Камерите в патрулките...

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Re: Камерите в патрулките...

Мнениеот sam_boha » Вто 02 ное 2010 13:50

StS написа:
DimoNN написа:Мобилните камери на КАТ какви са? Само камера и изчисляват скоростта по кадрите или камера+радар? Питам защото преди Плевен (преди Ясен) един катаджия беше излязъл от колата и насочваше към мен едно такова голямо черно паралелепипедно, 1:1 като дъртите катаджийски радари, но моя радар-детектор така и не сигнализира?!?

Това е било РПГ :arrow:

А кръглото е ядрената глава :063:

Иначе мисля, че статичните радари са настроени на 30+ км/ч. Все едно направо да се взима книжка. Поне така ми казаха за радара на пътя за Видин, като излизаш от Монтана, там до бензиностанцията. Та ако минеш с 60 няма да те снима, но с 90 вече заминаваш.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 02 ное 2010 18:02

sam_boha написа:......
Иначе мисля, че статичните радари са настроени на 30+ км/ч. Все едно направо да се взима книжка. Поне така ми казаха за радара на пътя за Видин, като излизаш от Монтана, там до бензиностанцията. Та ако минеш с 60 няма да те снима, но с 90 вече заминаваш.

Мити Каменов го снимаха там, ама нещо не си спомням с каква скорост! Иначе няма да се учудя ако е вярно това за 30+ км отгоре снимането, щото май като ги монтираха изреваха, че правели някой от камерите по 2 хиляди снимки дневно :screwy

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Сря 03 ное 2010 14:52

Камерите в патрулките масово ги гласят да засичат при 31+ км/ч. Ако са две коли една до друга се изчиства показанието. Валидно е, ако е само на една кола. Ползват ги като стоят на място и в движение - засичат те, движейки се срещу теб. Не е задължително да те спрат, можеш да си получиш честитката у вас. Може да се настрои автоматично да снима, може и ръчно. Автоматичното е когато радарът засече скорост над зададената и сам си снима, ръчното ви е ясно как е - като при обиквновен радар. Информацията ми е 100 % достоверна, уверил съм се сам как се работи с тва.

п.с. Някой писа, че имало два радара - пълни глупости, един си е.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 03 ное 2010 15:07

The Red Guy написа:Камерите в патрулките масово ги гласят да засичат при 31+ км/ч. Ако са две коли една до друга се изчиства показанието. Валидно е, ако е само на една кола. Ползват ги като стоят на място и в движение - засичат те, движейки се срещу теб. Не е задължително да те спрат, можеш да си получиш честитката у вас. Може да се настрои автоматично да снима, може и ръчно. Автоматичното е когато радарът засече скорост над зададената и сам си снима, ръчното ви е ясно как е - като при обиквновен радар. Информацията ми е 100 % достоверна, уверил съм се сам как се работи с тва.

п.с. Някой писа, че имало два радара - пълни глупости, един си е.

да, хубавото е, че радар детектора ме предупреждава навреме ;) досега де :)

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Сря 03 ное 2010 15:13

Наскоро ми се случи да ме гръмнат с радар без камера, от тези черните грозните. Имам Кобра 9330, която работи по принцип много добре. Не писна. Оня дойде и ми вика отчете ли ти детектора? Аз казах не и той ми обяснява защо, ама не го разбрах, не знам как си стрелял. Тъй че внимателно.

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Сря 03 ное 2010 16:03

The Red Guy написа:Наскоро ми се случи да ме гръмнат с радар без камера, от тези черните грозните. Имам Кобра 9330, която работи по принцип много добре. Не писна. Оня дойде и ми вика отчете ли ти детектора? Аз казах не и той ми обяснява защо, ама не го разбрах, не знам как си стрелял. Тъй че внимателно.

Пуsнал ти е един лъч само и точно за това е не ти е отчел. За такива засичания мсиля че беше POP Mode Radar Gun Detection финкцията на част от радар детекторите.Полицая не седи с постоянно вкл. радар който да излъча и радар детектора да писка, а го пуска когато като те види, а тогава и да писне е късно. А функцията POP Mode Radar Gun Detection засича остатъчни излъчвания от предишното засичане.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Сря 03 ное 2010 20:34

Вижте реалността,като решат-ще ви хванат с всякакви щуротии в колата,КАТ-аджиите имат достатъчно опит и информация и шансовете ни срещу тях едва ли са повече от 10:100.Ето прост пример от днес-завих в нарушение (задръстване) и се опитах да мина по "shortcut"- и там имаше патрулка.Виновен съм ,та виновен(двойна непрекъсната,навлизане в насрещна лента...) :oops: .Та ако имаше и с какво да ме снимат-изгорял съм яко,а те просто си чакат поредна жертва,много добре са преценили мястото,навиците на живеещите наоколо...абе психолози отвсякъде.
Та да подам инфо,че май много изгоряха там:гр.София,светофара на г.Север(8-ми март),посока Илиенци,"shortcut"-а към насрещното локално-влиза се в "Толостой",в първата пряка има "изненада"

