Така, тъкмо ми облслужиха колата и отидох при един приятел да си свалям тавана, че ще го претапицирам...
иии запалих си аз нормално ( само да спомена че тъкмо свързах всички маркучи на Н75 правилно ! ) Давам си аз газ, давам да пробвам, настъпих и спря на 4500 върна нормално, но след това вкарах в лютеницата стрелката, и се чу нещо и изпуши бая силно и тръгна да изгасва веднага сама, оборотите паднаха инстанто на 4-500 и се стреснах, нямаше грам грешка на ваг ком, после запалих пак трудно въртя, и на третия път си запали от раз без проблеми, трябва ли да се притеснявам за нещо?

Адски странно нещо се случи 1Z !
- Trimontcium
- Автомобил: А6
- Двигател: AWT
Re: Адски странно нещо се случи 1Z !
И при мен се случи това 1 път като я вкарах в лютеницата... Дърпа рязко оборотите надоло и отзад изпушва една яка чернилка и аааха да изгасне . Немога и аз да си обясня защо го прави това... пак за 1з става въпрос
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Ми направете го това още няколко пъти и няма да го прави никога повече.Вие май си мразите колите.проблема май е във вас,а не в колата. 

Това на дизел не бих го направил умишлено никога особено на моята каруца. Като носиш 46ти номер обувки ще разбереш на какво се дължи грешката при която стана това... И все пак и 2мата с колегата питаме за информация от какво се получава , не да ни упреквате.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
всяка кола има определн праг на обороти които може да подържа определено време с цел да не се прецака двигателя компютъра ограничава подването на гориво,това е така наречения прекъсвач
-
- Автомобил:
- Двигател:
Това се получава от хидравличните повдигачи,ако ви е по гъсто маслото.Клапаните остават отворени,и също така от свръх налягане на турбината,ако не я разтоварва клапана.
-
- Автомобил:
- Двигател:
маи недостиг на нафта се е случило
а клапата на егр
пробвай да я изолираш дръпни марку4ето от нея и го затапи 

- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
rosen79 написа:Ми направете го това още няколко пъти и няма да го прави никога повече.Вие май си мразите колите.проблема май е във вас,а не в колата.
Подкрепям

- Kung_Fu_Panda
- Автомобил:
- Двигател:
Altec написа:Това на дизел не бих го направил умишлено никога особено на моята каруца. Като носиш 46ти номер обувки ще разбереш на какво се дължи грешката при която стана това... И все пак и 2мата с колегата питаме за информация от какво се получава , не да ни упреквате.
и какво точно става като носиш 46ти номер обувки ??
няма страшно, това е известен проблем, и няма да се появява повече ако не вкарваш колата студена в мътеницата, както и би било редно да не се прави
има най-различни теории за причината, лично според мен е нещо свързано с електрониката, защото колата се оправя сама винаги след точно определен интервал от време, така че тва с клапаните поне според мен не е вярно, уж недостиг на гориво, ама тогава от къде тая голяма чернилка ? и аз не знам, може и да има нещо с клапаните
-
- Автомобил:
- Двигател:
Дизела трябва да се гали.По ниски обороти.Иначе седи постоянно в сервиза.
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
petar55 написа:Дизела трябва да се гали.По ниски обороти.Иначе седи постоянно в сервиза.
И това не е вярно !!!
- evgevg
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен всеки да си кара както му е кеф
ама да не влиза в червеното. 

- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
petar55 написа:Дизела трябва да се гали.По ниски обороти.Иначе седи постоянно в сервиза.
Много се задръстват гърнетата със сажди, пък ако има турбина още по-зле.

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Сумати глупости се изговориха.Явно проблема е индивидуален при тебе.Да не би да имаш нещо нередно и колата да се забива в сервизен режим?След време проблема решава ли се сам?
А относно дизела.Авера дето с него прекарвам доста време кара ауди 80 б4 1.9тди (1з) и се кара нон стоп до лютеницата и нивки проблеми няма вече 100 000км....
А относно дизела.Авера дето с него прекарвам доста време кара ауди 80 б4 1.9тди (1з) и се кара нон стоп до лютеницата и нивки проблеми няма вече 100 000км....
Върни се в “Дизелови агрегати”