която работи по принцип много добре. Не писна. Оня дойде и ми вика отчете ли ти детектора? Аз казах не и той ми обяснява защо, ама не го разбрах, не знам как си стрелял. Тъй че внимателно.
Пуsнал ти е един лъч само и точно за това е не ти е отчел. За такива засичания мсиля че беше POP Mode Radar Gun Detection финкцията на част от радар детекторите.Полицая не седи с постоянно вкл. радар който да излъча и радар детектора да писка, а го пуска когато като те види, а тогава и да писне е късно. А функцията POP Mode Radar Gun Detection засича остатъчни излъчвания от предишното засичане.
И по тая логика с остатъчното излъчване - ако последното излъчване е било преди 30 мин., пак си в кюпа.
Здравейте колеги! Понеже аз отворих темата с питане по конкретна моя случка, нека поделя и какво се случи Ами нищо! случката беше в началото на август, а днес сме началото на ноември. Мисля че колкото и да им е бавна системата в бургаския КАТ би трябвало да дойде честитката до сега
Пожелавам ви безаварийни километри и разумно шофиране спазвайки правилата!
Основният проблем е, че автоматичните мобилни камери, за които говорите, нямат радар. Просто като нащрака снимките и скоростта се определя по дефинирани предварително маркери. Няма X-band, няма POP, няма писукане на радар детектора...
jamesdav написа:Основният проблем е, че автоматичните мобилни камери, за които говорите, нямат радар. Просто като нащрака снимките и скоростта се определя по дефинирани предварително маркери. Няма X-band, няма POP, няма писукане на радар детектора...
Какви маркери? Изчислява какво разстояние си минал между 2 снимки ли? Как разбира кога да снима щом няма радар?
Много просто снима непрекъснато в зададения участък от пътя. И като мине нещо над еди колко си км го запаметява. Но пак има някакво минимално излъчване на K сигнал от тях. Което води към мисълта, че си имат и радар. Не са толкова супер, щом 6-7 годишна кобра ги лови в гръб. Говоря за стационарните радари в бронираните кутии! Само те са уж на тоя супер принцип.
А тия в наще патрулки дето става въпрос тука, повчето дето съм виждал са напълно обикновени ТР4 радари на Х честота, с навързана камера и лаптоп към тях. Не вярвам да са толкова скъпи колкото тия стационарните. При тях няма нищо необичайно и страшно вече. Надзървал съм им у жълтата патрулка с фолио на едни преди магазина на субаро в София.
На колегага дето са го стрелнали с ТР4 и нищо не му е писнало за секунда даже дори, се съмнявам, че скоро преди него е минал друг "колега" с рушвет и тия са решили да се изгаврят, защото явно е карал и по-бързо. По тяхна преценка. А не могат да изтрият предния засечен от паметта на радара. И минутите са били същите. На мене ми се случи подобно нещо. Жалко че нямах включен детектор да стрелят по него да видим дали не писка като ме спряха. И то па баш от ТР4 нема да писка. Дето е толкова стар. Какъвто и да е супер модифициран...
А POP е съвсем друга система, дето тука едва ли ще има скоро. Обикновено съм чел, че се ползва в САЩ за засичане на иначе много бързо движещи се обекти, които не могат да бъдат спряни или засечени по друг начин. Например мотори отзад на магистрала.
Последна промяна от black` на Сря 17 ное 2010 0:08, променено общо 3 пъти.