Страшен проблем с парното на б3
- Meto_passat
- Автомобил: VW Passat B4
- Двигател:
Страшен проблем с парното на б3
Така като прибирах цялото ми предно стъкло беще запотено. Когато пусна парното излиза някъкав прах (обилно количество) а като сменя да духа студено не чисти нищо някъкви идеи къде може да се крие проблема?
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Страшен проблем с парното на б3
От поне за мен неясното обяснение мисля, че просто не си пускал да духа от доста време и се е натрупал прах, който се е почистил с духането, а друга възможност има - да са хвърчали парченца разпрашен дунапрен от клапите на парното, от което идва и това, че не се обдухва с топъл въздух предният прозорец и остава запотен. При малко по-подробно обяснение какво е хвърчало и какво е станало може да се измисли и друг отговор, който ще е по-адекватен.
- Meto_passat
- Автомобил: VW Passat B4
- Двигател:
Ми хвърчеше прах най-обикновен прах такъв дето има във всяка къща и то в големи количества. Следобед ми направи проблема едва ли е натрупване защото сутринта работи на пълни обороти а и използвам парното от около половин един месец. Когато превключих да духа студено прахът спираше да излиза от духалките. Само при пускане на топлото от духалките излизаше прах а врътката за смяна силата на духане (1 2 3 4) пареше! Ето това е по-подробно обяснение!
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Врътката пАри защото си отива, има някакъв вариант да я разглобиш и натегнеш пластините-но е до време.Лекува се завинаги с допълнителни релета.Прахоляка щом е само на топло съответно питата на парното е нагньетена с прах: ако желаеш разглобявай, ревизирай клапи и чисти пита
.Не казваш колата има ли поленов филтър?
P.S.Потенето парното ли го прави?Че ако е така..всичко на земята

P.S.Потенето парното ли го прави?Че ако е така..всичко на земята