Проблем със спирачната система
- katraci
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем със спирачната система
От една седмица забелязах,че като натисна спирачката и задържа,педалът започва да потъва.Като припомпя,става пак твърд.Забелязах,че и спирачната течност е помътняла и черна,но пък си е гъста.Един монтьор ми каза ,че Спирачната помпа е за смяна.Това ли е наистина проблема.
P.S. Абе на всеки Golf ли скърца задно дясно колело,с помпене на спирачката???
P.S. Абе на всеки Golf ли скърца задно дясно колело,с помпене на спирачката???
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re: Проблем със спирачната система
Скърца при барабани... някаква пружина се сменяше/смазваше вътре
-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи за това че ти става твърт педала може да е и от буталцето в помпата ама не и самата помпа а и ако скоро си сменчл маркучите при барабаните трябва да се обезваздушат започвайки от най далечното колело до наи блиското тоест от задно десно после задно ляво предно десно и накрач предно ляво.. ако има въздух по системата педала също е дърво или какво вече споменах ако буталцето има проблем т.е има една гумичка ако е скъсана и испуска те4ността обратно може и за това да почернява а за скърцането на дясното задно колело и при мен е така 

- Speedy86
- Автомобил: Audi A4 1.8 20V
- Двигател: ADR 1996
И при мен го имаше тоя проблем със спирачките,но като дойде време за смяна на накладки тогава стана проблема след като ги смених 2 дена неможах да обезвъздуша спирачките,нервирах се и помпата долу отворих я на прачета почистих всичко смених гумичките и сега вече 5-6 месеца педала не дава да се пипне.
П.П:Сигурно други колеги ще пишат че помпата не се ремонтира,но и аз мислях така преди да я отворя,а относно новата помпа един приятел си купува 3 помпи все нови и накрая отремонтирахме неговата си помпа и сега няма проблем със спирането.Поздрави
П.П:Сигурно други колеги ще пишат че помпата не се ремонтира,но и аз мислях така преди да я отворя,а относно новата помпа един приятел си купува 3 помпи все нови и накрая отремонтирахме неговата си помпа и сега няма проблем със спирането.Поздрави
- Speedy86
Ами колега по спомени май гумичките стурваха окол 10-12лв не съм сигурен и шише спрачна течност 8лв,пари за труд не съм давал че сам си я правих.
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Абе кои се занимава със смяна на спирачна течност и спирачна помпа? Карайте си така,нищо не може да стане,най-много да не спрете някой път... 

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
tisho_psg написа:Абе кои се занимава със смяна на спирачна течност и спирачна помпа? Карайте си така,нищо не може да стане,най-много да не спрете някой път...
Ти си карай така ама ако ми отвориш багажника щот не си спрял ше ти направя багерче.Ше видиш секса във града.
По темата спирачна помпа минах по този път

Направих капитален ремонт на спирачките цилиндърчета маркучи помпа всичко. 2л спирачна течност и промивка на спирачната система.
Във дебелите книги пише че спирачна течност СЕ СМЕНЯ НА 2 ГОДИНИ

- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
znainainai написа:Ти си карай така ама ако ми отвориш багажника щот не си спрял ше ти направя багерче.Ше видиш секса във града.
Петко, ако е за секс в града и аз се включвам да помагам с каквото мога, ще ударя едно рамо или каквото там се наложи

работата е там че всичко слагате под общ знаменател- явно за вас има два вида помпи- нова и стара...
Да, но има помпи и помпи, тия дето ги вземате за 50-60лв нови са боклуци некви, италиански, турски и какви ли не.
Питайте колко е нова помпа на ате и ще се наложи да умножавате...
иначе читава оригинална помпа е сто пъти по добре от нова измислена, както и за всяка една част, за мен лично!
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
znainainai написа:tisho_psg написа:Абе кои се занимава със смяна на спирачна течност и спирачна помпа? Карайте си така,нищо не може да стане,най-много да не спрете някой път...
Ти си карай така ама ако ми отвориш багажника щот не си спрял ше ти направя багерче.Ше видиш секса във града.
По темата спирачна помпа минах по този път![]()
Направих капитален ремонт на спирачките цилиндърчета маркучи помпа всичко. 2л спирачна течност и промивка на спирачната система.
Във дебелите книги пише че спирачна течност СЕ СМЕНЯ НА 2 ГОДИНИ![]()
![]()
1. Това го написах с ирония към колегата,който не намира време да си смени помпата
2. Аз секс в град съм виждал,може да ти покажа и на теб,само да не ти се затвори окото с тупаница преди това.
3. Не е зле като четеш,да се замисляш малко,много помага

