Страшен проблем с парното на б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Meto_passat
Автомобил: VW Passat B4
Двигател:

Страшен проблем с парното на б3

Мнениеот Meto_passat » Съб 06 ное 2010 18:01

Така като прибирах цялото ми предно стъкло беще запотено. Когато пусна парното излиза някъкав прах (обилно количество) а като сменя да духа студено не чисти нищо някъкви идеи къде може да се крие проблема?

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Re: Страшен проблем с парното на б3

Мнениеот vasilb » Съб 06 ное 2010 18:49

От поне за мен неясното обяснение мисля, че просто не си пускал да духа от доста време и се е натрупал прах, който се е почистил с духането, а друга възможност има - да са хвърчали парченца разпрашен дунапрен от клапите на парното, от което идва и това, че не се обдухва с топъл въздух предният прозорец и остава запотен. При малко по-подробно обяснение какво е хвърчало и какво е станало може да се измисли и друг отговор, който ще е по-адекватен.

Потребителски аватар
Meto_passat
Автомобил: VW Passat B4
Двигател:

Мнениеот Meto_passat » Съб 06 ное 2010 19:09

Ми хвърчеше прах най-обикновен прах такъв дето има във всяка къща и то в големи количества. Следобед ми направи проблема едва ли е натрупване защото сутринта работи на пълни обороти а и използвам парното от около половин един месец. Когато превключих да духа студено прахът спираше да излиза от духалките. Само при пускане на топлото от духалките излизаше прах а врътката за смяна силата на духане (1 2 3 4) пареше! Ето това е по-подробно обяснение!

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Съб 06 ное 2010 19:30

Врътката пАри защото си отива, има някакъв вариант да я разглобиш и натегнеш пластините-но е до време.Лекува се завинаги с допълнителни релета.Прахоляка щом е само на топло съответно питата на парното е нагньетена с прах: ако желаеш разглобявай, ревизирай клапи и чисти пита :roll: .Не казваш колата има ли поленов филтър?
P.S.Потенето парното ли го прави?Че ако е така..всичко на земята :talk:

Върни се в “Passat”