Проблем с Поло 6н / не решен...
-
Alexandar_yordanov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с Поло 6н 16в
Еми да за нея говорим. На мен пиронски ми каза, че има гарнитура за Поло 16в двигател. Ще звънна да погледна, ама сигурно се е объркал!!!
-
Alexandar_yordanov
- Автомобил:
- Двигател:
Аз не мога да разбера, защо няма гарнитура за тоя мотор, а за всички други има? Както и да е!!!
Значи главата е шлайфана възможно най-малко. А гарнитура капак на клапани - силикон. Жалко как си я преебах тая гарнитура преди няколко месеца след безумно каране на тракия с 4 човека с 200!!!
Значи главата е шлайфана възможно най-малко. А гарнитура капак на клапани - силикон. Жалко как си я преебах тая гарнитура преди няколко месеца след безумно каране на тракия с 4 човека с 200!!!
-
Alexandar_yordanov
- Автомобил:
- Двигател:
В крайна сметка всичко е готово.
Гарнитура глава - 70 лева
Колектори - някъде около 35 лева
Болтове - 50 лева
Гарнитура капак клапан (направена със силикон) - ??
Нови оплътнения - ??
Всичко 450 лева!!!
Дали е много не знам. Вие кажете?
Гарнитура глава - 70 лева
Колектори - някъде около 35 лева
Болтове - 50 лева
Гарнитура капак клапан (направена със силикон) - ??
Нови оплътнения - ??
Всичко 450 лева!!!
Дали е много не знам. Вие кажете?
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Малко множко ми се вижда работата ама .... минало-бешело!
Друг път да знаеш че при положение че неможе да дига повече от 200 .. няма смисъл да го напъваш!
Друг път да знаеш че при положение че неможе да дига повече от 200 .. няма смисъл да го напъваш!
-
Alexandar_yordanov
- Автомобил:
- Двигател:
Чувствам се най-големия балък. Явно наистина си е така. Хвърлих 500 лева за смяна на гарнитура на глава, колектори , разни оплътненийца. И пак си тече антифриз отнякъде. Писна ми вече!!!
Питам го аз: 100% ли е от гарнитурата на главата? Той вика: Да!
Кажете сега какво да правя???
Питам го аз: 100% ли е от гарнитурата на главата? Той вика: Да!
Кажете сега какво да правя???
-
Marto_Polo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с Поло 6н 16в / НЕ РЕШЕН!!!
Аз съм с AEE (незнам при теб има ли го това), но на AEE-то има зад двигателя една пласмасова тръба която свързва тялото на термостата със тяло на водната помпа. Та от него капеше точно върху генерацията и се изпаряваше. Чак като се увеличи теча го хванах къде е 
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами .. за мен са 3 вариантите!
Вариант 1: Тия в сервиза не са ти сменили нищо, а само са ти взели парите (Не зная къде си ходил)
Вариант 2: Отиваш при тях за Рекламация и ги плашиш с комисията за защита на потребителите!
Вариант 3: Имаш пукнато някъде нещо! Ако не прави локвичка или като вдигне налягане тогава разтваря пукнатината и започва да излиза във вид на пара (защото е около 90 градуса вече)! Ако ти поти много стъклата, да не ти се е пукнало радиаторчето на парното и от там да тече вътре в купето!?
Аз за друго не се сещам!
Вариант 1: Тия в сервиза не са ти сменили нищо, а само са ти взели парите (Не зная къде си ходил)
Вариант 2: Отиваш при тях за Рекламация и ги плашиш с комисията за защита на потребителите!
Вариант 3: Имаш пукнато някъде нещо! Ако не прави локвичка или като вдигне налягане тогава разтваря пукнатината и започва да излиза във вид на пара (защото е около 90 градуса вече)! Ако ти поти много стъклата, да не ти се е пукнало радиаторчето на парното и от там да тече вътре в купето!?
Аз за друго не се сещам!
-
Alexandar_yordanov
- Автомобил:
- Двигател:
Значи минах при майстора да видим какво ще правим. И започнахме да гледаме. И ми даде друга капачка да видим как ще е?
И в крайна сметка каза вариантите са два: ( защотото от към двигателя всичко да били проверили като водна помпа , фланец , тяло на термостат всичко)
1. Радиаторче на парно (относно това : запотяват се, но като пусна парното се оправя ( майстора спомена затова , че трябва сутрин при студена кола да запаля да загрее малко и да пусна парното да духа в стъклото и ако се появи запотяване: ще бъде от радиаторче на парното)
2. Пукната глава ( като за нея каза, че това се случва 1/1000 )
Възможно ли е по някакъв начин да разбера дали е пукната главата? Има ли признаци? Още мнения?
И в крайна сметка каза вариантите са два: ( защотото от към двигателя всичко да били проверили като водна помпа , фланец , тяло на термостат всичко)
1. Радиаторче на парно (относно това : запотяват се, но като пусна парното се оправя ( майстора спомена затова , че трябва сутрин при студена кола да запаля да загрее малко и да пусна парното да духа в стъклото и ако се появи запотяване: ще бъде от радиаторче на парното)
2. Пукната глава ( като за нея каза, че това се случва 1/1000 )
Възможно ли е по някакъв начин да разбера дали е пукната главата? Има ли признаци? Още мнения?
-
Alexandar_yordanov
- Автомобил:
- Двигател:
За да разбереш дали е спукана трябва да я свалиш ... Било е хубаво докато сте сменяли гарнитурата, да занесете главата да и се направи един воден тест...
п.с. Колко дълго си карал с 200 та чак гарнитура на главата издухал ?!
Аз с мойто често си го напъвам до към 190 и никакви проблеми !!
п.с. Колко дълго си карал с 200 та чак гарнитура на главата издухал ?!
Аз с мойто често си го напъвам до към 190 и никакви проблеми !!
-
Alexandar_yordanov
- Автомобил:
- Двигател:
Значи със 200 съм карал някъде към 2 минути. И беше отдавна, мисълта ми беше, че тогава прецаках гарнитура капак клапани, а не на главата.
Значи сега съм с друга капачка на разширителния съд. Но ще чакам да минат няколко дни, или да мина повечко киометри за да видим как е нивото. Относно главата, не съм предполагал, че ще е от нея, затова не съм я проверил.
Значи сега съм с друга капачка на разширителния съд. Но ще чакам да минат няколко дни, или да мина повечко киометри за да видим как е нивото. Относно главата, не съм предполагал, че ще е от нея, затова не съм я проверил.
- golf3abd
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен има някъде теч. Ако имаш гараж ще е по-лесно, а ако не помоли приятел за една нощ. Намери 2-3 големи кашона и ги разгъни. Трябва ти велпапето. Покарай 10-20 километра да си загрее добре. После в гаража и под нея постели велпапе. Поизфорсирай я малко, позадръж до 2000-2500 оборота. Остави я с велпапето под нея през нощта. На сутринта огледай къде велпапето е пропито с течност, после перпендикуляр нагоре и търси.
-
Alexandar_yordanov
- Автомобил:
- Двигател:
И от капачката на разширителния съд явно не е, защото пак изтича малко по-малко отнякъде. Направо не знам какво може да е вече.
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
При мене има случай на теч, през нощта когато е студено пластасовия октопод в който е термостата се свива.
Изтичат около 100-200гр. от там където се връзва към главата октопода.
Но при мен се вижда явно.
Изтичат около 100-200гр. от там където се връзва към главата октопода.
Но при мен се вижда явно.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”