theultimate написа:Друга ми беше идеята. С разумно олекотен Windows спестяваш 1GB на харда, 100MB RAM и малко процесорно време. Това не променя факта че ежедневните програми като браузър, чат клиент и аудио плеър изяждат моментално 256RAM, а 512 също свършват като отвориш 3-4 сайта.
Дааа за съжаление си е така... в общи линии каквото и да правиш идва момент когато системата те притиска и си иска нейното. Преди време можеше да мине номера със слагане на стари версии на някои от програмите които хем да вършат работа, хем да не натоварват компа ама и това вече не става. Разработчиците на софтуер се усетиха и стана честа практика да се вграждат алгоритми за задължително обновяване без възможност за изключване на опцията или промяна на някои елементи в софтуера които да правят старите версии безполезни и т.н. Например за да можеш да ползваш даден сайт ти иска минимум ИЕ 7.0 или аналогичен. Също Скайп-а с който толкова свикнахме. И преди си беше много лаком откъм ресурси а сега съвсем. Отделно когато се свързват различни версии се получават едни много неприятни истории. По специално за видеоразговорите. Аз лично ползвам стара версия от тия преди 4.0 и когато опитам видеовръзка с по-нова версия съм получавал и сини екрани с бонус рестарт на системата. Същото го забелязах и на други компютри ползващи стари версии на Скайп. Това в среда на Windows а в Linux среда води само до прекратяване изпълнението на програмата но проблема си го има навсякъде. С две думи цедим до последно каквото можем от компютъра но идва ден когато ни бъркат в джобчетата за нов