Идея за отопляеми седалки
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Идея за отопляеми седалки
Абе понеже идва зимата и като по-мръсен сезон мисля да си сложа на Г2-то едно салонче вътре,от тея за по 20-30-40лв,да не се цапа толкова зимата.Цвета е ясен..черен/сив,но видях в МЕТРО на промоция подгряващи подложки за по 11лв.Та искам да попитам вършат ли някаква работа?Идеята ми е да взема 2 подложки за предните седалки,да ги застопоря за седалката(пришия) и отгоре да сложа от тея тапицерии.Ще си ги направя с копче или по безжичен път(с дистанционно).Дали има ефект и заслужава ли си да дам още 20лв ,за подгряване от този тип?
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Идея за отопляеми седалки
Точно тези подгряващи седалки ще ти вършат работа . Незнам дали ще може , но като ги купиш питай дали можеш да ги пробваш , за да не стане така , че като гисложиш в колата и да не ти подгряват . След като видиш , че ти работят , можеш да си намериш копчета за подгрев за седалки от Голф 2 и зимъска ще ти е топло на седалището 
п.с. Специално за седалките ти препоръчвам да ги пробваш ако е възможно ! Успех

- mupk0
- Контакти:
Като не работят ще ги върна.Упорит съм ей
Иначе понеже копче едва ли ще намеря,а имам друга замисъл за копче и опция безжично.Нямам пепелник ,за сметка на това имам там панелче с волтметър,и до него 2 черни копчета от захранване за комп с 2 диода и те така 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Да ви таковат..нежните д...та,
Ще се подпалите с тия измишльотини,по добре си вземи едни термо-гащи с тия пари,пък то и една зима е като гледам навън...Уф пък мераклии сте бре!

- mupk0
- Контакти:
Нали знаеш...когато екстрите не са отишли в голфа...голфа отива към екстрите
Трябва да има инжинерна умисъл,иначе няма да завърша жичкаджийството
А и с някакъв бушон с минимална стойност - 5 или 10 ампера,според зависи колко ток харчат и дебел проводник (мразя тънки жици) ще е перфектно 

- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
emo-gar написа:Да ви таковат..нежните д...та,Ще се подпалите с тия измишльотини,по добре си вземи едни термо-гащи с тия пари,пък то и една зима е като гледам навън...Уф пък мераклии сте бре!
Тез термо гащи как работят,с термоядрен синтез ли,или на принципа на изходните газове от задните части

По въпроса,колега дава смело,но препоръчвам ти,да ги свалиш оригиналната тапицерия и под нея да ги монтираш.Успех в начинанието ти

- mupk0
- Контакти:
enigma79 написа:emo-gar написа:Да ви таковат..нежните д...та,Ще се подпалите с тия измишльотини,по добре си вземи едни термо-гащи с тия пари,пък то и една зима е като гледам навън...Уф пък мераклии сте бре!
Тез термо гащи как работят,с термоядрен синтез ли,или на принципа на изходните газове от задните части![]()
По въпроса,колега дава смело,но препоръчвам ти,да ги свалиш оригиналната тапицерия и под нея да ги монтираш.Успех в начинанието ти
Колега много дебело ще стане.....прдпочитам тази зима да експериментирам с подложките отгоре,а ако ми хареса ялтото ще ги монтажирам вътре

Отивам да купя 1 брой да видим как е хавата

тва да не се ония електрическите одиала или се продават такива джаджи за седслките я ми кажете и аз да си взема едни такив седалки колко струват горе долу?
- mupk0
- Контакти:
Не са одеала колега.На принципа на тея дървените стелки за кола са.Такава е формата и са тънки такива.Вътре ясно се усеща на допир оребреното с нагреватели.Имат и кабел и контакт за запалка.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
П.П Колега, избягвай тея глупости от метро, мой познат си беше взел от Метро подгряваща завивка (Юрган) и Докато спят, се събужда и вижда че завивката гори, добре че е имал до него прозорец, та я е изхвърлил отвън на снега.
Според мен си напрви оригинално подгреващи седалки, ще ти е скъпо, но по-качествено и няма да имаш проблеми!
Според мен си напрви оригинално подгреващи седалки, ще ти е скъпо, но по-качествено и няма да имаш проблеми!
- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Deo88 написа:Точно тези подгряващи седалки ще ти вършат работа . Незнам дали ще може , но като ги купиш питай дали можеш да ги пробваш , за да не стане така , че като гисложиш в колата и да не ти подгряват . След като видиш , че ти работят , можеш да си намериш копчета за подгрев за седалки от Голф 2 и зимъска ще ти е топло на седалището
Скоро си намерих оригинални седалките с погряване от Golf2, комплект с инсталацията. Не става само с копчето, има релета 59, термодвойки в нагревателите.
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
anrus написа:
Скоро си намерих оригинални седалките с погряване от Golf2, комплект с инсталацията. Не става само с копчето, има релета 59, термодвойки в нагревателите.
Даа , това за релето го знам . Предлагам му да си намери такова копче , за да може да си регулира топлината според предпочитание , а и си е друго да сложиш оригинално копче вместо някое което да стой като дърво

- mupk0
- Контакти:
Taka.Купих си 1 брой,тествах я и се оказа,че стоплят доста по-бързо и от оригинално направени седалки.Закупих си и втора.Преправянето ще е лесно,защото всичко е супер лесно разглобяемо.Добре се захващат и към седалките.Доволен съм!Другата седмица си купувам дамаска и започвам преправянето 

- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
За сега добре . Мислил ли си за оригинално копче с което да регулираш топленето на седалките или ще го правиш по друг начин ?
- mupk0
- Контакти:
Ще ги пускам да топлят колкото душа имат.Аз съм пордот и обичам да ми е топло
Регулирането не ми е фаворит.Ще видите крайният резултат другата седмица като ги мотнажирам 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”