Идея за отопляеми седалки

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Идея за отопляеми седалки

Мнениеот mupk0 » Съб 06 ное 2010 10:37

Абе понеже идва зимата и като по-мръсен сезон мисля да си сложа на Г2-то едно салонче вътре,от тея за по 20-30-40лв,да не се цапа толкова зимата.Цвета е ясен..черен/сив,но видях в МЕТРО на промоция подгряващи подложки за по 11лв.Та искам да попитам вършат ли някаква работа?Идеята ми е да взема 2 подложки за предните седалки,да ги застопоря за седалката(пришия) и отгоре да сложа от тея тапицерии.Ще си ги направя с копче или по безжичен път(с дистанционно).Дали има ефект и заслужава ли си да дам още 20лв ,за подгряване от този тип?

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Re: Идея за отопляеми седалки

Мнениеот Deo88 » Съб 06 ное 2010 10:47

Точно тези подгряващи седалки ще ти вършат работа . Незнам дали ще може , но като ги купиш питай дали можеш да ги пробваш , за да не стане така , че като гисложиш в колата и да не ти подгряват . След като видиш , че ти работят , можеш да си намериш копчета за подгрев за седалки от Голф 2 и зимъска ще ти е топло на седалището :lol:

п.с. Специално за седалките ти препоръчвам да ги пробваш ако е възможно ! Успех :да:

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Съб 06 ное 2010 10:49

Като не работят ще ги върна.Упорит съм ей :) Иначе понеже копче едва ли ще намеря,а имам друга замисъл за копче и опция безжично.Нямам пепелник ,за сметка на това имам там панелче с волтметър,и до него 2 черни копчета от захранване за комп с 2 диода и те така :)

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Съб 06 ное 2010 11:00

Да ви таковат..нежните д...та, :P Ще се подпалите с тия измишльотини,по добре си вземи едни термо-гащи с тия пари,пък то и една зима е като гледам навън...Уф пък мераклии сте бре!

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Съб 06 ное 2010 11:03

Нали знаеш...когато екстрите не са отишли в голфа...голфа отива към екстрите :screwy :beer Трябва да има инжинерна умисъл,иначе няма да завърша жичкаджийството :D А и с някакъв бушон с минимална стойност - 5 или 10 ампера,според зависи колко ток харчат и дебел проводник (мразя тънки жици) ще е перфектно :)

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Съб 06 ное 2010 11:06

emo-gar написа:Да ви таковат..нежните д...та, :P Ще се подпалите с тия измишльотини,по добре си вземи едни термо-гащи с тия пари,пък то и една зима е като гледам навън...Уф пък мераклии сте бре!

Тез термо гащи как работят,с термоядрен синтез ли,или на принципа на изходните газове от задните части :063:
По въпроса,колега дава смело,но препоръчвам ти,да ги свалиш оригиналната тапицерия и под нея да ги монтираш.Успех в начинанието ти :да:

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Съб 06 ное 2010 11:08

enigma79 написа:
emo-gar написа:Да ви таковат..нежните д...та, :P Ще се подпалите с тия измишльотини,по добре си вземи едни термо-гащи с тия пари,пък то и една зима е като гледам навън...Уф пък мераклии сте бре!

Тез термо гащи как работят,с термоядрен синтез ли,или на принципа на изходните газове от задните части :063:
По въпроса,колега дава смело,но препоръчвам ти,да ги свалиш оригиналната тапицерия и под нея да ги монтираш.Успех в начинанието ти :да:

Колега много дебело ще стане.....прдпочитам тази зима да експериментирам с подложките отгоре,а ако ми хареса ялтото ще ги монтажирам вътре :)

Отивам да купя 1 брой да видим как е хавата :)

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Съб 06 ное 2010 11:14

тва да не се ония електрическите одиала или се продават такива джаджи за седслките я ми кажете и аз да си взема едни такив седалки колко струват горе долу?

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Съб 06 ное 2010 11:16

Не са одеала колега.На принципа на тея дървените стелки за кола са.Такава е формата и са тънки такива.Вътре ясно се усеща на допир оребреното с нагреватели.Имат и кабел и контакт за запалка.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 06 ное 2010 12:59

П.П Колега, избягвай тея глупости от метро, мой познат си беше взел от Метро подгряваща завивка (Юрган) и Докато спят, се събужда и вижда че завивката гори, добре че е имал до него прозорец, та я е изхвърлил отвън на снега.

Според мен си напрви оригинално подгреващи седалки, ще ти е скъпо, но по-качествено и няма да имаш проблеми!

Потребителски аватар
anrus
Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
Двигател: RF-1988 и 1P-1991

Мнениеот anrus » Съб 06 ное 2010 13:56

Deo88 написа:Точно тези подгряващи седалки ще ти вършат работа . Незнам дали ще може , но като ги купиш питай дали можеш да ги пробваш , за да не стане така , че като гисложиш в колата и да не ти подгряват . След като видиш , че ти работят , можеш да си намериш копчета за подгрев за седалки от Голф 2 и зимъска ще ти е топло на седалището :lol:

п.с. Специално за седалките ти препоръчвам да ги пробваш ако е възможно ! Успех :да:

Скоро си намерих оригинални седалките с погряване от Golf2, комплект с инсталацията. Не става само с копчето, има релета 59, термодвойки в нагревателите.

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Съб 06 ное 2010 14:14

anrus написа:
Скоро си намерих оригинални седалките с погряване от Golf2, комплект с инсталацията. Не става само с копчето, има релета 59, термодвойки в нагревателите.

Даа , това за релето го знам . Предлагам му да си намери такова копче , за да може да си регулира топлината според предпочитание , а и си е друго да сложиш оригинално копче вместо някое което да стой като дърво ;)

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Съб 06 ное 2010 15:00

Taka.Купих си 1 брой,тествах я и се оказа,че стоплят доста по-бързо и от оригинално направени седалки.Закупих си и втора.Преправянето ще е лесно,защото всичко е супер лесно разглобяемо.Добре се захващат и към седалките.Доволен съм!Другата седмица си купувам дамаска и започвам преправянето :)

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Съб 06 ное 2010 15:16

За сега добре . Мислил ли си за оригинално копче с което да регулираш топленето на седалките или ще го правиш по друг начин ?

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Съб 06 ное 2010 15:26

Ще ги пускам да топлят колкото душа имат.Аз съм пордот и обичам да ми е топло :)Регулирането не ми е фаворит.Ще видите крайният резултат другата седмица като ги мотнажирам :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”