музика в седан

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
bobimax
Автомобил:
Двигател:

музика в седан

Мнениеот bobimax » Чет 04 ное 2010 0:31

Здравейте на всички!Собственик съм на Пасат Б2 (седан)и наскоро си вземах 2-ва говорителя Бошман,направих си баскаса :) вътре се чува доста добре,но отвън само дрънчи :( Въпросами е как мога да подобря акустиката на колата.Знам че седаните вадят по-трудно звук от другите модели,но ако някой се е зблъсквал с този проблем нека пише.Мисляси за рефлекторни тръби на кората и за някаква изолираща вата в багажника.Знам че големите фирми предлагат такава вата,но е скъпа а финансите са ограничени :D Ако всчко това ще помогне за звука вътре и вън,и знае заместитил на такава вата нека пише.
Предварително благодаря! :)

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: музика в седан

Мнениеот radi_nrj » Чет 04 ное 2010 9:09

Сложил си си говорители в багажника за да ги слушаш като си вън от колата :?: :stll think: Пък в купето се чува добре ама ти искаш да се чува навън ли??? Нещо не те разбирам.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 04 ное 2010 9:40

Здравей, колега! От доста време ми се върти в главата една идея - та на кората отзад да премахна двата високоговорителя и да сложа на мястото им два въздухоотвода или рефлектора (като тези на subwoofer-ите отпред) , които да свързват въздушният обем в багажника и този с купето...Ще потърся и ще пиша при резултат от моя страна!

Последна промяна от nokiangage на Чет 04 ное 2010 9:51, променено общо 1 път.

kedlar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kedlar » Чет 04 ное 2010 9:51

Ради, освен ако "вън" и "вътре" не са "в купето" и "в багажника", щото иначе темата е безмислена :)

А той колегата е отговорил - фазо инвертора не е тръба "въздухоотвод" има съвсем друга цел... Други са начините да вкараш баса в купето - примерно отвор в подлакътника и подходящо монтиран говорител и т.н.

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 04 ное 2010 9:54

kedlar написа:Ради, освен ако "вън" и "вътре" не са "в купето" и "в багажника", щото иначе темата е безмислена :)

А той колегата е отговорил - фазо инвертора не е тръба "въздухоотвод" има съвсем друга цел... Други са начините да вкараш баса в купето - примерно отвор в подлакътника и подходящо монтиран говорител и т.н.

Точно това ми трярваше колега - термина фазо инвертор. Благодаря, а все пак няма ли да има подобрение с 2 такива без да гътам седалки и подобни? А си мисля, че колкото и добре да е монтирана касата, седана си е по-специфичен за акустика..

kedlar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kedlar » Чет 04 ное 2010 15:15

Eм да, затова се монтира суба на кората с КУТИЯ ПОД НЕГО ( да не вземе някой пак да заговори за фии еър) или другия дето писах преди малко...
примерно http://www.tuning.bg/forum/download/fil ... &mode=view
Идеята е че с фазоинвертор се променя вълната която минава през него, а ти не искаш това :)

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 04 ное 2010 15:30

Ок, ами имаш ли идея тогава какво просто да сложим на местата на оригиналните колони, което хем да е угледно, хем да не променя звука и само да свързва багажника и купето без да се заиграва с подлакътника... :beer

П.С. Всмисъл, предполагам, че и колегата както и аз имаме говорители с каса вече позиционирани в багажното отделение и просто търсим мнение за начина или добавките, които да ползваме за да свържем купе и багажно без да монтираме касите за кората...

Потребителски аватар
AE86
Автомобил: Jetta mkII
Двигател: PN 1989

Мнениеот AE86 » Пет 05 ное 2010 10:53

Здравей колега.Първо да ти кажа,че Бошман не вадят никак качествен звук.На мястото на оригиналните говорители сложи елипсовидни (2 или 3 лентови) и си направи 2 отвора с рефлектори(пластмасови тръби).Мисля,че седан не се озвучава трудно просто трябва да си подбереш качествени говорители.Можеш ли да кажеш какви са Бошманите все пак,защото от модел до модел има голяма разлика :)
П.С. Стегни си задният номер с някоя и друга видия,че дрънка много зловещо сигурно ;) Успех и поздрави

bobimax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobimax » Пет 05 ное 2010 17:26

AE86 написа:Здравей колега.Първо да ти кажа,че Бошман не вадят никак качествен звук.На мястото на оригиналните говорители сложи елипсовидни (2 или 3 лентови) и си направи 2 отвора с рефлектори(пластмасови тръби).Мисля,че седан не се озвучава трудно просто трябва да си подбереш качествени говорители.Можеш ли да кажеш какви са Бошманите все пак,защото от модел до модел има голяма разлика :)
П.С. Стегни си задният номер с някоя и друга видия,че дрънка много зловещо сигурно ;) Успех и поздрави

Мерси колега!Но нали все пак всеки си има предпочитания за марката :) А инъче вече имам елипси на кората.Те са /кенууд/ а бошмана е /XPRO-122/ и наистена съм доволен от тях и като отворя багажника изобшто некривят! :)За дранченето си е така по една вида,малко силикон е ОК :D, а за някаква за изолация на багажника знаешли,но да не е от /тояга/ че там е съпична :roll: Мерси предварително :)

Потребителски аватар
AE86
Автомобил: Jetta mkII
Двигател: PN 1989

Мнениеот AE86 » Пет 05 ное 2010 22:51

Ами колега сещам се за ИЗОЛОН или микропореста гума (поне 5мм) и вата за матраци :) УСпех и пиши за резултата

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”