Предварително благодаря!
музика в седан
музика в седан
Здравейте на всички!Собственик съм на Пасат Б2 (седан)и наскоро си вземах 2-ва говорителя Бошман,направих си баскаса
вътре се чува доста добре,но отвън само дрънчи
Въпросами е как мога да подобря акустиката на колата.Знам че седаните вадят по-трудно звук от другите модели,но ако някой се е зблъсквал с този проблем нека пише.Мисляси за рефлекторни тръби на кората и за някаква изолираща вата в багажника.Знам че големите фирми предлагат такава вата,но е скъпа а финансите са ограничени
Ако всчко това ще помогне за звука вътре и вън,и знае заместитил на такава вата нека пише.
Предварително благодаря!
Предварително благодаря!
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: музика в седан
Сложил си си говорители в багажника за да ги слушаш като си вън от колата
Пък в купето се чува добре ама ти искаш да се чува навън ли??? Нещо не те разбирам.
Пък в купето се чува добре ама ти искаш да се чува навън ли??? Нещо не те разбирам.- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Здравей, колега! От доста време ми се върти в главата една идея - та на кората отзад да премахна двата високоговорителя и да сложа на мястото им два въздухоотвода или рефлектора (като тези на subwoofer-ите отпред) , които да свързват въздушният обем в багажника и този с купето...Ще потърся и ще пиша при резултат от моя страна!
Последна промяна от nokiangage на Чет 04 ное 2010 9:51, променено общо 1 път.
Ради, освен ако "вън" и "вътре" не са "в купето" и "в багажника", щото иначе темата е безмислена
А той колегата е отговорил - фазо инвертора не е тръба "въздухоотвод" има съвсем друга цел... Други са начините да вкараш баса в купето - примерно отвор в подлакътника и подходящо монтиран говорител и т.н.
А той колегата е отговорил - фазо инвертора не е тръба "въздухоотвод" има съвсем друга цел... Други са начините да вкараш баса в купето - примерно отвор в подлакътника и подходящо монтиран говорител и т.н.
- nokiangage
- Контакти:
kedlar написа:Ради, освен ако "вън" и "вътре" не са "в купето" и "в багажника", щото иначе темата е безмислена![]()
Точно това ми трярваше колега - термина фазо инвертор. Благодаря, а все пак няма ли да има подобрение с 2 такива без да гътам седалки и подобни? А си мисля, че колкото и добре да е монтирана касата, седана си е по-специфичен за акустика..
Eм да, затова се монтира суба на кората с КУТИЯ ПОД НЕГО ( да не вземе някой пак да заговори за фии еър) или другия дето писах преди малко...
примерно http://www.tuning.bg/forum/download/fil ... &mode=view
Идеята е че с фазоинвертор се променя вълната която минава през него, а ти не искаш това
примерно http://www.tuning.bg/forum/download/fil ... &mode=view
Идеята е че с фазоинвертор се променя вълната която минава през него, а ти не искаш това
- nokiangage
- Контакти:
Ок, ами имаш ли идея тогава какво просто да сложим на местата на оригиналните колони, което хем да е угледно, хем да не променя звука и само да свързва багажника и купето без да се заиграва с подлакътника... 
П.С. Всмисъл, предполагам, че и колегата както и аз имаме говорители с каса вече позиционирани в багажното отделение и просто търсим мнение за начина или добавките, които да ползваме за да свържем купе и багажно без да монтираме касите за кората...

П.С. Всмисъл, предполагам, че и колегата както и аз имаме говорители с каса вече позиционирани в багажното отделение и просто търсим мнение за начина или добавките, които да ползваме за да свържем купе и багажно без да монтираме касите за кората...
- AE86
- Автомобил: Jetta mkII
- Двигател: PN 1989
Здравей колега.Първо да ти кажа,че Бошман не вадят никак качествен звук.На мястото на оригиналните говорители сложи елипсовидни (2 или 3 лентови) и си направи 2 отвора с рефлектори(пластмасови тръби).Мисля,че седан не се озвучава трудно просто трябва да си подбереш качествени говорители.Можеш ли да кажеш какви са Бошманите все пак,защото от модел до модел има голяма разлика
П.С. Стегни си задният номер с някоя и друга видия,че дрънка много зловещо сигурно
Успех и поздрави
П.С. Стегни си задният номер с някоя и друга видия,че дрънка много зловещо сигурно
AE86 написа:Здравей колега.Първо да ти кажа,че Бошман не вадят никак качествен звук.На мястото на оригиналните говорители сложи елипсовидни (2 или 3 лентови) и си направи 2 отвора с рефлектори(пластмасови тръби).Мисля,че седан не се озвучава трудно просто трябва да си подбереш качествени говорители.Можеш ли да кажеш какви са Бошманите все пак,защото от модел до модел има голяма разлика![]()
П.С. Стегни си задният номер с някоя и друга видия,че дрънка много зловещо сигурноУспех и поздрави
Мерси колега!Но нали все пак всеки си има предпочитания за марката
- AE86
- Автомобил: Jetta mkII
- Двигател: PN 1989
Ами колега сещам се за ИЗОЛОН или микропореста гума (поне 5мм) и вата за матраци
УСпех и пиши за резултата
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”