Проблем със спирачната система

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
katraci
Автомобил:
Двигател:

Проблем със спирачната система

Мнениеот katraci » Съб 06 ное 2010 21:56

От една седмица забелязах,че като натисна спирачката и задържа,педалът започва да потъва.Като припомпя,става пак твърд.Забелязах,че и спирачната течност е помътняла и черна,но пък си е гъста.Един монтьор ми каза ,че Спирачната помпа е за смяна.Това ли е наистина проблема.

P.S. Абе на всеки Golf ли скърца задно дясно колело,с помпене на спирачката???

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Проблем със спирачната система

Мнениеот hooligan_sk » Съб 06 ное 2010 22:46

Скърца при барабани... някаква пружина се сменяше/смазваше вътре

Medix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Medix » Съб 06 ное 2010 22:56

Значи за това че ти става твърт педала може да е и от буталцето в помпата ама не и самата помпа а и ако скоро си сменчл маркучите при барабаните трябва да се обезваздушат започвайки от най далечното колело до наи блиското тоест от задно десно после задно ляво предно десно и накрач предно ляво.. ако има въздух по системата педала също е дърво или какво вече споменах ако буталцето има проблем т.е има една гумичка ако е скъсана и испуска те4ността обратно може и за това да почернява а за скърцането на дясното задно колело и при мен е така :)

Потребителски аватар
Speedy86
Автомобил: Audi A4 1.8 20V
Двигател: ADR 1996

Мнениеот Speedy86 » Съб 06 ное 2010 23:00

И при мен го имаше тоя проблем със спирачките,но като дойде време за смяна на накладки тогава стана проблема след като ги смених 2 дена неможах да обезвъздуша спирачките,нервирах се и помпата долу отворих я на прачета почистих всичко смених гумичките и сега вече 5-6 месеца педала не дава да се пипне.

П.П:Сигурно други колеги ще пишат че помпата не се ремонтира,но и аз мислях така преди да я отворя,а относно новата помпа един приятел си купува 3 помпи все нови и накрая отремонтирахме неговата си помпа и сега няма проблем със спирането.Поздрави

Потребителски аватар
Speedy86

Мнениеот Speedy86 » Съб 06 ное 2010 23:11

Ами колега по спомени май гумичките стурваха окол 10-12лв не съм сигурен и шише спрачна течност 8лв,пари за труд не съм давал че сам си я правих.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Нед 07 ное 2010 7:26

Абе кои се занимава със смяна на спирачна течност и спирачна помпа? Карайте си така,нищо не може да стане,най-много да не спрете някой път... :screwy

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 07 ное 2010 9:37

tisho_psg написа:Абе кои се занимава със смяна на спирачна течност и спирачна помпа? Карайте си така,нищо не може да стане,най-много да не спрете някой път... :screwy

Ти си карай така ама ако ми отвориш багажника щот не си спрял ше ти направя багерче.Ше видиш секса във града.
По темата спирачна помпа минах по този път :idea:
Направих капитален ремонт на спирачките цилиндърчета маркучи помпа всичко. 2л спирачна течност и промивка на спирачната система.
Във дебелите книги пише че спирачна течност СЕ СМЕНЯ НА 2 ГОДИНИ :!: :!: :!:

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Нед 07 ное 2010 10:09

znainainai написа:Ти си карай така ама ако ми отвориш багажника щот не си спрял ше ти направя багерче.Ше видиш секса във града.

Петко, ако е за секс в града и аз се включвам да помагам с каквото мога, ще ударя едно рамо или каквото там се наложи :mrgreen:

работата е там че всичко слагате под общ знаменател- явно за вас има два вида помпи- нова и стара...
Да, но има помпи и помпи, тия дето ги вземате за 50-60лв нови са боклуци некви, италиански, турски и какви ли не.
Питайте колко е нова помпа на ате и ще се наложи да умножавате...
иначе читава оригинална помпа е сто пъти по добре от нова измислена, както и за всяка една част, за мен лично!