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Нед 07 ное 2010 9:22

vwfena написа:
The Red Guy написа:Наскоро ми се случи да ме гръмнат с радар без камера, от тези черните грозните. Имам Кобра 9330, която работи по принцип много добре. Не писна. Оня дойде и ми вика отчете ли ти детектора? Аз казах не и той ми обяснява защо, ама не го разбрах, не знам как си стрелял. Тъй че внимателно.

Пуsнал ти е един лъч само и точно за това е не ти е отчел. За такива засичания мсиля че беше POP Mode Radar Gun Detection финкцията на част от радар детекторите.Полицая не седи с постоянно вкл. радар който да излъча и радар детектора да писка, а го пуска когато като те види, а тогава и да писне е късно. А функцията POP Mode Radar Gun Detection засича остатъчни излъчвания от предишното засичане.

И по тая логика с остатъчното излъчване - ако последното излъчване е било преди 30 мин., пак си в кюпа.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Нед 07 ное 2010 17:05

не вярвам на това... да те засече без да писне... лъгали са те за някой лев..

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Пон 08 ное 2010 20:37

Ludia написа:не вярвам на това... да те засече без да писне... лъгали са те за някой лев..

Скоростта и часът бяха точни!

Потребителски аватар
Muku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muku » Вто 09 ное 2010 18:25

Здравейте колеги!
Понеже аз отворих темата с питане по конкретна моя случка, нека поделя и какво се случи :)
Ами нищо! случката беше в началото на август, а днес сме началото на ноември. Мисля че колкото и да им е бавна системата в бургаския КАТ би трябвало да дойде честитката до сега :)

Пожелавам ви безаварийни километри и разумно шофиране спазвайки правилата! :012: :)

jamesdav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jamesdav » Вто 09 ное 2010 21:25

Основният проблем е, че автоматичните мобилни камери, за които говорите, нямат радар. Просто като нащрака снимките и скоростта се определя по дефинирани предварително маркери. Няма X-band, няма POP, няма писукане на радар детектора... :cry:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 15 ное 2010 0:32

jamesdav написа:Основният проблем е, че автоматичните мобилни камери, за които говорите, нямат радар. Просто като нащрака снимките и скоростта се определя по дефинирани предварително маркери. Няма X-band, няма POP, няма писукане на радар детектора... :cry:

Какви маркери? Изчислява какво разстояние си минал между 2 снимки ли? Как разбира кога да снима щом няма радар?

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 16 ное 2010 23:17

Много просто снима непрекъснато в зададения участък от пътя. И като мине нещо над еди колко си км го запаметява. Но пак има някакво минимално излъчване на K сигнал от тях. Което води към мисълта, че си имат и радар. Не са толкова супер, щом 6-7 годишна кобра ги лови в гръб. Говоря за стационарните радари в бронираните кутии! :!: Само те са уж на тоя супер принцип. :idea:

А тия в наще патрулки дето става въпрос тука, повчето дето съм виждал са напълно обикновени ТР4 радари на Х честота, с навързана камера и лаптоп към тях. Не вярвам да са толкова скъпи колкото тия стационарните. При тях няма нищо необичайно и страшно вече. Надзървал съм им у жълтата патрулка с фолио на едни преди магазина на субаро в София. :wink:

На колегага дето са го стрелнали с ТР4 и нищо не му е писнало за секунда даже дори, се съмнявам, че скоро преди него е минал друг "колега" с рушвет и тия са решили да се изгаврят, защото явно е карал и по-бързо. По тяхна преценка. А не могат да изтрият предния засечен от паметта на радара. И минутите са били същите. На мене ми се случи подобно нещо. Жалко че нямах включен детектор да стрелят по него да видим дали не писка като ме спряха. И то па баш от ТР4 нема да писка. Дето е толкова стар. Какъвто и да е супер модифициран... :wink: mhihi

А POP е съвсем друга система, дето тука едва ли ще има скоро. Обикновено съм чел, че се ползва в САЩ за засичане на иначе много бързо движещи се обекти, които не могат да бъдат спряни или засечени по друг начин. Например мотори отзад на магистрала. mhihi

Последна промяна от black` на Сря 17 ное 2010 0:08, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Вто 16 ное 2010 23:40

Да системата е радар с прикачена камера към нея и по-точно от система за видеоконтрол TFR1-M с радар TR4-D, поне с таква ме снимаха мен :banghead:

Върни се в “Пътеводител”