- Speedy86
Аз немога да разбера защо във почти всяка тема има някой който се заяжда и пише излишно
Относно колегат писал по горе че читава оригинална помпа е по добре от нова е напълно прав.

Относно колегат писал по горе че читава оригинална помпа е по добре от нова е напълно прав.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Моля, нека да не се избиваме в техн.тема
За ремонта, да възможен е при положение че цилиндровото огледало не е с язви от корозия.Понякога ремонта е успешен..аз смених цяла 70 и..лева.В магазина обаче, ми предложиха едва ли не racing помпа, с алуминиев корпус за 170 лева(марка не помня).Има ли колега с такава, да сподели впечатления 

- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
На мен в Порше София изток ми искаха 200 и малко лева за нова,оригинална,при положение,че им върна старата (пак оригинална).То е ясно,че най-евтината е по-зле от най-скъпата,въпрос на възможности.Струва ми се,че ремонт на износена е по-лош вариант от нова и по-евтина (лично мое мнение).Аз си взимах Meyle,за сега е без грижи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Speedy86 написа:Аз немога да разбера защо във почти всяка тема има някой който се заяжда и пише излишно![]()
А колега нали се сещеш ,че ти си имаш оригинална помпа на колата. тази която ще я вземеш от някая морга моге да е по-зле и от твоята. а една помпа струва около стотина лева и лично аз си мисля че за тези пари не си заслужава да рискуваш живота си,а също така и на тези ,които сме около те. ако не намираш време и пари за помпа и спирачна течност да отворим една тема и да подпомагаме социално слабите във форума. може да намирате пари да си купите някоя кочина и да слагате гориво ,но нямате пари да ги поддържата. Съжалявам ако съм засегнал някой ,но това с преебана помпа да караш една година не е нормално
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
айде и тоя голям го вади...
ми ти приятелю, първо как си спокоен с помпа от 100лв, щото си взел боклук и като си такъв голям патрон що не си вземеш нова оригинална.
Читава ползвана оригинална е много по-добре от евтина нова!!! важи за всяка една част!!!(щото и новата след като я сложиш става ползвана, с разликаа че тия ментаци ресурса им свършва много бързо) ама това е една друга тема...
ми ти приятелю, първо как си спокоен с помпа от 100лв, щото си взел боклук и като си такъв голям патрон що не си вземеш нова оригинална.
Читава ползвана оригинална е много по-добре от евтина нова!!! важи за всяка една част!!!(щото и новата след като я сложиш става ползвана, с разликаа че тия ментаци ресурса им свършва много бързо) ама това е една друга тема...
- Speedy86
red.devilll написа:Speedy86 написа:Аз немога да разбера защо във почти всяка тема има някой който се заяжда и пише излишно![]()
А колега нали се сещеш ,че ти си имаш оригинална помпа на колата. тази която ще я вземеш от някая морга моге да е по-зле и от твоята. а една помпа струва около стотина лева и лично аз си мисля че за тези пари не си заслужава да рискуваш живота си,а също така и на тези ,които сме около те. ако не намираш време и пари за помпа и спирачна течност да отворим една тема и да подпомагаме социално слабите във форума. може да намирате пари да си купите някоя кочина и да слагате гориво ,но нямате пари да ги поддържата. Съжалявам ако съм засегнал някой ,но това с преебана помпа да караш една година не е нормално
Така като те гледам с тия 16 мнения и регистрация на няма и 2 месеца а и като видях какво работиш май разбираш само от клавиатурен ремонт на кола,отвори първо една помпа разгледай я и тогава говори.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”