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Нед 07 ное 2010 14:56

znainainai написа:
tisho_psg написа:Абе кои се занимава със смяна на спирачна течност и спирачна помпа? Карайте си така,нищо не може да стане,най-много да не спрете някой път... :screwy

Ти си карай така ама ако ми отвориш багажника щот не си спрял ше ти направя багерче.Ше видиш секса във града.
По темата спирачна помпа минах по този път :idea:
Направих капитален ремонт на спирачките цилиндърчета маркучи помпа всичко. 2л спирачна течност и промивка на спирачната система.
Във дебелите книги пише че спирачна течност СЕ СМЕНЯ НА 2 ГОДИНИ :!: :!: :!:

1. Това го написах с ирония към колегата,който не намира време да си смени помпата
2. Аз секс в град съм виждал,може да ти покажа и на теб,само да не ти се затвори окото с тупаница преди това.
3. Не е зле като четеш,да се замисляш малко,много помага ;)

Потребителски аватар
Speedy86

Мнениеот Speedy86 » Нед 07 ное 2010 15:07

Аз немога да разбера защо във почти всяка тема има някой който се заяжда и пише излишно :beat_butt2
Относно колегат писал по горе че читава оригинална помпа е по добре от нова е напълно прав.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Нед 07 ное 2010 15:31

Моля, нека да не се избиваме в техн.тема :oops: За ремонта, да възможен е при положение че цилиндровото огледало не е с язви от корозия.Понякога ремонта е успешен..аз смених цяла 70 и..лева.В магазина обаче, ми предложиха едва ли не racing помпа, с алуминиев корпус за 170 лева(марка не помня).Има ли колега с такава, да сподели впечатления :beer

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Нед 07 ное 2010 17:38

На мен в Порше София изток ми искаха 200 и малко лева за нова,оригинална,при положение,че им върна старата (пак оригинална).То е ясно,че най-евтината е по-зле от най-скъпата,въпрос на възможности.Струва ми се,че ремонт на износена е по-лош вариант от нова и по-евтина (лично мое мнение).Аз си взимах Meyle,за сега е без грижи.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Нед 07 ное 2010 18:10

Speedy86 написа:Аз немога да разбера защо във почти всяка тема има някой който се заяжда и пише излишно :beat_butt2
Относно колегат писал по горе че читава оригинална помпа е по добре от нова е напълно прав.

А колега нали се сещеш ,че ти си имаш оригинална помпа на колата. тази която ще я вземеш от някая морга моге да е по-зле и от твоята. а една помпа струва около стотина лева и лично аз си мисля че за тези пари не си заслужава да рискуваш живота си,а също така и на тези ,които сме около те. ако не намираш време и пари за помпа и спирачна течност да отворим една тема и да подпомагаме социално слабите във форума. може да намирате пари да си купите някоя кочина и да слагате гориво ,но нямате пари да ги поддържата. Съжалявам ако съм засегнал някой ,но това с преебана помпа да караш една година не е нормално

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Нед 07 ное 2010 19:08

айде и тоя голям го вади...
ми ти приятелю, първо как си спокоен с помпа от 100лв, щото си взел боклук и като си такъв голям патрон що не си вземеш нова оригинална.

Читава ползвана оригинална е много по-добре от евтина нова!!! важи за всяка една част!!!(щото и новата след като я сложиш става ползвана, с разликаа че тия ментаци ресурса им свършва много бързо) ама това е една друга тема...

Потребителски аватар
Speedy86

Мнениеот Speedy86 » Нед 07 ное 2010 19:14

red.devilll написа:
Speedy86 написа:Аз немога да разбера защо във почти всяка тема има някой който се заяжда и пише излишно :beat_butt2

А колега нали се сещеш ,че ти си имаш оригинална помпа на колата. тази която ще я вземеш от някая морга моге да е по-зле и от твоята. а една помпа струва около стотина лева и лично аз си мисля че за тези пари не си заслужава да рискуваш живота си,а също така и на тези ,които сме около те. ако не намираш време и пари за помпа и спирачна течност да отворим една тема и да подпомагаме социално слабите във форума. може да намирате пари да си купите някоя кочина и да слагате гориво ,но нямате пари да ги поддържата. Съжалявам ако съм засегнал някой ,но това с преебана помпа да караш една година не е нормално

Така като те гледам с тия 16 мнения и регистрация на няма и 2 месеца а и като видях какво работиш май разбираш само от клавиатурен ремонт на кола,отвори първо една помпа разгледай я и тогава говори.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”